2023'de Alınabilecek En İyi 10 Altcoin Hangileri? - Dövizmix

2023'de Alınabilecek En İyi 10 Altcoin Hangileri? - Dövizmix

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cuma, 11 Mart 2022

2022'de Alınabilecek En İyi 10 Altcoin Hangileri? Hangi coin alınır? Uzun vadede hangi coin alınmalı.

Buradaysanız ve bu makaleyi okuyorsanız, 2022'de kripto para piyasası için (her ne kadar düşüş döneminde olsak da) bekleyen büyük potansiyeli fark etmiş olmalısınız.

Mevcut kripto para birimlerinin sayısıyla, yatırım yapmak için en iyi coin ve altcoinin hangisi olduğunu merak etmek normaldir.

Sonuçta hepimiz paramızın karşılığını istiyoruz, değil mi? Yatırım yapmadan önce genelde sitemize gelen sorular arasında, hangi coin alınır, hangi altcoinler alınmalı, uzun vadede hangi coin alınmalı gibi sorular yer alıyor.

İçinde bulunduğumuz ayı piyasasında şu an hangi coin alınır gibi bir sorunun cevabını vermek oldukça güç olsa da, hangi altcoinlerin yükselmesi beklenmekte ve hangi altcoin alınmalı gibi sorularınızın tamamına yanıt olacak bir araştırma yazısı yazmak istedik. Bildiğiniz gibi Dövizmix.com anlık kripto para yatırım tavsiyeleri paylaşmamaktadır.

Geçtiğimiz yıl için Hangi Kripto Para Alınmalı 2021 bir yazı paylaşmıştık. Yine çok fazla ilgi çeken ve okunan 2022 Gelecek Vadeden Altcoinler, Yükselmesi Beklenen Coinler yazımızı da, bu makale ile güncelleme niteliğinde yeni araştırmamızı yapıyoruz.

Hangi Coin Alınır?

Bir zamanlar Bitcoin sadece 50 ABD Doları'ndan işlem görürken Bitcoin ile şansınızı kaçırmış olabilirsiniz, ancak bize güvenin, kaçırılan bir fırsat için kendinizi düşük hissetmenize gerek yok çünkü piyasada harika Altcoin'ler var.

Altcoinler temelde Bitcoin'e alternatif olan kripto para birimleridir. Bitcoin 1. nesil kripto para birimi olarak kabul edilirken, Altcoinler ikinci ve üçüncü nesil kripto para birimine girer.

Aslında, bazı altcoinler, Bitcoin'in sahip olduğu boşlukları kapatmak için harikalar yaratıyor. Ve bu yüzden Altcoinler çok değerlidir.

Bu yüzden, satın alınacak en iyi 10 Altcoin'in bir listesini hazırladık ve yedi numara bizim kişisel favorimiz!

Hangi Altcoinler Alınmalı

Unutmayalım ki; 2022 yılı için içinde bulunduğumuz küresel ekonomik durum, savaş vb. sebeplerden ötürü finans uzmanları kısa vadeli bir boğa yükselişi olsa da ardından uzun dönemli bir düşüş bekliyor. 2022 yılında yaşanacak ayı piyasasının 2023 yılına kadar sürmesi beklenirken, yatırımcıların altcoin sepetlerini uzun vadeli şekilde yapmaları tavsiye edilmekte.

Uzman yatırımcılar ve Binance CEO'su tarafından yapılan açıklamalara göre 2022 yılı özellikle Metaverse, Defi ve Web3.0 tabanlı kripto paraların yılı olacak. Fakat bu projelerin de kısa sürede yükselişte olacağının unutulmaması gerekmektedir.

Şu an hangi coin alınıp, uzun vadede elde tutulmalı işte o liste:

1. Polygon (MATIC)

Polygon (MATIC)
Polygon (MATIC)
MATIC güncel fiyatını görüntüle

Polygon (MATIC) nedir?
2022, Polygon için bir yıl olabilir ve bu Altcoin'in etrafında çok fazla vızıltı var ve Polygon hindi ile ilgili her şey, aldığı ilgiyi haklı çıkarıyor.

Poligon nasıl çalışır?
Polygon, Seviye-1 Ethereum platformunu yüksek hızda ve düşük maliyetle açmak için Ethereum blok zincirini destekleyen bir katman-2 ağıdır. Ağın yerel para birimi MATIC, stake etme, ağda ücret ödeme ve yönetişim için kullanılır. Ethereum blok zincirinde çalışan ve bir hisse kanıtı konsensüs mekanizması kullanan bir ERC-20 jetonudur.

Haberler ve Güncellemeler

  • Rainmaker, Create to Earn™'ü başlatmak için MATIC ve NFT'leri dağıtmak için Polygon ile iş birliği yaptı. Bu ortaklık, Raiinmaker kullanıcılarının kripto ve NFT ödülleri kazanmasını sağlarken, Polygon ailesi Raiinmaker'ın Create to Earn™ ekosistemine erişebilir.
  • Sequoia Capital, Web3'ü henüz yeni bir aşamadayken ele geçirmek amacıyla Polygon Network'e 450 milyon ABD doları yatırım yaptı.
  • Looking Glass Lab'ın bir yan kuruluşu olan House of Kibaa, NFT tabanlı girişimlerden yararlanmak, ölçeklenebilirliği artırmak ve çeşitli altyapı çözümleri aramak için Polygon ile ortaklık kurdu.

Polygon'un piyasa değeri ve büyümesi

Polygon'un piyasa değeri hala 17 milyar ABD dolarının altında ve fiyatı Ocak 2022'de yazı yazılırken 2,5 ABD dolarının altında.

Bu iyi bir şey olabilir çünkü Polygon'a yatırım yapmak için zaman hala olgun. Polygon Matic'in 2022'nin çoklu torbacı altcoini olduğu ortaya çıkarsa şaşırmayın.

2. Algorand (ALGO)

Algorand (ALGO)
Algorand (ALGO)
Algo güncel fiyatını görüntüle

Algorand nedir?
Algorand, bir Proof-of-stake konsensüs mekanizması kullanan iki yorgun, izinsiz, açık kaynaklı bir blok zinciridir.

Algorand, benzer amaçlara sahip emsallerinden benzersiz yollar benimseyerek blok zinciri üçlemesini çözmek için inşa edilmiştir. Bu, büyük yatırımcılardan çok sayıda özel fon çekti. Algroland'ın hizmet token olan ALGO ile bahis yapabilir ve ödüller kazanabilirsiniz. ALGO ile öne çıkan şey, yeni ALGO jetonları her tanıtıldığında, sistemin mevcut para sahiplerine dağıtılmasıdır.

Algorand nasıl çalışır?
Algorand, bir Proof-of-stake konsensüs mekanizması kullanan iki yorgun, izinsiz, açık kaynaklı bir blok zinciridir.
Algorand'ın PoS'u, bir sonraki bloğu doğrulamak için doğrulayıcıların rastgele seçildiği rastgele bir seçim sürecini devreye soktuğu için türünün tek örneğidir.

Düğümleri rastgele seçen benzersiz ve karmaşık bir şifreleme aracı olan VRF'yi (Doğrulanabilir Rastgele işlevi) kullanır. Gerçekten de Ethereum ve Bitcoin'e düşük maliyetli, yüksek hızlı ve çevre dostu bir alternatiftir.

Haberler ve Güncellemeler

  • Algorand, ağı Ethereum ile uyumlu hale getirmek için 20 milyon dolarlık bir finansman girişimi programı kuruyor.
  • Algorand ağındaki yeni teknoloji güncellemesi, akıllı sözleşmelerin işlevselliğini ve zincirler arası birlikte çalışabilirliği iyileştiriyor.
  • Algorand Vakfı, JP Morgan, Nasdaq borsası ve ABD Hazine Departmanı gibi büyük finans kurumlarında önemli roller oynamış BT'nin yeni CEO'su Staci Warden'ı memnuniyetle karşılıyor.

Algorand'ı neden satın almalısınız?
Algorand'ın modeli, ona yatırım yapmayı düşünmenin tek nedeni değil, aynı zamanda insanların duygularına da hitap etmesidir. İklimi korumanın büyük savunucuları ile Algorand, Bitcoin'den farklı olarak Karbon negatif statüsüne ulaştığı için duygusal bir kenara sahiptir.

Algorand'ın piyasa değeri ve büyümesi
Algorand'ın piyasa değeri, Ocak 2022 itibariyle şu anda 9 milyar ABD dolarıdır ve 2022'nin piyasa değeri üzerinde daha büyük bir etkisi olabilir.

3. Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX)
Avalanche (AVAX)
Avax güncel fiyatını görüntüle

Avax nedir?
Değeri düşük Altcoinler hakkında konuşun ve Avax listenin başında gelir. Avalanche, bir hisse kanıtı (PoS) blok zinciri ve akıllı sözleşme platformudur. Şu anda öne çıkan önemli blok zinciri sorunlarından biri olan ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi amaçlıyor.

Avalanche, emsallerinin çoğundan daha düşük bir maliyetle yıldırım hızındaki hızına yemin ediyor. Şu anda saniyede 4500 işlem (TPS) bir verim elde etmeyi başardı.

Avax nasıl çalışır?
Avalanche, bir hisse kanıtı (PoS) blok zinciri ve akıllı sözleşme platformudur. Ölçeklenebilirlik sorununu çözmeyi amaçlar https://www.avax.network Avalanche, Proof-of-Stake mekanizması olarak Ava Labs tarafından tasarlanan Snowball'u devreye aldı. Kullanıcılar, AVAX'ı stake ederek işlemleri doğrulayabilir.

Kullanıcıların konsensüse katılmak veya AVAX'larını başka bir doğrulayıcıya devretmek için en az 2000 AVAX stake etmeleri gerekecektir. 'X-chain', 'C-chain' ve 'P-chain', Avalanche tarafından kullanılan üç blok zinciri altyapısıdır.

Bu çok sayıda blok zinciri mimarisinin konuşlandırılması yoluyla, özelleştirilebilir ve birlikte çalışabilir blok zinciri ağlarının oluşturulmasını sağlar ve merkezi olmayan uygulamaları (dApp'ler) barındırır.

Detaylı inceleme: Avax Coin Nedir? Avax Coin Yorumları, Geleceği ve Haberleri

Haberler ve Güncellemeler

  • Alameda Destekli Yönlendirici Protokolü, Avalanche ile entegrasyonunun “çoklu blok zincirli bir geleceğe” doğru ilerlemeyi amaçladığını duyurdu.
  • 4.5 milyon kullanıcıya sahip Wirex ödeme ekosistemi artık Avalanche blok zincirine erişebiliyor.
  • Rusya-Ukrayna gerilimi nedeniyle küresel huzursuzluğa rağmen 25 milyon ABD doları değerinde Avax yükseldi.

Neden Avalanche satın almalısınız?

Avax, geliştiricilerin düşük maliyetli, ölçeklenebilir bir blok zinciri kriterlerini belirleyen dApp projelerindeki artış göz önüne alındığında mükemmel bir yatırım olacaktır.

Avalanche'ın piyasa değeri ve büyümesi
Avanlanche'ın piyasa değeri, Ocak 2022 itibariyle 21,8 milyar ABD dolarıdır ve bu, emsallerinden çok daha az değerlidir ve düşük değerli altcoinlere yatırım yapmak, akıllı kripto yatırımcılarının yaptığı başka bir strateji olabilir.

4. Litecoin (LTC)

Litecoin
Litecoin
Litecoin güncel fiyatını görüntüle

Litecoin nedir?
Litecoin, sürekli olarak büyük olandan daha iyi olmaya çalışan küçük kardeş gibidir. Bu durumda Litecoin, kardeşi Bitcoin ile karşılaştırıldığında birçok yönden gerçekten daha iyidir.

Litecoin ve Bitcoin'in kurucuları aynı değil, bu yüzden onlara neden kardeş dediğimizi merak ediyor olabilirsiniz! Bunun nedeni, Litecoin'in Bitcoin kodu temelinde inşa edilmiş olması ve Bitcoin'de eksik olan birçok yönü doğaçlama yapmasıdır. İşlem hızı ve ölçeklenebilirliği doğaçlama yaptı.

Litecoin nasıl çalışır?
Litecoin, madencilerin her bloğu doğrulaması gereken bir iş kanıtı konsensüs mekanizması üzerinde çalışır. LTC, Litecoin'in tokendir ve maksimum 84 milyon arza sahiptir.

LTC, örneğin diğer para birimleriyle değiştirilmek üzere bir değişim platformu gibi herhangi bir aracı olmadan yapabilir. LTC, Atomic Swap uyumlu olduğu için eşler arası değiştirilebilir.

Haberler ve Güncellemeler

  • Dijital para birimi grubu, twitter'da Grayscale Litecoin Trust ($LTCN) ve diğer Grayscale Ürünleri için 250 Milyon Dolarlık Hisse Geri Alım Programını duyurmak için twitter'a gitti.

Neden Litecoin satın almalısınız?
Litecoin, iş kanıtı mekanizması çok sayıda madenciyi ağına çektiği için harika bir yatırımdır. Litecoin, iş kanıtı mekanizması çok sayıda madenciyi ağına çektiği için harika bir yatırımdır. Ekip sürekli olarak ağı iyileştirmek için çalışıyor ve Litecoin'e yatırım yapmak kripto dünyasının gümüşüne yatırım yapmak gibi bir şey.

Litecoin'in piyasa değeri ve büyümesi
Litecoin'in piyasa değeri Ocak 2022 itibariyle 9 milyar ABD dolarıdır ve piyasadaki en eski Altcoin'lerden biridir, ancak yalnızca zamanla daha iyi hale gelen eskiyen bir şaraptır.

5. Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK)
Chainlink (LINK)
ChainLink güncel fiyatını görüntüle

Chainlink nedir?
Chainlink, merkezi olmayan bir veri sağlayıcısı olan Oracle aracılığıyla desteklenen merkezi olmayan bir ağdır. Akıllı sözleşmelerin karşılaştığı sorun, şartlarını yerine getirmek için çoğunun harici bir veri kaynağı kullanması gerektiğidir.

Chainlink, blockchain ve gerçek dünya arasındaki altın kapı köprüsü olmak istedi. Gerçek dünyaya erişimi daha kolay ve daha hızlı hale getirerek akıllı bağlantıların yeteneklerini genişlettiği için Chainlink'e destek.

Yetenekleri, blok zinciri teknolojisinin güvenliğinden ve güvenilirliğinden ödün vermeden olaylara ve ödemelere kadar uzanır.

Chainlink nasıl çalışır?
Chainlink, alıcı ve sağlayıcı dinamikleri üzerinde çalışır.
Chainlink, alıcı ve sağlayıcı dinamikleri üzerinde çalışır. Alıcılar, tedarik etmeleri gereken verileri belirleyecek ve sağlayıcılar, LINK belirteçlerini stake ederek verileri teslim etmek için teklif vermek zorunda kalacaklar.

Oracle itibar sistemi, sağlanan verileri tartar ve kahinler dinamik teknoloji değişikliklerine ayak uydurmak için değiştirilebilir.

Haberler ve Güncellemeler

  • Chainlink, Bahreyn Telco'yu büyük Bağlantı Noktası Operatörleri listesine ekleyerek Deutsche Telekom ve Swisscom ailesine katılıyor.
  • Oddbox, kullanıcılara platformunda şeffaf ve sahtekarlığa karşı korumalı bir deneyim sağlamak için Chainlink Doğrulanabilir Rastgele İşlev (VRF) entegrasyonunu duyurdu.
  • Akıllı iletişim, doğrulanmış sera gazı (GHG) verilerine erişim sağlamak için, merkezi olmayan bir iklim veri sağlayıcısı olan Hyphen, bir Chainlink merkezi olmayan oracle ağı (DON) başlattı.

Neden Chainlink satın almalısınız?
Chainlink, şüphesiz akıllı altcoin yatırımlarından biridir. Ne de olsa ihtiyatlı bir yatırımcı, büyük oyuncularla aynı gemiye yelken açardı.

Google ve SWIFT gibi küresel devler ve Synthetix ve Polkadot gibi popüler kripto para birimleri Chainlink ile ortaklık kurdu. Ve Chainlink, bu tür ortaklıklara olan susuzluğunu gidermek için ter dökecek. Bu muhteşem altcoin için muazzam büyüme potansiyelini hayal edebilirsiniz.

Chainlink'in piyasa değeri ve büyümesi
Chainlink'in şu anki piyasa değeri, Ocak 2022'de yazarken 12 milyar ABD dolarıdır ve bu altcoin, kripto para birimi ekonomisine muhtemelen milyarlarca dolar ekleyebilir.

6. Polkadot (DOT)

Polkadot (DOT)
Polkadot (DOT)
Polkadot güncel fiyatını görüntüle

Polkadot nedir?
Polkadot, birçok blok zinciri arasında sorunsuz birlikte çalışabilirlik sağlamak için bir hisse kanıtı (POS) mekanizması benimseyen bir kripto para birimidir.

Zincirler arası birlikte çalışabilirlik, çeşitli sistemlerin birlikte çalışmasına izin vererek elde edilir, çünkü oracle'lar, izinsiz ve izinli blok zincirlerin tümü Polkadot'un protokolü aracılığıyla bağlanabilir.

Polkadot'u bu kadar benzersiz yapan şey, geliştiricilerin Polkadot'un zincirinin sağladığı güvenliğe rahatça yaslanırken kendi blok zincirlerini oluşturmalarına izin vermesidir.

Polkadot nasıl çalışır?
Polkadot ağı üç tür blok zinciri çalıştırır - röle zinciri, köprü zinciri ve parachain.

Röle zinciri, diğer blok zincirleriyle bağlantı kurmasını ve işlemleri işlemesini sağlayan ana ağdır ve saniyede 1000'den fazla işlem gerçekleştirilebilir. DOT, Polkadot'un Yerel token'ı, ağın bakımı ve işleyişinde ana rolü oynar.

Haberler ve Güncellemeler

  • Polkadot'un kurucusu Gavin Wood, Ukrayna savaş için para toplamak için Polkadot cüzdanını açarken 5 milyon dolar değerinde DOT bağışladı.
  • Geminis Ağı, Polkadot'ta Parachain olmak için bir müzayede kalabalığı kredisi duyurdu.
  • Stake Edilen Polkadot ETP, CoinShares tarafından listelenerek SIX Swiss Exchange'deki varlığını işaret ediyor.

Neden Polkadot satın almalısınız?
Polkadot kesinlikle izleme listenizde olmalı çünkü gelecek vaat eden çok zincirli bir platform ve çok kullanıcı ve geliştirici dostu. Artı, geliştiriciler doğal olarak Polkadot'u Ethereum'a tercih edebilirler çünkü kendi güvenlik önlemlerini oluşturmak zorunda değiller. Bu tür güvenlik önlemleri oluşturmak, onu projesinin ilk aşamalarında bilgisayar korsanlarına ve saldırılara karşı savunmasız hale getirebilir.

Polkadot'un Piyasa Değeri ve büyümesi
Polkadot'un Piyasa Değeri Aralık 2021'de 25 milyar ABD Doları civarındaydı. Ocak 2021'de yatırım yapsaydınız ve bir yıl boyunca kalsaydınız Polkadot getirilerinizin üç kat arttığını görebilirdiniz.

7. Stellar Lumens (XLM)

Stellar Lumens (XLM)
Stellar Lumens (XLM)
Stellar güncel fiyatını görüntüle

Stellar Lumens nedir?
Stellar ağının temel amacı, merkezi finans dünyası ile kripto dünyası arasında devam eden çatlakları güçlendirmektir .

Bunu gerçeğe dönüştürmek için meslekten olmayanları, finansal kurumları ve ödeme sistemlerini birbirine bağlaması gerekiyor ve Stellar tam da bunu yapıyor. Stellar ağına güç veren şey, yerel token'ı olan Lümen'dir (XLM). Stellar Consensus Protocol (SCP) adı verilen bir Proof-of-Stake konsensüs mekanizması kullanır.

Stellar Lümen nasıl çalışır?
Stellar ağının temel amacı, merkezi finans dünyası ile kripto dünyası arasında devam eden çatlakları güçlendirmektir.
Para biriminizi başka bir para birimine dönüştürmek istiyorsanız, para biriminiz üzerinden yüklenen fon önce Stellar coin'e, ardından istediğiniz para birimine dönüştürülür.

Bu, dünya çapında herhangi bir para biriminin değişimini sorunsuz hale getirir. Aracıların müdahalesi olmadan düşük maliyet ve göz kamaştırıcı işlem hızı, kekin üzerindeki kirazdır!

Haberler ve Güncellemeler

  • Stellar, Discord'daki varlığını Twitter'da duyurdu ve Stellar'da inşa edilen tüm favori varlıklarınızın/projelerinizin Discord'da güncel tutulabileceğini bildirdi.
  • Stellar, "Kimlik bilgilerinin verilmesi, saklanması ve doğrulanması için @Centre_io'dan yeni bir açık standartlar seti olan #Verite'nin lansmanını desteklemekten gurur duyuyoruz" tweetini atarak güvenliğini artırmak için Verite'i başlattı.

Neden Stellar Lümen satın almalısınız?
Deloitte, Stripe ve IBM gibi teknoloji ve finans devleri ile birçok Avrupa ve Asya finans kuruluşu Stellar ile ortaklık kurdu. Lumens'i kullanan IMB, finans kurumlarını ve bankacılık sistemlerini dünyanın en ücra köşelerine - dünyanın hiçbir zaman paraya veya bankaya bile mahkum olmayan kısmına - getirmek için çalışıyor. Kullanılmayan pazara dokunmak, elbette yıldız ve yatırımcıları için bir değer artırıcı olacaktır.

Stellar Lümen Piyasa Değeri ve büyüme
Stellar'ın piyasa değeri Ocak 2022 itibariyle şu anda 6 milyar UD'dir ve yukarıda belirtilen özellikleriyle Stellar Lumens, gözünüzü dört açmanız gereken altcoin'lerden biridir.

8. FTX Token (FTT)

FTX Token (FTT)
FTX Token (FTT)

FTX ve FTX Token nedir?
FTX, tek bir çatı altında birçok olanak sunan merkezi bir kripto borsasıdır. Vadeli işlemler ve opsiyonlar içeren kripto türevleri ticareti yapılabilir.

Marj ticareti, kazançlarınızı ve kayıplarınızı üç katına çıkarabilir ve iki ucu keskin bir kılıçtır. Ancak, tüccarlar marj ticaretini severler ve FTX, marj ticaretine alternatif olarak kaldıraçlı jetonları kullanır. Kripto borsasının hizmet token'ı FTT'dir ve ücret, emsallerinin çoğundan daha düşüktür.

Haberler ve Güncellemeler

  • Güvenliği sıkılaştırmak ve kullanıcıların Solana ekosisteminden faydalanmasını sağlamak için FTX, Bonfida'nın amiral gemisi hizmetiyle entegre oldu.
  • Merkezi İsviçre'de bulunan bir kripto para borsası olan 21Shares, FTX Token ETP'lerinin artık Amsterdam ve Paris'te işlem gördüğünü duyurdu.
  • FTX, artık Arbitrum ana ağını destekleyeceğini duyurdu ve bunu yaparken de akranı Binance'i takip ediyor.

Neden bir FTX Token satın almalısınız?
FTX, tek bir çatı altında birçok olanak sunan merkezi bir kripto borsasıdır.
Şimdiye kadar, bu en çok fayda sağlayan belirteçlerden biridir. FTT jetonuna sahip olmak, sahip olduğunuz miktara bağlı olarak işlem ücretinizi %3-60 oranında azaltabilir.

Ayrıca vadeli işlemlere karşı teminat olarak kullanabilir, stake yaparak faiz kazanabilirsiniz. Üstüne üstlük, uzun pozisyonlarınız ve tezgah üstü indirimleriniz için sigorta ve güvenlik alırsınız.

Sadece borsada bu büyük avantajları elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda portföyünüze yansıyan FTT değerindeki artışı da göreceksiniz. Hiç şüphe yok, daha fazla kullanıcı jetona doğru akın ediyor! Sen de onlardan biri olacak mısın?

FTX Token Piyasa Değeri ve büyüme
FTX token'ı 2021'de bir yıllık süre içinde değerinde %400'lük bir artış gördü ve Ocak 2022'de bu yazı yazılırken piyasa değeri 5 milyar ABD doları seviyesindeydi. FTX haklı olarak en iyi kripto borsası pazarlarından biri olarak yerini aldı.

9. Cardano (ADA)

Cardano (ADA)
Cardano (ADA)
Cardano güncel fiyatını görüntüle

Cardano nedir?
ADA - Cardano Blockchain'in yerel jetonu, P2P işlemlerini kolaylaştırmak için kullanılır. Cardano, Ouroboros adlı bir Proof-of-Stake modelini benimseyen açık kaynaklı bir blok zinciridir.

Ölçeklenebilirliği, mevzuata uyumu, seçmenler tarafından gerçekleştirilen sahtekarlığı ve birlikte çalışabilirliği çözmeyi amaçlar. Ağ, hakemli teknolojisi nedeniyle güvenilirliğini kazanır ve üstünlük açısından teknik bir avantaj sağlar.

Ethereum'un kurucu üyelerinden Charles Hoskinson'ın Cardano'nun ortak kuruluşuna yardım etmek için takımdan ayrıldığını gün ışığına çıkarmaya değer.

Cardano nasıl çalışır?
Cardano blok zincirinin hizmetlerinden biri, akıllı sözleşmeler yürütmek ve güvenli ve yüksek düzeyde ölçeklenebilir olan merkezi olmayan uygulamalar geliştirmektir.

Cardano Blockchain'in yerel jetonu, P2P işlemlerini kolaylaştırmak için kullanılır. CA Cardano, iki katmanında hem Bitcoin hem de Ethereum'un en iyisini entegre etti. ADA, tıpkı Bitcoin gibi yerleşimleri ve transferleri takip eder ve bu onun yerleşim katmanıdır. Ethereum ile benzerliği, merkezi olmayan uygulamaların ve akıllı sözleşmelerin sorunsuz çalışmasını sağlayan hesaplama katmanında görülebilir.

Haberler ve Güncellemeler

  • Metashooter, $MHUNT Token'ın İlk Halka Açık Satışının Cardano Launch Pad Kick.io'da olacağını duyurdu. Blockchain tabanlı bir avcılık metaversave platformudur.
  • Cardano'nun Ekosisteminde DeFi protokolü oluşturmak için bir altyapı geliştiricisi olan AdaSwap tarafından 2,6 Milyon ABD Doları tutarında bir finansman sağlandı.
  • Cardano tabanlı Flickto, staking'i teşvik eden ISPO'yu başlattı. Dönem başına tutulan her ADA jetonu için, katılımcılar 0.33 FLICK alır.

Neden Cardano satın almalısınız?
Cardano'nun platformu - Marlowe, kodlama konusunda önceden bilgisi olmayanların kendi uygulamalarını oluşturmalarını sağlar. Bu, yalnızca kripto meraklılarına değil, aynı zamanda merkezi olmayan dünyada çalışmaya çalışan meslekten olmayanlara da büyük bir ağ oluşturmaya yardımcı olacaktır. Yüksek kullanıcı tabanı potansiyeli, ADA'yı göz ardı etmek istememenizin nedenidir.

Cardano'nun Piyasa Değeri ve büyümesi
Cardano, Ocak 2022 itibariyle Piyasa Değeri açısından 40 milyar ABD doları piyasa değeri ile 6. en büyük kripto para birimidir.

10. Hedera (HBAR)

Hedera (HBAR)
Hedera (HBAR)

Hedera (HBAR) nedir?
Hedera, daha az seyahat edilen yolu seçen tek merkezi olmayan halka açık defterdir. Hem Proof-of-Work hem de Proof-of-stake mekanizmalarından kaçındı ve alternatif olarak Hashgraph'ı kullanıyor. Hedera'nın yerel para birimi olan HBAR, yalnızca işlem ücretlerinin ödenmesi için değil, aynı zamanda uygulama içi ödemeler için de kullanılıyor. 50 milyar HBARS, ağın sahip olabileceği maksimum arzdır.

Detaylı İnceleme : Hedera (HBAR) Coin Nedir? Yorum, Grafik, Geleceği ve Kaç TL?

Hedera (HBAR) nasıl çalışır?
Blok zincirinin eski ve verimsiz olduğunu düşünen Hedra, doğrusal olmayan zincirlerin oluşturulması için dedikodu protokolü olarak adlandırılan şeyi kullanan benzersiz bir fikir birliği algoritması kurdu.

İşlemi doğrulamak için, düğümler işlem ayrıntılarını birbirine aktarmaya devam eder ve bu bilgiyi alan düğümler bunu tekrar iletir. Neredeyse bir Çin fısıltısı gibi, değil mi?

Bu kullanıma hazır doğrulama yöntemi sayesinde Hedera ağında saniyede 10.000 işlem gerçekleştirilebilir.

Haberler ve Güncellemeler

  • Önümüzdeki aylarda, HederaStarter fırlatma paneli, Hedera Hashgraph Ağında piyasaya sürülecek. Bu, akıllı sözleşmelerin Hedera ağında dağıtımının tamamlanmasına yol açacaktır.
  • HBAR Foundation, Hedera Network'te oyun oynamayı yeni zirvelere taşımak için Ubisoft ile ortaklık kurdu.

Neden Hedera (HBAR) satın almalısınız?
Hedera, finans, perakende, sağlık, lojistik ve tarım gibi sektörlerde çeşitli projeler için kullanıldı.

IBM, Google ve Boeing Co. gibi teknoloji devleri şimdiden Hedera ile ortaklık kurdu. Hedera ile ortaklık yapmak isteyen firmalar ve gireceği sektörler bundan sonra daha da artacak gibi görünüyor.

Büyüme potansiyeli çok büyük ve kim bunun gibi patentli teknolojilere yatırım yapmak istemez ki. Evet, Hedera'nın hashgraph teknolojisi patentlidir!

En iyi 10 listemizde belirtilmeyen 2022'de satın alınacak daha fazla Altcoin olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz, işte takdiri hak eden bazı Altcoinler:

Dikkat: Buradaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Alt coinlerin göstermiş oldukları fiyat performanslarına dayalı kişisel yorumdur. Yatırım tavsiyesi değildir.
Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri