Golden Cross Ne Demek Kripto - Dövizmix

Golden Cross Ne Demek Kripto - Dövizmix

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Pazar, 10 Nisan 2022

Kripto piyasalarında golden cross ne demek? Golden cross bize ne anlatır? Golden cross kullanımının sınırlamaları neler?

Golden cross nedir? Kelime anlamı olarak altın kesişim anlamına gelmektedir. Piyasalar doğrultusunda ise uzun vadeli bir dönemde yükseliş trendine, yani gelecek olan boğa piyasasının sinyalini vermektedir.

Golden cross'tan detaylı olarak bahsedecek olursak; kısa vadeli olan bir ortalama hareketin uzun vadeli olan ortalama hareketi kesmesinde meydana gelen yükseliş sinyalleridir.

Satışların bitişi ile beraber piyasanın dip fiyatı gördükten hemen sonra ilk aşamasını gerçekleştiren golden cross daha sonrasında ise kısa vadeli trendin uzun vadeli bir trend üzerinde geçiş ve dip trendin tersine hareket etmesi ile oluşumunu tamamlayarak boğa sezon koşusunun başlangıcına işaret etmektedir. Gelin biraz daha detaylı şekilde golden cross ne demek bakalım.

Golden Cross Nedir?

Golden cross üç aşamadan oluşmaktadır.

  • İlk aşamayı şu şekilde anlatabiliriz; satışlar tükenmeye başladıkça bir düşüş eğilimin en sonunda dibe vurmasını gerektirmektedir.
  • İkinci aşamada ise; daha kısa olan hareketli ortalama, bir kırılma durumunu ve trendin tam tersine çevrilmesinin onaylanmasını tam anlamıyla tetiklemek için daha büyük bir ortalamada geçiş oluşturur.
  • Üçüncü ve son aşamada ise; daha yüksek fiyatlara doğrultusunda devam eden bir yükseliş trendidir.

Geri çekilmelerde hareketli ortalamalar destek seviyeleri niteliğinde hareket ederler. Lakin bu hareketlilik bir ölüm kesişimin oluşabileceği durumu geçene kadar devam eder. Daha kısa olan hareketli ortalama, daha uzun olan hareketli ortalamada bir geçiş durumu oluşturduğundan, ölüm keşişimi altın kesişiminin tam olarak tersidir.

Golden cross, uzun vadeli bir şekilde boğa piyasasının ilerleyecek olduğunun gösterirken, ölüm kesişmesi tam tersi olarak uzun vadeli ayı piyasasına işaret eder.

Her iki durum da, kısa vadeli olan hareketli ortalamanın büyük ve uzun vadeli hareketli bir ortalamanın üzerinden geçmesi ile uzun vadeli bir eğilimin sağlam şekilde doğrulanması durumuna atıfta bulunur.

Golden Cross Kullanımının Sınırlamaları

İlk olarak şunu bilmek gerekir ki; hiçbir gösterge tam anlamı ile gelecek hakkında gerçekten tahmin yürütemez. Genellikle gözlemlenen golden cross yanlış bir sinyal üretebilir. O sırada uzun bir yatırım gerçekleştiren trader, ilerleyen süreçte kendisini daha kısa vadede belirli bir sıkıntı içerisinde bulabilir.

Önceki süreçlerde büyük boğa piyasalarını tahmin etme durumunda ki açık tahmin gücüne rağmen golden crosslar da düzenli bir şekilde kendilerini tekrar etmiyorlar. Bu yüzden herhangi bir alım satım yapmadan önce golden cross her zaman diğer göstergeler ve sinyaller ile birlikte onaylanmalıdır. Golden crossu doğru bir şekilde kullanmanın ilk odağı göstergeler ve filtreler ile her zaman uygun risk oranlarını ve parametreleri kullanmaktır.

Her zaman, her koşulda uygun bir ödül / risk oranını korumayı hatırlamak ve ticaretinizi doğru şekilde zamanlamak, sadece farklı olayları ve olguları görmezden gelerek takip etmekten daha iyi sonuçlara yol açacaktır.

Bu yazımızda sizlere golden cross nedir açıklamaya çlaıştık.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri