Hangi Kripto Para Alınmalı 2021 - Dövizmix

Hangi Kripto Para Alınmalı 2021 - Dövizmix

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cumartesi, 01 Ocak 2022

Hangi Kripto Para Alınmalı 2021 Güncel Liste. Hangi Altcoin Alınmalı sorusunun cevabını güncel veriler ile inceliyoruz.

2021 yılının ilk çeyreğini geçtiğimiz günlerde geride bıraktık. Son dönemde oldukça popüler olan kripto para piyasaları 2021'in ilk çeyreğinde de yükselişini sürdürdü ve hatta şu ana kadar hiç ulaşamadığı hacme ulaşmayı başardı.

Hal böyle olunca yatırım yapmak isteyen kişiler kripto paralara yöneldi ve hangi coin alınmalı, hangi altcoin alınmalı 2021 ve hangi kripto paraya yatırım yapılmalı gibi soruları sordu.

öncelikle belirtmek gerekir ki kripto paraların babası olarak sayılan Bitcoin, yükseliş trendini sürdürdüğü sürece alt coinlerde yükselecektir. Bu makale de belirtilen Kripto paralar yatırım tavsiyesi olmamakla beraber Coinmarketcap verileri üzerinden, yıl başından bu yana hangi altcoinlerin nasıl performans gösterdiği hakkında yapılan araştırma sonucudur.

Peki hangi kripto para alınmalı 2021? Sorsuna aşağıda vereceğimiz listede biz, olarak en çok artış sağlayan bazı altcoinleri listeledik. Umarız vermiş olduğumuz bu veriler doğrultusunda size de hangi altcoin alınmalı sorusunun cevabını bulacaksınız.

Hangi Coin Alınmalı?

Yaptığımız veri değerlendirmelerinin sonucunda, yıl başından bu yana en çok performans gösteren alt coinlerin listesi aşağıda yer almakta. Sizler için ayrıca listeye eklediğimiz her altcoin için, güncel fiyat, en yüksek gördüğü değer, artış yüzdesi ve kısa proje açıklamalarını da ekledik. Hangi altcoin alınmalı sorunuza ışık tutması için hazırladığımız liste aşağıda yer almaktadır.

  • Polygon (MATİC)
  • Fantom (FTM)
  • Pancakeswap (CAKE)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Bakeryswap (BAKE)
  • Chiliz (CHZ)
  • HOT (HOLOCHAIN)
  • Solana (SOL)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Polkadot (DOT)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Stellar (XLM)
  • Chainlink
  • Binance Coin (BNB)
  • Tether (USDT)

Hangi Kripto Para Alınmalı

Polygon (MATİC)

2021 yılında en çok kazandıran kripto paraların arasında Polygon geliyor. Polygon, kripto paralarda bulunan iki katmanı yoğunlaştırmak yerine işlemleri çok daha kısa tutarak blok zinciri ağını güncellemeyi hedeflemektedir. Şu anda kullanılmakta olan blok zinciri teknolojisinin özellikle kripto para gönderim ve alım sırasında çok fazla işlem ücreti kestiğinden insanlar şikayetçidir. Polygon coinin asıl amacı işlem ücretlerini ciddi manada düşürmektir.

Güncel Fiyat : 1,67$

Toplam Artış Yüzdesi : %9116,01

Gördüğü En Yüksek Fiyat : 2,431$

Fantom (FTM)

Hangi coine yatırım yapılmalı sorusuna verilecek bir diğer cevapta şüphesiz Fantom coinden geçiyor. Fantom coin geçtiğimiz ocak ayından bu yana kendini yaklaşık 48 kez katladı. Ethereum ağına bağlı olan Fantom coin, Ethereum'un aksine daha ucuz ve daha hızlı bir akıllı sözleşme platformu olarak karşımıza çıkmaktadır. ünlü Kripto para uzmanları Fantom coinin geleceğin para birimleri arasında yer alacağını şimdiden söylüyor.

Güncel Fiyat : 0,3376$

Toplam Artış Yüzdesi : %1859,36

Gördüğü En Yüksek Fiyat : 0,925$

Pancakeswap (CAKE)

Pancakeswap, Binance Smart Chain ağına bağlı olan merkeziyetsiz bir borsa olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu borsanın çıkardığı Pancakeswap yerel tokeni ise en kısa sürede en çok artış gösteren coinlerden biridir. Swap işlemleri devam ettikçe, Pancakeswap coinin yükseleceği de kripto para uzmanları tarafından öngörülmektedir.

Güncel Fiyat : 18,74$

Toplam Artış Yüzdesi : %2730,04

Gördüğü En Yüksek Fiyat : 42,59$

Dogecoin (DOGE)

Hangi kripto paraya yatırım yapılmalı sorusuna cevap olarak tavsiye edilebilecek en iyi para şüphesiz gündemden hiç düşmeyen köpek coininden geliyor. Dogecoin, bilindiği üzere şaka parası olarak ortaya çıkmıştır. Dogecoinin bu kadar yükselmesinin bir sebebi de ünlü iş insanı Elon Musk'ın arkasında olduğunu açık ve net bir şekilde belli etmesidir. Şaka parası Dogecoin, 1 Ocak tarihinden itibaren yüzde 8260 dolaylarında artmış ve fiyatını 83 kez katlamıştır. ünlü analistler iş insanı Elon Musk'ın bu desteğini sürdürdü sürece Dogecoin'in çok daha fazla yükseleceğini düşünmektedirler.

Güncel Fiyat : 0,3783$

Toplam Artış Yüzdesi : %6564,18

Gördüğü En Yüksek Fiyat : 0,7293$

Bakeryswap (BAKE)

Günümüze kadar en çok yükseliş göstermiş kripto para Bakeryswap olarak karşımıza çıkmaktadır. Binance Smart Chain altyapısı üzerine kurulmuş olan Bake coin, yatırımcıların da desteğiyle yeni yıldan bu yana fiyatını tam 500 kez katlamıştır.

Güncel Fiyat : 4,02$

Toplam Artış Yüzdesi : %25496,36

Gördüğü En Yüksek Fiyat : 8,0629$

Chiliz (CHZ)

CHZ coin, spor coini olarak ortaya çıkan ve en çok yükselen coini biridir. Blok zinciri altyapısı üzerine kurulmuş olan Chiliz, taraftarlara özel bir kripto para birimidir. Chiliz coinin amacı hayranların eğlenceye katılması ve ürün satın alması için alternatif ödeme yolları temin etmektir.

Güncel Fiyat : 0,2699$

Toplam Artış Yüzdesi : %1200,61

Gördüğü En Yüksek Fiyat : 0,8366$

HOT (HOLOCHAIN)

Hot coin diğer Kripto paraların aksine blok zincir altyapısı üzerine kurulmamış tamamen kendi ağını inşa etmiş bir para olarak diğerlerinden ayrılmaktadır. Hot coin altyapısı kullanıcılarına tamamen gizlilik ve güvenlik vaat etmektedir. Hangi altcoin alınır sorusunu sormaktaysanız HOT coin iyi bir alternatif olacaktır.

Güncel Fiyat : 0,008629$

Toplam Artış Yüzdesi : %1247,55

Gördüğü En Yüksek Fiyat : 0,02998$

Solana (SOL)

Solana coin diğer kripto paralara oranla en büyük ekosisteme sahip para olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca tek bir solana coin saniyede 50.000 işlem gerçekleştirmektedir. Bu da oldukça iyi bir performansa sahip demektir. Yılbaşından bu yana oldukça iyi bir artış gösteren Sol coin ayrıca ölçeklenebilir, düşük maliyetli ve birleştirilebilir özellikleri de bulunmaktadır.

Güncel Fiyat : 37,15$

Toplam Artış Yüzdesi : %1926,99

Gördüğü En Yüksek Fiyat : 54,23$

Ethereum (ETH)

Ethereum, dünyadaki herkesin erişebileceği merkezi olmayan bir finans paketi oluşturmak için oluşturulmuş, akıllı sözleşmelere dayanan bir blok zincirleri platformudur. Bugün dünyanın en büyük altcoin'i olarak hizmet vermesinin yanı sıra, yenilikçi ve topluluğuna önem veren bir projedir. Sahip olduğu teknolojiyi ve protokolleri güçlendirmeye odaklanmış Ethereum, çoğu kripto para birimine karşı daha yüksek ücretlerden işlem yapmasının yanında, yüksek değerlere çıkma potansiyeline sahiptir.

2015 yılında piyasaya sürüldüğünden beri durmaksızın büyümeye devam eden ETH, piyasada bulunan tokenların birçoğunun ICO'su için olanak sağlamıştır. 2016 yılında DAO'nun uğradığı saldırıdan sonra Ethereum Clasic ve Ethereum olarak ikiye bölünen topluluğun orijinali ETH, eskiye bağlı kalan bölümü ise ETC olarak ntelendirilr. Ocak 2021 itibariyle, Ethereum (ETH) 138,3 milyar dolarlık bir piyasa değerine ve 1,218,59 dolarlık bir token başına değerine sahiptir.

Litecoin (LTC)

Altcoin tavsiyesi arayanlara önerebilecek kripto para birimlerinden bir diğeri de Litecoin'dir. Eski Google mühendisi olan Charlie Lee tarafından 2011 yılından sonra piyasaya sürülen birim, merkezi olmayan küresel bir ödeme ağına dayanır. 1 Litecoin 219,523461 ABD dolarıdır ve en fazla yatırım yapılan altcoinler arasında yer alır.

Cardano (ADA)

Bugün herhangi bir kripto para sitesinde en çok karşınıza çıkan altcoinler arasında en fazla göre çarpan Cardano'dur. İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto paraları sıralamasında 5. sırada yer almasına karşın değeri satın alım için oldukça uygundur. Gelecek yıllarda saniyede milyonlarca işlem yapabilme özelliği sayesinde çok seviyelerde işlem göreceğine şüphe yok.

Arkasındaki deneyimli ekibi ve geleceğe ışık tutan özellikleri göz önüne alındığında, ADA Coin yatırım yapmaya değer bir altcoindir.

Polkadot (DOT)

Polkadot, diğer blok zincirleri arasında çalışabilirliği sağlamayı amaçlayan benzersiz bir birimdir. Sahip olduğu protokolü sayesinde tüm kripto paraları tek bir çatı altında toplama özelliğine sahiptir ve bunu itici bir güce sahip olması yönünden dikkate değer kılıyor. Kurduğu ortaklıklar ve arkasına aldığı desteği de göz önüne bulunursak, yatırım yapmaya değer altcoinler arasında söz etmek yanlış olmaz.

Bitcoin Cash (BCH)

Orijinal kripto para birimi olan Bitcoin'in başarılı bir hard forku olan Bitcoin cash, dijital para birimlerinin merkezi olmayan doğası nedeniyle, eldeki token veya madeni paranın temelini oluşturur. Geçmiş grafikleri de göz önüne alındığında Bitcoin'in özellikler son zamanlarda hızla büyüyen bir değere sahip olduğu görülmekte. Kısa ve uzun vadede kazandırmaya devam edeceğine şüphe yok.

Stellar (XLM)

Finans kurumları için kurumsal çözümler sunmayı amaçlayan blok zinciri ağı Stellar, göze çarpan bir potansiyele sahiptir. En işlevsel altcoinler sıralamasında bulunan XLM birimi, satın alım için cazip değerler üzerinden işlem görmektedir. Çok düşük maliyetle işlem yapılmasına olanak vermesi ve güçlü işlemcisi, onu yatırıma değer kılan diğer özelliklerindendir.

Son zamanlarda çalkantılı bir grafiğe sahip olsa da Ethereum gibi akıllı sözleşmeler ile veriler arasındaki boşluğu dolduran merkezi olmayan bir oracle ağı olan Chainlink, gerçek dünya çözümlemeleriyle dikkat çekiyor. Soğuk hava zincirlerinden şehirlerdeki su sistemine kadar birçok alanda yer alabilecek bir teknoloji yürüten LINK, dolar karşısında değer kazanmaya yakın görünen altcoinlerden.

Binance Coin (BNB)

Bugün dünyanın en büyük kripto para borası olma özelliğine sahip olan Binance, coin takası ve ödeme aracı gibi işlevselliklere sahiptir. Merkezi olmayan borsa platformu, Ethereum blok zincirinde çalışan ERC-20 belirteciydi ancak daha sonra kendi belirtecini oluşturdu. Günlük işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan BNB, son zamanlardaki hızlı düşüşü de göz önüne alınarak satın alıma yeşil ışık yakıyor.

Tether (USDT)

Kripto para birimlerinin en büyük sorunlarından biri olan dalgalanmaya biz çözüm için geliştirilen Tether, kur sabitlemeyi amaçlamış popüler bir birimdir. Çoğu kripto para birimi, yüksek dalgalanmalara bağlı olarak yatırımcılara kayıplar yaşatmışlardır. Bunda ilham alarak oluşturulan Tether, doğrudan ABD dolarına sabitlenmiştir. Dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi olan USDT, kısa ve uzun vadeli kazanç sağlayan altcoinlerdendir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri