5/24 saat döviz, altın alım satım yapan bankalar hangileri?

5/24 saat döviz, altın alım satım yapan bankalar hangileri?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

24 saat altın, döviz alım satımı yapan bankalar hangileri? Altın, dolar, gümüş vb günün her saati al-sat yapabileceğiniz bankaları sizler için araştırdık.

Geçmişimizin ve geleceğimizin en karlı ve en güvenilir yatırım araçlarından en önemlisi altındır. Ülkemizde bankalardan 7/24 altın, gümüş ve döviz alım satımı yapılabılırken mesai saatleri dışında altın alım satımı için yüksek miktarda komisyon ücretleri alınmaktadır.

Bu duruma makas aralığı denilmektedir. 7 gün 24 saat altın alım satımı yapan bankalar hangileridir, bu bankaların makas aralık miktarları ne kadardır?

Mesai saatleri dışındaki altın alım satımı için belirlenmiş komisyon ücretleri nasıldır? Bu makalemizde 24 saat düşük komisyon ile altın alım satımı yapan bankaları sizler için hazırladık.

24 Saat Boyunca Altın ve Döviz Al Sat Yapan Bankalar

Türkiye'de faaliyet gösteren tüm bankaların internet şubesi veya mobil şubeleri aracılığıyla dileyen herkes altın hesabı açıp, altın yatırımlarınızı bu hesaplardan değerlendirebilirsiniz. Gram altın olarak altın alım satımları anlık olarak yapabilir ve altının piyasada artış göstermesiyle beraber kar edebilirsiniz.

Vadesiz yani faizsiz gram altın hesaplarının yanı sıra bankalarda vadeli yani faizli altın hesabı da açabilir hem altının değer artışından hem de vade süresi kadar alacağınız faiz ile daha yüksek kar edebilirsiniz.

Anlık olarak altın alım satım işlemi gerçekleştiren insanlar mesai saatleri dışında, tatil günlerinde veya hafta sonları da altın al sat yapmak istemektedir.

24 saat döviz ve altın alım satım işlemi gerçekleştirilen bankalar:

  1. QNB Finansbank EnPara
  2. Kuveyt Türk TradePlus
  3. Türkiye Finans TFXTARGET

QNB Finansbank EnPara

Günümüzde şubesiz bankacılığın öncülüğünü üstlenen Enpara ile 7 gün 24 saat boyunca altın alım satımı yapabilirsiniz. Enpara ile altın, dolar, Euro gibi yatırım araçlarını alım satım işleminiz gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulama sayesinde döviz hareketliliğini canlı olarak takip edebilir, dilediğiniz dövizden dilediğiniz miktarda altın ya da döviz alabilirsiniz. Şubesinin olmaması nedeniyle maliyetlerin düşük olduğu Enparanın makas aralığı az olduğu için en çok tercih edilen bankalar arasında yer almaktadır.

Kuveyt Türk TradePlus

Ülkemizde faaliyet gösterip faizsiz kredi veren bankalar arasında yer alan Kuveyt Türk, yeni sisteme soktuğu TradePlus uygulaması sayesinde 5 gün 24 saat altın alım satımı yapabiliyor. Bu uygulama ile altın alım satım emri verebilir, altının anlık artışını veya azalışını takip etme derdinden kurtulabilirsiniz. Tüm yatırımlarınızı sayfalar arasında geçiş yapmak yerine tek bir ekrandan kontrol edebilirsiniz.

Dövizlere ve kıymetli maden ürünlerine uygun olarak gelişmiş grafiklerden piyasalar hakkında bilgi sahip olabilirsiniz. TradePlus uygulamasıyla beraber Kuveyt Türk hesabınız entegre olarak çalışıp tüm işlemleriniz anlık olarak hesabınıza yansır.

Bu TradePlus uygulamasında altın alım satımı yapabilmek için ilk olarak yapmanız gereken Kuveyt Türk müşterisi olmanız ve Kuveyt Türk'ten hesap açmanız gerekmektedir. Uygulama Android ve İOS sürümünü cep telefonunuza yükleyerek yatırımlarınıza başlayabilirsiniz.

Türkiye Finans TFXTARGET

Altın alım satımı makas aralığının en düşük miktarda olduğu bankalar arasında yer alan Türkiye Finans Katılım Bankası'nın geliştirdiği TFXTARGET uygulaması ile dilediğiniz zaman 24 saat altın alabilir veya satabilirsiniz.

Hafta içi her gün 24 saat boyunca piyasanın anlık olarak yükseliş ve düşüşlerinden etkilenmeden istediğiniz miktara alarm kurarak o zaman alım veya satım yapabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde döviz ve kıymetli maden piyasalarını canlı olarak takip edebilirsiniz.

Düşük makas aralığı ile düşük komisyonlarla altın veya döviz TL olarak bozdurabilirsiniz. Uygulamanın android ve ios sürümünü indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

TFXTARGET uygulamasını android ve İphone cihazlarınıza marketten indirip yükleyerek kullanıma başlayabilirsiniz. Ayrıca demo hesabı açarak program hakkında ön bir bilgi edinebilirsiniz.

Ayrıca Halkbank, TEB, Ziraat Bankası, Vakıfbank, QNB Finansbank, Anadolu Bank, Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi, İNG Bank gibi bankalar da 24 saat boyunca altın alım satım işlemi yapmaktadır. Fakat bu bankalar mesai saatleri dışında daha yüksek makas aralığı ile alım satımı yapmaktadır.

Bu yüzden altın alım satımlarında daha çok kar etmek isteyenler Kuveyt Türk veya Türkiye Finans Bankası'nın uygulamalarını kullanmalarını tavsiye ederiz. Bu bankaları kullanmak istemeyenler ise diğer bankalardan alım satım işlemlerini yaparken mesai saatleri içerisinde yapmaya özen gösterebilirsiniz.

Ayrıca Döviz kurlarından ciddi miktarda gelir elde etmek istiyorsanız mutlaka mesai saatleri dışı olan günler dahil olmak üzere 7 gün 24 saat ya da 5 gün 24 saat işlem yapabileceğiniz bir banka ile çalışmanız gerekmektedir. Bunun en büyük nedeni hiç şüphesiz ki özellik ile dolar, Euro, altın veya herhangi bir döviz kurlarındaki anlık hareketliliğin en çok hafta sonralarıyla beraber gece saatlerinde yaşanmasıdır. 24 saat altın alım satımı yapan bankalar ile çalışmak her an işlem yapma avantajı sağlamakatdır. Anlık işlem yapabilmek, ani iniş ve çıkışların olduğu piyasa şartlarında önemli bir faktördür. Özellikle gece döviz işlemi yapan bankalar ile çalışmak ani oluşacak dalgalanmalara hızlıca müdahele etmenizi sağlayacaktır.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri