Maker Coin Nedir, Maker Coin Yorum, Geleceği, Fiyat, Grafik ve Haberleri.

Maker Coin Nedir, Maker Coin Yorum, Geleceği, Fiyat, Grafik ve Haberleri.

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Perşembe, 10 Mart 2022

Maker Coin nedir? Maker Coin geleceği, yorum ve haberleri. Fiyat Analizi ile grafik verileri Dövizmix'de.

Maker (MKR), Ethereum tabanlı merkezi olmayan bir ağdır. Herkesin kripto para birimi ödünç vermesine ve ödünç almasına izin veren özerk bir organizasyondur (DAO).

Maker DAO, kripto varlıklarını sorunsuz bir şekilde ödünç alma ve ödünç verme sürecini etkinleştirmenin bir yolu olarak, teminat karşılığında ödünç almak için Maker protokolünü kullanır.

Maker, kullanıcılarının tümü protokol tarafından desteklenen çok sayıda farklı kripto para birimi çiftine karşı ödünç almalarına olanak tanır.

Maker DAO, 2015 yılında Danimarka'nın Sealand kentinden bir girişimci olan Rune Christensen tarafından başlatıldı. Christensen, Kopenhag Üniversitesi'nden biyokimya derecesi ile mezun oldu ve Kopenhag İşletme Okulu'nda uluslararası işletme okudu. Maker DAO'dan önce Try China uluslararası işe alım şirketini kurdu ve yönetti.

Maker Coin Nedir?

2015 yılından itibaren Maker DAO, Bitcoin'de bazı sınırlamaları tanıyan Rune Christensen tarafından başlatıldı. Bitcoin'in maksimum arza sahip olduğunu ve spekülasyon için kullanıldığını gördü, sonuç olarak Bitcoin fiyatı fiat para birimi gibi bir değişim aracı olamayacak kadar değişken olabilir. Böylece Christensen, günlük kullanımımız için istikrar ve düşük dalgalanma sunan stablecoin üretebilecek bir finansal sistem başlattı.

Stabilcoin, Dai veya Sai belirteci Maker DAO tarafından tasarlanmış ve oluşturulmuştur ve teminat için yalnızca bir tür kripto para birimi kullandığı için Dai Stablecoin Sistemi olarak adlandırılmıştır. Token, piyasaya sürüldükten sonra Tek Teminat anlamına gelen Sai olarak da adlandırıldı ve Maker Governance, çeşitli teminatlı kripto para birimi türlerini desteklemek için tokenı geliştirmek ve yükseltmek için bir politika önerdi.

Bu başlatma, Maker Protokolü olarak da bilinen Çoklu Teminat Dai Sistemini (MCD) beraberinde getirir. Dai, diğer sabit paralardan farklıdır, çünkü kripto para birimleri Dai'yi oluşturmadan önce Maker protokolünde desteklenir. USDC ve USDT'den farklı olarak, ABD doları, ihraççının doğrulanması zor olan politikalarına bağlı olarak farklı oranlarda rezervde tutulurken, Dai, kullanıcıların süreçleri doğrulamasını sağlayan on-chain ile yönetilir. MKR Sahipleri, iyileştirmeler için Maker DAO ağına ve tüm Maker Protokolüne yönelik politikalarda oy kullanabilecek ve değişiklikler önerebilecek.

Maker'ın amacı nedir?

Maker, iyileştirmeler için Maker DAO ağına ve tüm Maker Protokolüne yönelik politikalarda değişiklik yapmak amacıyla oluşturuldu, örneğin:

  • Marker Protocol Vault içinde teminat olarak kullanılan kripto para miktarını ayarlayın
  • Tasfiye oranı ve borç tavanı gibi risk parametrelerini ayarlayın
  • Oasis Hub gibi Maker topluluğunun ürününü başlatın
  • Maker Protokollerini Yükselt

Dolaşımda Kaç Maker (MKR) Coin Var?

MakerDAO başlangıçta 1 milyon MKR token tedariki ile piyasaya sürüldü. Şu anda 2,1 milyar USD'nin üzerinde bir piyasa değeri ile yaklaşık 902.000 MKR'lik bir dolaşım arzı bulunmaktadır. Ancak, Maker tokenlarının toplam arzı ve dolayısıyla değerleri, piyasa fiyatlarına ve koşullarına bağlı olarak değişir.

Bir Maker Vault akıllı sözleşmesinde depolanan kripto para birimlerinin fiyatları aniden düşerse, üretilen stabilcoini teminat altına almak için artık yeterli değere sahip olmayabilirler ve bu da bir tasfiyeye yol açar.

Müzayedelerde toplanan Dai'nin kasanın yükümlülüklerini karşılamaya yetmemesi durumunda, yeni MKR jetonları basılacaktır. Öte yandan, gerekenden fazla Dai üretilirse, Maker jetonlarını geri almak ve yakmak için kullanılır. MKR'nin toplam arzı dinamik olarak değişir, bu da fiyatını etkiler - Dai ise 1 USD'de sabit kalır.

Maker Coin Nasıl Kullanılır

Maker tokenlarının ana faydası, protokolün ve Dai'nin yönetimine oy vermektir. Her MKR tokenı, bir oylama sözleşmesinde kilitlendiğinde bir oya eşittir. Kullanıcılar, Maker jetonlarını bir teklife taahhüt eder ve sonuca, aldığı MKR jetonlarının sayısına göre karar verilir (MKR sahiplerinin sayısı değil).

Yapıcı tokenları ayrıca yeniden sermayelendirme kaynağı olarak değere sahiptir, çünkü sistem borcu fazlalığı aşarsa MKR arzı artabilir. Bu, Maker token sahiplerini aşırı risk almaktan kaçınmaya ve Maker ekosistemini sorumlu bir şekilde yönetmeye teşvik eder.

Maker fiyatı oldukça değişkendir, bu nedenle MKR genellikle bir değişim aracı olarak kullanılmaz, ancak bazı insanlar bunu spekülatif bir yatırım olarak seçebilir.

Maker Coin Yorum

Maker coin yorum söz konusu olduğunda, MKR token'ının var olmasının ana nedeni, DAI'nin dolara sabitlenmesini sağlamaktır. Bu ikili kripto stratejisi, oynaklığı önlemeye yardımcı olur ve kullanıcılara projede daha fazla güvenlik sağlar. Bu, tokenın genel pazara çok fazla fayda sağladığı anlamına gelir, bu nedenle her zaman alakalı kalma ve değer kazanma potansiyeline sahiptir. 1 Ocak 2021'de MKR, 582,22 ABD Doları değerindeydi. MKR, 19 Ocak 2022 itibariyle şu anda 2.046,61 ABD Doları değerindedir. Bu, 2021'in başında tokene 1000 ABD Doları yatırım yaptıysanız, Ocak 2022'de bu tokenin değeri 3515,2 ABD Doları olacağı anlamına gelir. Bu, bir yılda 3,5 kat, oldukça iyi.

2017 yılında bir milyon MKR tokeni ile 24,45 dolardan piyasaya sürülen kripto, birkaç iniş ve çıkışa tanık olurken uzun bir yol kat etti. 2017'yi bitirmeden önce 1.000 doları geçti ve 2018'in ilk ayında 1.500 doların üzerine çıkarak yükseliş trendini sürdürdü. Madeni para 18 Ocak 2018'de 1.773.92 $'a ulaştı. Ancak MKR önceki zirveye ulaşamadı ve 4 Nisan 2018'de dramatik bir şekilde 503.57 $'a düştü.

2018, 2019 ve 2020'nin geri kalanında, Maker token değeri fiyat tablosuna göre sabit kaldı, ancak madeni para 2021'de bir geri dönüş yaptı. MKR, 3 Mayıs 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 6.339,02 $'a yükseldi. Bireyin sahip olduğu MKR sayısı ne kadar yüksekse, oy verme gücü o kadar yüksek olduğu kavramı, duyarlılığın artmasına yardımcı oldu.

Topluluk, onlara DAI stablecoin'i yönetme yeteneği verdiği için jetona olan güveni yeniden inşa etti. Bu aynı zamanda MKR madeni paralarının değerini daha da artırdı.

MKR tokenı 2.069.34 $'dan (18 Ocak 2022 itibariyle) işlem görüyordu ve dolaşımda 984.643 jeton arzı vardı. CoinMarketCap'e göre piyasa değerine göre en iyi kripto para birimleri listesinde 60. sırada yer aldı.

Maker kripto iyi bir yatırım mı?

Kripto para birimleri, oldukça değişken varlıklardır ve onları, Maker tokenı da dahil olmak üzere yüksek riskli yatırımlar haline getirir. MKR'nin portföyünüz için uygun bir yatırım olup olmayacağı, kişisel koşullarınıza ve risk toleransınıza bağlıdır. Yatırım yapmadan önce kabul etmeye hazır olduğunuz risk seviyesini değerlendirmeli ve asla kaybetmeyi göze alamayacağınız parayı yatırmamalısınız.

Maker coin fiyatları yükselecek mi düşecek mi?

10 Mart 2022 itibariyle analist projeksiyonları, kriptonun uzun vadede yukarı yönlü bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi. Ancak, tahminler yanlış gidebilir. Yatırım yapmadan önce kendi durum tespitinizi yapın.

Maker Con Gelceği

Maker coin geleceği hakkında ise söylenecekler arasında, geleneksel finans sektöründe karşılaşılan birden çok sorunu düzeltmeye çalışır. Platform, bu görevi gerçekleştirmek için benzersiz bir özel teknoloji seçkisini birleştirir.

  • Maker'ın düzeltmeye çalıştığı ana sorunlardan biri şeffaflıktır. Ağ, herhangi bir tarafa güvenme ihtiyacını ortadan kaldırmak için akıllı sözleşmeler kullanır.
  • MKR'nin temel işlevi, DAI'nin dolara sabitlenmesini sağlamaktır. Bu ikili kripto stratejisi, oynaklığı önlemeye yardımcı olur ve kullanıcılara projenin esnekliği açısından daha fazla güvenlik sağlar.
  • Maker, artan popülaritesini görmeye devam ediyor çünkü pazara birçok fayda sağlıyor. Bu benzersiz belirteç, Maker ekosisteminde birden çok amaca hizmet eder. Bu işlevler, bu tokenın genel kullanılabilirliğine katkıda bulunur. MKR'ye sahip olduğunuzda elde ettiğiniz başlıca avantajlardan bazıları şunlardır.

CoinCodex'in kısa vadeli teknik analizi, yazının yazıldığı tarihte (18 Ocak) MKR için düşüş eğilimi gösterdi. Dört teknik analiz göstergesi yükseliş sinyalleri verirken, 25'i düşüş sinyali verdi.

Tüm günlük basit ve üstel hareketli ortalamaların yanı sıra 21 ve 50 haftalık SMA'lar ve EMA'lar, hacim ağırlıklı hareketli ortalama ile birlikte düşüş gösterdi. 100 ve 200 haftalık SMA'lar ve EMA'lar 'satın al' sinyalleri veriyordu. Ortalama Yön Endeksi (ADX), Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) tarafsız kaldı.

CoinCodex, Maker tokeninin değerinin 23 Ocak'a kadar %7.57 düşerek 1.890.74 $'a düşebileceğini tahmin etti.

Bu arada, birkaç algoritma tabanlı hizmet, 18 Ocak itibariyle daha uzun vadeli maker token fiyat tahminlerini paylaştı:

  • Wallet Investor'a göre, MKR token fiyatları 2022'nin sonunda 3.854,49 dolara, 2023'ün sonunda 5.864.090 dolara ve 2025'in sonunda 9.904.730 dolara ulaşabilir. Ocak 2027.

  • Price Prediction'a göre , Maker tokeni 2022'de ortalama 2.936,57 dolara, 2023'te 4.184,48 dolara daha da büyüyebilir ve 2025'te 8.833,08 dolara ulaşabilir. Veriler, 2030 yılına bakıldığında, tokenin 60.610,19 dolara ulaşabileceğini gösterdi.

  • Digital Coin'in 2022'de ortalama 2.814.17$, 2023'te 3.249.43$ ve 2025'te 4.601.70'e ulaşması bekleniyor. 2029 için algoritma, madalyonun 8.756.57$'da işlem görebileceğini tahmin ediyor.

Maker kripto fiyat tahminlerini ararken, analistlerin ve algoritma tabanlı tahminlerin yanlış olabileceğini unutmayın. MKR projeksiyonları, bir kripto para biriminin geçmiş performansının temel ve teknik çalışmalarına dayanmaktadır. Ancak, geçmiş performans gelecekteki sonuçların garantisi değildir.

Maker Coin Kaç TL

Yazımızı yazdığım gün iitibari ile maker coin kaç tl sorunuzun cevabı : Bugünkü canlı Maker fiyatı 26,336,41₺ ve 24 saatlik işlem hacmi 67.705.824 USD. MKR'mizi gerçek zamanlı olarak USD fiyatına güncelliyoruz. Yapıcı son 24 saatte %3,31 düştü. Yapıcı son 24 saatte %3,31 düştü. Mevcut CoinMarketCap sıralaması 1.742.922.346 USD canlı piyasa değeri ile 52. sırada yer alıyor. 977.631 MKR madeni para dolaşım arzına ve maks. 1.005.577 MKR madeni para arzı.

Maker Coin Grafik

Aşağıdan Maker Coin grafik verilerine ulaşabilirsiniz.

Maker Coin Haberler

Aşağıdaki listede güncel Maker coin haberlerini bulabilirsiniz.

  • Anında bir kripto ödeme sistemi olan NOWPayments, Dai'yi ödemeler ve işlemler için belirteçlerden biri olarak kabul eder.
  • Blockchain üzerinde Game Cards koleksiyonunun yaratıcısı Splinterlands, oyunlarda ürün kartları satın almak için Dai'yi kullanan MakerDAO ile birlikte çalışıyor. MakerDAO, kazananın Dai'yi kazanan bir ödül olarak alacağı Kart Turnuvası ödülünün de sponsorudur.
  • Hırvatistan'dan bir online ödeme uygulaması olan Paycek, Dai'yi yiyecek, müze ve sergi biletleri gibi çeşitli hizmetlerin ödemesinde kullanılabilecek finansal işlemler için başlattı ve Hırvatistan'da bir deneme başlattı.
  • Maker MKR, yaklaşık %54.07'lik bir fiyat artışıyla uzun vadede harika bir fırsat.
  • Maker DAO, yakın zamanda kripto endüstrisindeki SHO (Güçlü Holding Teklifi) aracılığıyla tomurcuklanan girişimlerin finansmanını desteklemek için bir girişimde bulundu. Yatırımcılar, projenin mevcut verilerini analiz ederek proje seçebilirler.
  • Maker piyasaları, Wallet Investor uzmanlarına göre sık sık düşmeyecek.
Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri