En iyi döviz kuru veren banka, döviz alım satım en iyi banka hangisi?

En iyi döviz kuru veren banka, döviz alım satım en iyi banka hangisi?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Pazar, 27 Şubat 2022

En iyi döviz kuru veren banka, döviz alım satım en iyi banka hangisi? Döviz al sat en iyi banka hangisi? Tüm bankaların makas oranları bu yazımızda.

Bu yazımızda ki konularımız arasında al sat için en iyi banka, döviz alım satım en iyi banka ve en iyi döviz kuru veren banka hangisi?

Son dönemlerde döviz fiyatlarının Türk parasına oranla epey yükselmesi nedeniyle yatırımcılar yönlerini, döviz alım satımına çevirmiş durumda.

Uzun vadeli olarak en iyi yatırım araçlarından biri olarak görülen döviz alım satım fiyatlarında ki en ufak değişiklikler bile yatırımcılar için büyük önem teşkil ediyor. Bu nedenle en uygun döviz alım satım en iyi banka fiyatı bulmak için yatırımcılar çaba sarf etmekte.

Bilindiği gibi döviz büroları, bankalar veya online satış yapan uygulamalar, döviz alım satım işlemleri arasındaki farklara göre kazanç elde ederler. Yani dövizlerin alış ve satış fiyatları farklılık gösterebilir.

Döviz makası adı verilen bu durumda, en düşük fiyattan alıp en yüksek fiyattan satış yapmak zararınızı en aza indirecektir. Bu sebeplere bağlı olarak makas aralığı en düşük bankalara odaklanmak, yatırımcıların kârına olacaktır.

En iyi döviz kuru veren banka ile çalışmak size al-sat işlemlerinizde çok daha fazla kar ettirecektir. Tüm al-sat işlemlerinizde döviz al sat için en iyi banka ile çalışmadığınız takdirde, bankanın uyguladığı makas aralığı sebebi ile istediğiniz tutardan işlem yapmak sizi zarara uğratabilir.

en iyi döviz kuru veren banka
En iyi döviz kuru veren banka

En İyi Döviz Kuru Veren Banka

Şöyle ki, ülkemizde her bankanın tüm vergiler kesildikten sonra döviz fiyatları anlık kurlar ile karşılaştırıldığında birtakım farklılıklar gösteriyor. Hal böyle olunca yatırımcılar, en iyi döviz kuru veren banka araştırmasına giriyorlar.

Belirtmek gerekir ki, her banka arasında döviz alım satım fiyatları da farklıdır. Bunun nedeni bankalar içerisinde kesilen komisyon ve vergi oranlarının da farklılık göstermesidir. Örneğin devlet bankalarında döviz fiyatlarının daha yüksek olduğu gözlemlenirken, özel bankalarda bu fiyatların ufak miktarlarda daha düşük olduğu görülmektedir.

Bankalar özel alış ve satış fiyatlarıyla daha fazla müşteri çekmeye odaklanırlar. Sizde en ucuz döviz satan banka, En karlı döviz makas aralığı hangi bankada merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz. Bu sayede döviz alım satım işlemlerinde daha fazla kazanç elde edebilmeniz mümkün olacaktır.

En iyi döviz kuru veren banka ile çalışmanın yanında, çalıştığınız banka ile görüşerek size özel kur işlemi yaptırabilirsiniz. Birçok banka müşterilerine özel makas kurları verebilmekte bu sayede döviz alım satım en iyi banka ile çalışmış olursunuz.

al sat için en iyi banka
Al sat için en iyi banka

Döviz Alım Satım En İyi Banka

Döviz al sat en iyi banka, şüphesiz ki alırken en düşük, satarken ise en yüksek miktarı müşteriye sunan bankadır. Peki döviz alım satımında en iyi kur hangi banka vermektedir? Hangi bankanın döviz kuru daha iyi: Özellikle döviz konusunda hızlı al sat yapan kişiler, döviz makasındaki açık ne kadar büyük olursa o kadar zarar ederler.

Elbette kısa vadeli satış işlemleri yüksek ihtimalle zaruri sebeplerden ötürü yapılmakta. Bu durumda en düşük satış ve en yüksek satış yapan bankaları tercih etmeniz gerekebilir. Türkiye'de döviz işlemlerinin en sık yapıldığı bankalardan bazıları şunlardır:

  • Odeabank
  • İş Bankası
  • Halkbank
  • QNB Finans Bank

Döviz Alım Satım En İyi Banka Hangileri?

Yapmış olduğumuz incelemeye göre en iyi döviz kuru veren banka ve döviz alım satım en iyi banka sorularının karşılığı olan banka listesi:

  • TFX Target (En iyisi)
  • Kuveyt Türk
  • QNB Finansbank - Enpara
  • Fiba Banka
  • Odeabank
  • HSBC

Gelin şimdi en ucuz dolar hangi bankada, döviz alış satış hangi banka daha iyi, hangi bankadan döviz alınır, en uygun dolar al sat hangi banka gibi sorularınızı listemizdeki her bankanın alış ve satış fiyatları üzerinden kıyaslayalım.

Odeabank Döviz Kur Makası

Ülkemizde henüz yeni sayılan bir banka olan Odeabank, müşterilerine sunduğu yüksek alım satım kurlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca bu bankada haftanın her günü ve her saati döviz alım satım işlemi de gerçekleştirilebiliyor.

  • Odeabank'ta Dolar alım işlemleri 8,6470 TL ilen Dolar satım işlemleri 8,8720 TL şeklinde seyrediyor.
  • Odeabank'ta Euro alım işlemleri 10,3215 iken Euro satım işlemleri 10,5565 şeklinde seyrediyor.

İş Bankası Döviz Kur Makası

Ülkenin en köklü bankalarından biri olan İş Bankası ne yazık ki piyasanın altından döviz alım satımı yaptırıyor. İş bankasında döviz alım satımlar yalnızca hafta içi mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

  • Anlık olarak iş bankasında Dolar alım işlemleri 8,5936 seviyesinden gerçekleştiriliyorken Dolar satım işlemleri ise 8,9515 seviyesinden gerçekleştiriliyor.
  • Anlık olarak İş bankasında Euro alım işlemleri 10,2384 seviyesinden gerçekleştiriliyorken Euro satım işlemleri ise 10,6648 seviyesinden gerçekleştiriliyor.

Halkbank Döviz Kur Makası

Devlet bankası olarak Halkbank, makas aralığını en geniş tutan bankalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Halkbank internet bankacılığı üzerinden döviz alım satım işlemleri haftanın her günü ve her saati gerçekleştirilebiliyor.

  • Anlık olarak Halkbank üzerinden Dolar alım işlemleri 8,5171 TL üzerinden gerçekleştiriliyorken Dolar satım işlemleri 9,0171 seviyesinden gerçekleştiriliyor.
  • Anlık olarak Halkbank üzerinden Euro alım işlemleri 10,1523 seviyesi üzerinden gerçekleştiriliyorken Euro satım işlemleri 10,7483 TL üzerinden gerçekleştiriliyor.

QNB Finansbank - Enpara Döviz Kur Makası

QNB Finansbank ve Enpara, en yenilikçi bankalardan biri. Özellikle internet bankası olan Enpara.com, para transferleri başta olmak üzere birçok işlemden herhangi bir komisyon kesintisi yapmamasıyla biliniyor.

  • Anlık olarak QNB Finansbank ve Enpara.com üzerinden Dolar alım işlemleri 8,6390 TL üzerinden gerçekleştiriliyorken Dolar satım işlemleri ise 8,8980 TL seviyelerinden gerçekleştiriliyor.
  • Anlık olarak QNB Finansbank ve Enpara.com üzerinden Euro alım işlemleri 10,1828 TL üzerinden gerçekleştiriliyorken Euro satım işlemleri 10,7126 TL üzerinden gerçekleştiriliyor.

TFX Target Makas Aralığı (Türkiye Finans Katılım Bankası)

Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından hazırlanmış olan FX Target uygulaması, sahip olduğu güvence ile Türkiye'de yatırımcılar için döviz alım-satım işlemlerini düşük makas aralıkları ile yapma imkanı sunmaktadır. Hafta içi 5 gün 24 saat ile işlem yapılmasına olanak sunan uygulama ile alım-satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ortalama makas aralığı 500 pip (5 kuruş) olarak söyleyebiliriz.

  • Anlık olarak TFX üzerinden Dolar alım işlemleri 8,7390 TL üzerinden gerçekleştiriliyorken Dolar satım işlemleri 8,7903 seviyesinden gerçekleştiriliyor.
  • Anlık olarak TFX üzerinden Euro alım işlemleri 10,4109 seviyesi üzerinden gerçekleştiriliyorken Euro satım işlemleri 10,4745 TL üzerinden gerçekleştiriliyor.

İçinde bulunduğumuz 2022 yılı için sizlere döviz alım satım en iyi banka, en iyi döviz kuru veren banka, döviz alım satım en iyi banka gibi en çok sorulan soruları yanıtlamaya çalıştık.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri