Çerez Politikası

Dovizmix.com internet sitesini kullandığınızda ya da ziyaret ettiğinizde, bilgisayarınıza veya cihazınıza çerezler yerleştirebilir ve bu çerezlerde saklanan bilgileri alabiliriz. Çerezler, internet tarayıcılarında bilgi depolamak için kullanılan küçük metin parçalarıdır. Çerezler bilgisayarlarda, telefonlarda ve diğer cihazlarda tanımlayıcıları ve diğer bilgileri toplamak ve tutmak için kullanılır. İnternet tarayıcınızda veya cihazınızda tuttuğumuz veriler, cihazınızla ilişkili tanımlayıcılar ve diğer yazılımlar gibi başka teknolojiler de benzer amaçlarla kullanılır. Bu ilkede, bu teknolojilerin tümü "çerez" olarak anılacaktır.

Çerezler; içerikleri kişiselleştirme, reklamları özelleştirme, reklam sonuçlarını ölçme, daha güvenli bir deneyim sağlama gibi yollarla hizmetlerimizi sunmamıza, korumamıza ve geliştirmemize yardımcı olur.

Çerezleri;

  • Hesabınızı doğrulamak ve hesabınıza giriş yaptığınızı belirlemek,
  • Verilerinizi ve hizmetlerimizi güvende ve emniyette tutmak,
  • Hizmet kalitemizi arttırmak,
  • Kullanıcılarımızın hizmetlerimizi nasıl kullandığını daha iyi anlayıp bu hizmetleri geliştirmek,

amaçlarıyla kullanırız.

Üçüncü kişiler de, kendi sitelerinde ve uygulamalarında Dovizmix.com internet sitesiyle bağlantılı olarak çerezler kullanır. Diğer tarafların çerezleri nasıl kullandığını anlamak için, lütfen bu tarafların kendi ilkelerini inceleyiniz.

Çerez Türleri

  • Geçici çerezler: Geçici çerezler, sadece oturum sırasında geçici olarak depolanır ve en kısa sürede tarayıcınızı kapattıktan sonra kaldırılır.
  • Kalıcı çerezler: Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayar/ mobil cihazda kalır ve web sitesie döndüğümüzde sizi tanımak için kullanılır. Kalıcı çerezlerin süreleri dolana kadar yeni bir çerez yüklenir, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır.
  • Hedef/Reklam Çerezleri: Reklam çerezleri, bir uygulama/web sitesine veya kullanım ziyareti sırasında üçüncü bir şahıs tarafından yüklenen çerezlerdir. Reklam çerezleri, üçüncü bir şahsa sitemize ziyaretinizle ilgili bazı bilgileri iletmek için kullanılır.
  • Zorunlu Çerezler: Gerekli ve önemli çerezdir. Kullanıcı hesabı oluşturmanıza, giriş yapmanıza ve web sitemizde gezinti yapmanıza olanak sağlar. Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak için kullanılır. Zorunlu çerezler anonim niteliktedirler.
  • Performans ve analiz çerezleri: Ziyaretçilerin web siteleri ve uygulamalardaki genel çalışmasını geliştirmek için web siteleri ve uygulamaları (onlar tarafından izlenen sayfalar, ziyaretin ortalama süresi, vs.) nasıl kullandığınız hakkında bilgi toplamak için kullanılır.
  • İşlevsellik çerezleri: İşlevsellik çerezleri, web sitesinde ziyareti kolaylaştırmak ve tarama deneyiminizi geliştirmek için kullanılan çerezlerdir. Tercih ettiğiniz dil, düzen veya renk şeması gibi belirli ayarları, hatırlamak için izin verir.
  • Reklam çerezleri: Reklam ve kişiselleştirme çerezleri kendi kişisel çıkarları için bizim reklam ve web sitesi içeriği özelleştirmek için bizim web sitelerinin ziyaretçi tarama davranışı hakkında bilgi toplamak için kullanılır.
  • İzleme çerezleri: İzleme çerezleri ziyaretçilerin Internet tarama davranışlarını izlemek ve ziyaret ettikleri çeşitli internet sitelerinden kendi tarama davranışına veri ve bilgi toplamak için kullanılır.

Tarayıcı Çerez Kontrolleri

Tarayıcınız veya cihazınız, tarayıcı çerezlerinin yerleştirilip yerleştirilmeyeceğini seçmenizi ve çerezleri silmenizi sağlayacak bazı ek ayarlar sunabilir. Bu kontroller hakkında daha fazla bilgi almak için, tarayıcınızın ya da cihazınızın yardım materyallerini inceleyiniz. Tarayıcı çerezlerinin kullanımını devre dışı bıraktıysanız, Dovizmix.com internet sitesinin bazı bölümleri doğru şekilde çalışmayabilir.


Kişisel Verilere İlişkin Bilgilendirme Metni


Kişisel verilerin korunması

“Dovizmix.com” ve alt alan adlarının bağlı olduğu siteler olarak 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında kişisel verilerinizin korunması ve kişisel verilerin işlenmesi konusunda aydınlatma amacıyla hazırlanmıştır.

Verilerin toplanması ve işlenmesi

Dovizmix.com'a üye olarak katılım sağlıyorsanız (sayfa,giriş zamanı,ip vb.) verilerle birlikte sisteme kayıt olurken paylaşmış olduğunuz ad soyad, cinsiyet, email, kullanıcı adı, şehir, doğum tarihi, meslek bilgileri, (İsteğe bağlı olarak twitter,instagram,facebok kullanıcı adı), paylaşılan yorumlar, ip adresi, çerezlerle ilgili bilgileri kayıt ederek koruma altına alıyoruz.

Dovizmix.com'a üye olarak isteğe bağlı olarak, döviz yatırımlarınızı takip edebilirsiniz. Bu verileriniz 3. kişi veya kurumlar ile paylaşılmamaktadır.

Topladığımız çerezler ve sizlerin sunduğu tüm kişisel bilgilerinizi sunduğumuz hizmetlerin geliştirilmesi, ihtiyaçlarınız doğrultusunda sitemizin size özel ayarlarının sunulması, daha hızlı ve kolay erişimin sağlanması, gerekli hallerde Altin.in site yönetimi ya da üyeler arası iletişimin sağlanması, üçüncü kişi ve web sitelerinin sunduğu reklam hizmetlerinin özelleştirilmesi amacıyla 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu, 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi kanunu kapsamında internet yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi ve Türk ceza kanunu ve ilgili diğer mevzuatlar kapsamında gereken süre boyunca verilerinizi saklıyor ve yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için verilerinizi işliyoruz.

Kişisel verilerin paylaşım ve aktarılması

Topladığımız kişisel verilerinizi Türkiye’de ve/veya yurtdışında Dovizmix.com’un yönetiminde bulunan diğer sunucularımıza yedekleme amacıyla aktarabilir ve saklayabiliriz.

Veri sahiplerinin hakları ve kullanılması

KVKK 11. Maddesi kapsamında Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarınızı kullanabilmek için [email protected] adresine kayıtlı elektronik posta sistemi üzerinden başvurabilirsiniz.

Para Çevirici
Ekonomik Takvim
  • Bugün
Planlanmış Etkinlik Bulunmamakta