DAI Nedir? Kaç USD? DAI Geleceği, Yorumları ve Analizi.

DAI Nedir? Kaç USD? DAI Geleceği, Yorumları ve Analizi.

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

DAI, verilmesi ve geliştirilmesi Maker Protokolü ve MakerDAO merkezi olmayan özerk organizasyon tarafından yönetilen Ethereum tabanlı bir stabil coindir.

DAI, verilmesi ve geliştirilmesi Maker Protokolü ve MakerDAO merkezi olmayan özerk organizasyon tarafından yönetilen Ethereum tabanlı bir stabil coindir (istikrarlı fiyatlı kripto para birimi).

DAI'nin fiyatı ABD dolarına yumuşak bir şekilde sabitlenir ve her yeni DAI basıldığında akıllı sözleşme kasalarına yatırılan diğer kripto para birimlerinin bir karışımı ile teminat altına alınır .

Tokenin yalnızca tek bir kripto para birimi tarafından teminat andırılabilen daha eski bir sürümü olan Çoklu Teminatlı DAI ile Tek Teminatlı DAI (SAI) arasında ayrım yapmak önemlidir; SAI ayrıca, kullanıcıların DAI jetonlarını tutarak tasarruf etmelerini sağlayan DAI Tasarruf Oranını da desteklemez.

Çok Teminatlı DAI, Kasım 2019'da piyasaya sürüldü.

DAI'nin Kurucuları Kimlerdir?

DAI'nin belirleyici özelliklerinden biri, herhangi bir kişi veya küçük bir kurucu ortaklar grubu tarafından oluşturulmamış olmasıdır. Bunun yerine, ona güç veren yazılımın geliştirilmesi ve yeni jetonların verilmesi MakerDAO ve Maker Protokolü tarafından yönetilir.

MakerDAO, merkezi olmayan özerk bir organizasyondur - akıllı sözleşmelerin kullanımı yoluyla kendisini merkezi olmayan bir şekilde çalıştıran bir tür şirket - yazılım kodunda ifade edilen ve Ethereum blok zincirinde yürütülen kendi kendini uygulayan anlaşmalar .

Bu organizasyon, geleneksel bir şirketin hisse senetlerine benzer şekilde hareket eden Maker (MKR) yönetişim belirteçlerinin sahipleri tarafından demokratik bir şekilde yönetilir; MKR sahipleri, MakerDAO, Maker Protocol ve DAI'nin geliştirilmesine ilişkin önemli kararları oylama güçleri, sahip oldukları Maker jetonlarının miktarıyla orantılı olarak oylayabilirler.

MakerDAO, ilk olarak 2015 yılında Danimarkalı bir girişimci Rune Christensen tarafından kuruldu. Maker ekosistemi üzerinde çalışmaya başlamadan önce Christensen, Kopenhag'da biyokimya ve uluslararası işletme okudu ve Try China uluslararası işe alım firmasını kurdu.

DAI'yi Benzersiz Yapan Nedir?

DAI'nin ana avantajı, ABD dolarının fiyatına yumuşak bir şekilde sabitlenmesinde yatmaktadır.

Kripto piyasası, Bitcoin gibi en büyük, yüksek likiditeye sahip madeni paralarda bile bazen tek bir gün içinde %10 veya daha fazla fiyat değişiklikleri (hem yukarı hem aşağı) yaşadığı oynaklığıyla ünlüdür . Bu koşullar altında, tüccarlar ve yatırımcılar, istikrarlı fiyatları önemli piyasa dalgalanmalarını dengelemeye yardımcı olabilecek güvenli liman varlıklarını portföylerine eklemeye doğal olarak yatkındır.

Bu tür bir varlık türü, DAI'nin bir örneği olduğu sabit paralardır. Bunlar, fiyatı nispeten istikrarlı bir değere sahip varlıklara sabitlenmiş kripto para birimleridir - en yaygın olarak USD veya EUR gibi geleneksel fiat para birimleri.

DAI'nin bir diğer önemli avantajı, özel bir şirket tarafından değil, bir yazılım protokolü aracılığıyla merkezi olmayan özerk bir organizasyon tarafından yönetilmesidir. Sonuç olarak, tüm token verme ve yakma durumları, Ethereum tarafından desteklenen, kendi kendini uygulayan akıllı sözleşmeler tarafından yönetilir ve herkese açık olarak kaydedilir ve tüm sistemi daha şeffaf ve yolsuzluğa daha az eğilimli hale getirir.

Ek olarak, DAI yazılımı geliştirme süreci, token ekosisteminin düzenli katılımcıları tarafından doğrudan oylama yoluyla daha demokratik bir şekilde yönetilir.

Dolaşımda Kaç DAI Coin Var?

Yeni DAI jetonları, Bitcoin ( BTC ) ve Ethereum ( ETH ) gibi madencilik yoluyla üretilmez veya Tether ( USDT ) gibi kendi ihraç polisine göre özel bir şirket tarafından basılmaz . Bunun yerine, yeni DAI, Maker Protocol kullanılarak herhangi bir kullanıcı tarafından basılabilir.

Ethereum blok zincirinde çalışan Maker Protocol, DAI düzenlemesini yöneten yazılımdır. ABD dolarına karşı yumuşak fiyat sabitlemesini korumak için Maker Protocol, her DAI jetonunun uygun miktarda başka kripto para birimi ile teminat andırılmasını sağlar. Bu sürecin bir parçası olarak, Protokol, herhangi bir kullanıcının kripto paralarını sözde bir kasaya - Ethereum blok zincirinde akıllı bir sözleşme - teminat olarak yatırmasına ve karşılık gelen miktarda yeni DAI jetonunu basmasına izin verir.

Toplam DAI arzında bir üst sınır yoktur - arz dinamiktir ve herhangi bir anda kasalarda ne kadar teminat depolandığına bağlıdır. Kasım 2020 itibariyle dolaşımda yaklaşık 940 milyon DAI var.

DAI Ağı Güvenli midir?

DAI, Ethereum tabanlı, ERC-20 uyumlu bir belirteçtir. Bu nedenle, Ethereum'un Ethash algoritması ile güvence altına alınmıştır.

DAI [DAI] Nereden Satın Alabilirsiniz?

DAI jetonlarının satın alınması çok sayıda çevrimiçi platformda mevcuttur. Bunlar, Merkezi Olmayan Finans ( DeFi ) belirteç takas protokollerini içerir:

  • Değiştir
  • Bileşik

Ve geleneksel kripto para borsaları:

  • Coinbase Pro
  • Binance
  • OKEx
  • HitBTC

DAI Kaç Dolar?

Dai bugünkü fiyatı $1,00 USD, 24 saatlik işlem hacmi $252.043.179 USD. Dai son 24 saatte yüzde düştü. Anlık CoinMarketCap sıralaması #22, piyasa değeri $5.499.871.841 USD. Dolaşımdaki arz 5.490.918.701 DAI coin ve azami seviye arzı. arz mevcut değil.

Dai ile şu anda işlem yapılan en büyük borsalar OKEx, Huobi Global, FTX, Upbit, ve . Listeleme yapan diğer borsaları bulabilirsiniz.

DAI Coin Grafik

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri