Kripto Parada Dikkat Edilmesi Gerekenler - Dövizmix

Kripto Parada Dikkat Edilmesi Gerekenler - Dövizmix

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Kripto Parada Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler? kripto para piyasasında kazanmak için doğru adımlar neler? | Dövizmix

Son dönemlerde; yatırım ve ticaret yapmak isteyenlerin, en popüler seçenek olarak karşısına kripto paralar çıkmaktadır. Çeşitli dijital paraları kapsayan bu piyasada, doğru yatırım yapmayı biliyorsanız; yatırımınızı daha yüksek meblağlara katlayabilirsiniz.

Bu nedenle kripto parada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Kripto; teknik bilgilerin de yer aldığı bir finansal piyasa olarak bilinmektedir. Bu nedenle teknik bilginiz olmadan daha temkinli davranmanız gerektiğini dile getirmek etkili olacaktır.

Sizlere piyasa doğrultusunda sunulan kripto paralar hakkında teknik bilgi edinmek için gününüzün belirli bir zamanını ayırmayı kesinlikle unutmayın. Her kripto paranın bir alanı ve kendi hikayesi bulunmaktadır.

Peki kripto para piyasasına adım atan kişiler detaylı olarak nelere dikkat etmelidir?

Kripto Parada Dikkat Edilmesi Gerekenler Listesi :

  • Zarar etmemek için stop loss ve kar hedefi planlama
  • Bitcoin’i tkaip etmeyi bırakmayın
  • Kaybetme korkunuzu bir kenara bırakın
  • Düşük fiyatlara aldanmayın
  • Planınızı yapın ve paranızı yönetin

Zarar etmemek için stop loss ve kar hedefi planlama

Stop loss; sizlerin zararınıza nokta koymanıza olanak sağlar. Bunun yanı sıra kar hedeflerinizide belirli bir noktada düzenleyen bir olgudur. Stop loss kavramını; finansal ticaret kapsamında yararlanabileceğiniz harika bir ipucu olarak nitelendirebilirsiniz. Sadece ihtiyaç duyduğunuz anda manuel bir şekilde pozisyonunuzu elle kapatmak doğru değildir.

Kripto paraların hareketliliği saat hatta dakika içerisinde bile aşağı yukarı şekilde hareketlilik gösterirken; anlık bir hareketlilikte yüksek oranda zarara ya da kara geçebilirsiniz. Bu nedenle önceden tanımlanmış bir hedef ile bu hareketli piyasada kendinize bir stop koyabilirsiniz.

Bitcoin'i tkaip etmeyi bırakmayın

Kripto paralar geniş bir finansal alan olsa da bir noktada daima bitcoine bağlıdırlar. Bitcoin’in nedenle bitcoin’in hareketliliğini takip etmek her zaman sizlere avantaj sağlayacaktır.

Kaybetme korkunuzu bir kenara bırakın

Fomo olarak da adlandırılan kaybetme korkusu; piyasada ki avantajınızı kolaylıkla dezavantaja çevirebilir. Popüler bir terim olmasına rağmen kripto finansal ticareti ile bütün bir hale gelmiştir.

Kripto paraların ani düşüş ve yükselişlerinde kaybetme korkunuzu bir kenara bırakıp, mantığınızla; piyasaya göre hareket etmek, sizlere her zaman avantaj sağlayacaktır.

Kripto paraların piyasadan kaçmayacak olduğu düşüncesini benimsemeniz; bu noktada sizlere kolaylık sağlayacaktır.

Düşük fiyatlara aldanmayın

Borsa uygulamaları doğrultusunda düşük fiyatla birçok alt coine denk gelebilirsiniz. Sadece düşük gördüğünüz için o coini satın alıp, yükselişe geçtiğinde satma düşüncesi doğru değildir. Bir coini satın alırken muhakkak o coinin detaylı bir şekilde incelemesi yapılmalıdır. Düşük bir fiyattan satın alınan coinin yükseleceğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Bu nedenle bu algı ile hareket edip, yatırım yapmak yanlıştır.

Planınızı yapın ve paranızı yönetin

Kendi ticaret planınızı yapmak bu noktada oldukça önemlidir. Her gün yaptığınız ticareti not almak ve kaydetmek bu noktada size kolaylık sağlayacaktır. Boş vakitlerinizde paranızı doğru bir şekilde yönetmek için teknik analiz ve grafik okuma yöntemlerinize çalışmak; paranızı yönetmekte önemli bir yol kat etmenizi sağlar.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri