Kripto Para Short Ne Demek? Short Pozisyon Ne Anlama Gelir?

Kripto Para Short Ne Demek? Short Pozisyon Ne Anlama Gelir?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Pazar, 27 Şubat 2022

Kripto Para Short Ne Demek? Short Pozisyon Ne Anlama Gelir? Short Açmak Ne Demek? | Dövizmix

Short terimi Türkçesinden de anlaşılacağı üzere dilimizde kısa pozisyon anlamına gelir. Bu yatırımın ana stratejisi şudur; yatırım varlığını yüksek iken satıp, değeri düşünce tekrar alarak kar etmek. Kısaca değerin azalacağını şekilde fiyatlanması olarak da tanımlanabilir.

Elinizde mevcut olan bir değerin fiyat kaybına uğrayacağını tahmin ediyor ve satış yapıyorsanız, short pozisyona girmiş oluyorsunuz.

Öncelikle bu karar mantıklı bir piyasa analizi ile desteklenmelidir. Kural, short satıcıların, piyasa aşırı alım düzeyine ulaştığı esnasında pozisyonları açmasıdır. Ayriyeten mantıklı olan , fiyatın bir direnç seviyesini kıramadığı ve ondan ayrılmaya başladığı esnada açığa gitmektir.

Ek olarak düşeceğini ön gördüğünüz saklı yazı paradan borç alıp ileriki zamanda değeri düşünce kapatırsanız kar edersiniz.

Örnek verecek olursak; Dolar fiyatının düşeceği tahmini ile elinizde bulunan Dolar’ı Türk Lira’sına çevirmek suretiyle düşüş fırsatını değerlendirebilirsiniz. Ardından açtığınız Short pozisyon ile eliniz bulunan değer Dolar’ın değer kaybetmesi ile beraber birlikte tekrar alış yapmak suretiyle tekrardan kâr elde etmiş olacaksınız.

Özetlemek gerekirse bir ürünün ya da finansal enstrümanın değerinin gelecek bir tarihte düşmesi tahminiyle satış yaparak bekleme pozisyondur.

Kriptoda Short Ne Demek?

Kriptoda short ne demek: Kaldıraçlı piyasalarda sık sık kullanılan ve yatırımcıların elindeki paradan daha çoğunu borsadan borç almak suretiyle işlem açmasına imkan veren short pozisyonlar, yüksek getiri elde etmek mümkündür. Bu sebep ile pek çok kişi “kripto short ne demek?” sorusunu merak etmektedir.

Türkçe’ye “kısa pozisyon” olarak çevrilen short açmak, fiyat düşüş beklentisini göstermektedir. Short işlem açmak isteyen yatırımcılar elindeki kripto para değerlerinde düşüş beklerler. Tam tersi durumlarda yani long işlemlerde ise fiyatta artış beklenmektedir. Bu pozisyona “uzun pozisyon” ismi verilmiştir.

Short pozisyonlarında ters etki görmemek ve yaptığınız yatırımları kaybetmemek amacıyla ilk olarak piyasa analizi yapılması gerekir. Aşırı alım düzeyine ulaşmış bir piyasalarda düşüş beklenebilir. Çünkü piyasaların genel bir doygunluğa erişmesi için uzun süren yükseliş hareketleri görülmesi gerekir.

Ardından trendlerde düşüş gözlenmesi mümkündür. Özetlemek gerekirse short açma işlemi düşüş beklenilen durumlarda bu düşüşler ile para kazanmayı sağlayan durumdur.

Ayriyeten bir diğer durum olan, uzun süre direnç bölgesini aşamamış ve bu bölgede birikmiş olan kripto paralar, piyasa analizi yaparak short işlem açmak suretiyle yatırımcıların kazanç elde etmesini sağlar.

Short pozisyon açmak ne demek sorusuna verilebilecek bir diğer cevap ise, borsaya borçlanmak demektir. Çünkü kaldıraçlı işlemler ile açılan kısa pozisyonlar ile yatırımcılar ellerinde olan mevcut paradan daha çoğuyla işleme girebilir ve daha yüksek kazanç şansı bulabilirler.

Buna yönelik işlemlerle, daha az risk almak suretiyle yatırımları hacimli şekilde yönetmek gerekir. Aksi takdirde vadeli piyasalarda açılmış olan short işlemler, yatırımcıların çok fazla kayıp yaşamasına neden olabilir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri