Casper & Mina Coin Nedir? Detaylı Analiz – Dovizmix.com

Casper & Mina Coin Nedir? Detaylı Analiz – Dovizmix.com

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Mina coin ve Casper coin yorumları Dövizmix.com'da! Canlı Mina ve Casper coin fiyatları için tıklayın.

Son dönemde, kripto para akımlardan ikisi Casper Coin ve Mina Coin popülerliğini arttırmaya devam ediyor.Mina Coin fiyat ve yorum bilgileri için market sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bu içerikte Casper coin ve Mina coin hakkındaki tüm detayları, yorumları ve analizleri bulacaksınız. Hızlıca ne olduklarını ve nasıl çalıştıklarını inceleyelim.

Casper Coin Nedir? Casper Coin CoinList Fiyat ve Yorumları

Casper Coin Network; güvenli, merkeziyetsiz, kullanılabilir ve ölçeklenebilirlikten ödün vermemeyi hedefleyen bir blok zinciridir. Gerçek dünya uygulamaları için tasarlanmış olup, CBC Casper’in ilk canlı ve güvenli versiyonu olan Proof-of-Stake blok zinciri olarak tanımlanır.

Casper Coin’in misyonu; blok zinciri ana akım haline getirmek ve inşaatçılar tarafından desteklenen şeffaf bir ağ oluşturmaktır. Kullanımının kolay olması bir yana tüm dünyaya ve yeniliklere açık olması önündeki engelleri ortadan kaldırmayı başarıyor.

CSPR, Casper ağının yerel bir belirtecidir. Proof of Stake blok zinciri olarak Casper, ağını güvende tutmak ve güvenli sürdürmek için PoS konsensüs mekanizmasına katılan doğrulayıcılar sayesinde CSPR’ye güvenmektedir.

30 Mart 2021'de ana ağda lansmanı yapılan Casper, Casper CBC spesifikasyonuna dayanan ilk canlı hisse kanıtı (PoS) blok zinciridir. Casper platformu, blok zinciri teknolojisinin, akıllı sözleşmelerin ve DApp'lerin küresel ölçekte benimsenmesini artırmak için tasarlanmıştır.

Geleceğe hazır mimarisiyle Casper, platformun kullanıcılarının gelişen ihtiyaçlarına göre sürekli olarak geliştirilmesini ve her geçmişe sahip geliştiricilerin maksimum düzeyde erişilebilir olmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Resmi teknik incelemeye göre Casper, hem kurumsal hem de geliştirici ihtiyaçlarına uyacak şekilde optimize edilmiştir. Casper'ın misyonu, sezgisel, birbirine bağlı hizmetlere yönelik talep her yerde artmaya devam ederken, Web3 için yeni bir çağ başlatmaktır. Casper bunu benimseme üçlemini çözerek yapıyor: hepsi aynı blok zinciri protokolü içinde kurumsal düzeyde güvenlik, ölçeklenebilirlik ve ademi merkeziyetçilik sunuyor.

Casper Kaç Dolar, Ne Kadar?

Casper Grafik

Casper kullanıcıları, zincir üzerindeki ödemeler için de CSPR’ye güvenirler.

CSPR jetonu, ilk halka açık jeton satışını CoinList aracılığı ile yapacaktır.

Casper coin yorumları ve fiyat bilgisi için market sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Mina Coin Nedir? Mina Coin CoinList Fiyat ve Yorum

Mina Protokolü veya Mina Coin, DApp’leri daha verimli çalıştırmak amacı ile hesaplama ihtiyaçlarını azaltmak için yaratılmış minimal bir özlü blok zinciridir.

Mina Coin; kullanımdaki büyümelere rağmen boyutu sabit kalacak şekilde tasarlandığından dünyanın en hafif blok zinciri olarak tanımlanır.

Merkeziyetçilik ve güvenlik konularında ise dengede durmaktadır. Mina Network, Bitcoin’in 300 GB blok zinciri ile kıyaslandığında minicik kalmaktadır. Yalnızca 22 KB’lık bir boyuta sahiptir…

Bitcoin’e benzer ancak Ethereum’da kullanılan hesap modelini kullanır. Bu açıdan bakıldığında Bitcoin ve Ethereum arasındaki fark şunlardır;

  • Bitcoin blok zincirinin durumunun , harcanmamış paraların bir listesini içermesi
  • Ethereum’un durumunun ise hesap bakiyelerinden oluşması

Mina Protokolü, DApp'leri daha verimli çalıştırmak için hesaplama gereksinimlerini azaltmak için oluşturulmuş minimal bir "özlü blok zinciridir". Mina, kullanımdaki büyümeye rağmen boyutu sabit kalacak şekilde tasarlandığından dünyanın en hafif blok zinciri olarak tanımlanıyor. Ayrıca, güvenlik ve ademi merkeziyetçilik açısından dengeli kalır. Proje, Ekim 2020'de Coda Protocol'den Mina'ya değiştirildi.

Bu proje hakkında daha fazla bilgi edinmek için Mina Protokolü'nün derin dalışına göz atın. Mina ağı, Bitcoin'in 300 GB blok zinciriyle karşılaştırıldığında çok küçük olan sadece 22 KB'lık bir boyuta sahiptir.

Mina Coin ise her bloğun devlete bağlı olmasını sağlamak için madenci eşdeğerinde snarker kullanır. Mina Coin işlemleri nasıl gerçekleşiyor?

  1. Bir kullanıcı işlem başlatır ve ardından onaylanmamış işlemlerden oluşan bir havuza gider.
  2. Snarker’lar kontrolü sağlar. Bir blok üreticisi (BP) seçilmesi ile işlemler bloğa toplanır.
  3. Akabinde blok üreticisi, konsensüs mekanizmasındaki kurallara göre bir SNARK seçer.
  4. Ardından SNARKS, bir bloğa dahil edilir.
  5. Blok üreticisi protokolün zk-SNARKS’ını yükseltir.

Mina Coin Kaç Dolar, Ne Kadar?

Mina Coin Grafik

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri