Flama Formasyonu Nedir? Flama Formasyonu Hedefi ve Flama Formasyonu Örnek, Sonrası Ne Olur?
Bu yazımızın konusu, Flama formasyonu nedir? olacak. Teknik analizde, flama formasyonu, bir emtiada büyük bir hareketin bayrak direği olarak adlandırıldığında meydana gelen bir tür devam modelidir diyebiliriz. Eğilimin çizgilerini senkronize etmekte olan akışlar ile bir derleme süresinin hemen ardından, yoğunluk hareketinin akış akışının akışı aynı yönde olduğu da bu formasyon modelinde oldukça rahat bir şekilde de gözlenebilmektedir.
Streamer denilmekte olan bu terim, bir derleme süresinden hemen sonra teknik analizde kullanılmakta olan bir sürecin sürekli olarak kalıplarını sürdürmektedir. Bir akım içerisindeki hacmi görmek de oldukça önem taşımaktadır. Stabilizasyon süresi daha küçük bir hacme sahip olmalı ve daha fazla hacmi de azaltmalıdır.
Yapısal olarak bayrak formasyonuna benzerlik gösterir. İki formasyonu birbirinden ayıran tek fark, şekilleridir. Yükselmekte olan trendin düşüş şeklinde dalgalanması düz flama formasyonu olarak ifade edilirken, aksi durumunda olan trend ters flama formasyonu olarak adlandırılır. Yükseliş trendinde hızlı bir yükselişten sonra fiyatta duraksama meydana gelir. Bununla beraber aşağı ve yukarıya doğru hareketler meydana gelir.
Flamala Formasyonunun Oluşumu Nasıl Gerçekleşmektedir?
Birçok yatırımcılar, bir grafik flama modeli formasyonu ardından yeni uzun veya kısa pozisyonlara girmeyi düşünüp, bunu hedeflemektedirler. Bunun bir örneği olarak da bir tüccarın yukarı doğru bir penetrasyon formu görebileceği ve hemen flamanın voltaj hattında hemen bir satın alma siparişi yerleştirebileceği durumu gösterilebilir.
Güvenlik durumu söz konusu olduğunda ise, yatırımcılar tüm bu modelin doğrulanması için ve değerine tam olarak ulaşılana kadar pozisyonu korumak adına da ortalamanın çok daha üzerinde kalacak bir hacmi de arayabilir.
Flamaların hedefi genel olarak ilk bayrak direğini fiyatın alevin dışında olduğu noktaya uygulanarak belirlenir Tüm bu fiyatlar da tabii ki dolar üzerinden hesaplanırken aynı zamanda da dolar üzerinden işlemektedir. Durdurma kaybının düzeyi genellikle en düşük noktasında uyarlanır, hata bu seviyelerden bu seviyelerden geçersizdir ve daha büyük sonlandırılabilir.
Tüm bu flamalar için değerlendirilmenin amacı ise genel olarak ilk bayrak tabanının gerçekleştirilmesi nedeni ile beraber kaynaklanan bir durumdur. Bu deyime de bir örnek vermek gerekirse eğer, yaşanılan bu kayıp genel olarak gerçekleşmekte olan bir iş gücünün kaybını sergilemektedir ve bu görünen seviyelerden de çok daha güvenli bir şekilde kalamamaktadır. Bundan dolayı da bu seviyeler göründüğü kadar da güvenilir düzeye sahip değildir.
Flama Formasyonundaki Bazı Terimler
Flama Direği: Yukarı doğru olan trendlerde, flama direği trendin başlangıcından ulaştığı en yüksek seviye arasındaki mesafedir.
Kırılma Noktası: Yukarı yönlü trendlerde geçerli olan fiyat grafiğinin aşağı yönlü direnç çizgisini kırdığı seviyeye denilmektedir.
Fiyat Öngörüsü: Direnç seviyesi kırıldığı zaman fiyatın flama direğinin sahip olduğu uzunluğu kadar devam etmesi beklenmektedir.
Bu yazımızda sizlere, flama formasyonu nedir, flama formasyonu hedefi, flama formasyonu örnek ile açıklamaya ve flama formasyonu sonrası ne olur gibi sorularınızı yanıtlöaya çalıştık.