Kripto Parada Stop Koymak Ne Demek - Dövizmix

Kripto Parada Stop Koymak Ne Demek - Dövizmix

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Kripto parada stop ne demek? Stop limit emir nedir? Stop piyasa emri nedir? Stop emirin avantajları Stop emirin dezavantajları

Kripto para işlemleri yaparken piyasanın hareketliliğine, durumuna ya da beklentilerinize göre farklı emir tiplerini devreye sokarak emir verebilirsiniz.

Tabi ki de her emir tipinin avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Stop koymayı ele aldığımızda; alım ve satım stratejilerine bağlı olarak zarar riskini en alta indirmeyi hedefleyen emir olarak tanımlayabiliriz.

Kripto para yükselirken; yüksek fiyatı kaçırmayıp satmak için ya da düşüşse geçtiğinde daha fazla zarar etmemek için stop emir koyabilirsiniz. Stop emir kullanım durumuna göre değişiklik gösterir.

Bu nedenle kullanırken oldukça dikkat etmeli; hata yapmaksızın kontrol sağlamalısınız. Peki nasıl verilir bu stop emir? Stop emir çeşitleri nelerdir? Detaylı inceleyelim!

Stop limit nedir?

Bu emirlerin amacı; piyasa fiyatı tam anlamı ile tetikleme fiyatına ulaştığı zaman, belirttiğiniz fiyat doğrultusunda limit emir vermesidir. Eğer piyasa fiyatının düşeceğini düşünüyorsanız ya da yalnızca piyasa fiyatının düşmesi durumunda satış emri uygulamak istiyorsanız, stop limit satış emri uygulayabilirsiniz. Piyasa fiyatının aniden düşmesi durumunda da alım fırsatını kaçırmak istemiyorsanız; stop limit alım emrini devreye sokarak, belirlediğiniz fiyattan coinlerin satın alınmasını sağlayabilirsiniz.

Stop loss nedir nedir?

Piyasa emirleri tamamen en iyi alış ya da satış emirleri ile eşleşmektedir. Stop piyasa emirlerini kullanmaya başlayarak, piyasa fiyatı tam anlamı ile tetikleme fiyatına ulaştığı durumda, emir defterindeki en iyi alış ya da satış emirleri ile eşleşecek şekilde emir girişi sağlayabilirsiniz.

Stop emirin avantajları

Eğer piyasa takibini aktif bir şekilde yapamıyorsanız, stop emirler tam size göredir. Piyasayı takip edemediğiniz zamanlarda, ani şekilde ki fiyat dalgalanmaların karşın, zarara uğramamanıza ya da uğrayacağınız zararı en aza indirgemenize yardım eder. Stratejinize uygun olarak stop limit ya da stop piyasa emri kullanabilirsiniz. Şu notu da eklemek doğru olacaktır ki; sizler emirlerinizi onaylamadığınız taktirde işlemler hiçbir şekilde gerçekleşmez.

Stop piyasa emirlerinin avantajlarına geldiğimiz zaman ilk olarak karşımıza tetikleme fiyatına geldiği zaman emrinizin tamamının gerçekleşmesini sağladığı gelmektedir. Böylelikle işlemin kısmen gerçekleşmesi ya da gerçekleşmemesi riskini tamamen ortadan kaldırmış olursunuz.

Stop emirin dezavantajları

Piyasa fiyatlarının hızlı bir şekilde değişebildiği durumlarda; fiyat sizin belirlemiş olduğunuz tetiklenme fiyatına ulaştıktan bir süre sonra stop limit alış fiyatının üstüne çıkabilir ya da stop limit fiyatının altına inebilir. Böyle durumlarda, verdiğiniz emir gerçekleşmeyebilir ya da kısmen gerçekleşebilir.

Stop piyasa emirleri doğrultusunda ise yüksek fiyat hareketlerinde satın almayı hedeflediğinizden daha alçak miktarda alım gerçekleşebilir ya da beklediğinizin altındaki fiyatlarda satış gerçekleşebilir. Lakin, piyasada ki fiyatı tetikleme fiyatınızın %5’ten fazla altına iner ya da üstüne çıkar ise, stop limit emriniz otomatik bir şekilde iptal edilir. Böylelikle daha fazla zarar uğramanız engellenir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri