Ücretli öğretmen maaşı ne kadar,  işsizlik maaşı alabilir mi? Ders ücreti.

Ücretli öğretmen maaşı ne kadar, işsizlik maaşı alabilir mi? Ders ücreti.

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Ücretli öğretmenlik nedir? Ayrıca ücretli öğretmen maaşı ne kadar? Soruları günümüzde sıklıkla soruluyor. Mesela ücretli öğretmen işsizlik maaşı alabilir mi? 

Öğretmenlik mesleği her zaman popüler olan meslekler arasında yer aldığından dolayı günümüzde de en çok tercih edilen meslekler arasında yer alır. Öğretmenlik mesleği her zaman en kutsal mesleklerden biri olmuştur.

Maalesef ki ülkemizde Eğitim Fakültesi sayısının fazla olması ve mezunların tamamının atanıp devlette çalışmayı istemesinden dolayı öğretmenlerin atama konusunda birçok sorunlar yaşadıklarını söyleyebiliriz.

KPSS'ye girip atanamayan öğretmenler çoğu zaman dönemlik ya da geçici öğretmenlik olarak da tanımlanan ücretli öğretmenlik yapmaktadır.

Ücretli öğretmenlik nedir? Ayrıca ücretli öğretmen maaşı ne kadar? Soruları günümüzde sıklıkla soruluyor. Mesela ücretli öğretmen işsizlik maaşı alabilir mi? Sorusu da en çok merak edilen sorular arasında yer almaktadır. İşte bu sorulara dair tüm cevaplar

Devlette KPSS ile ataması yapılmayan öğretmen adayları özel sektörde de iş bulamadıklarında tercih etmeleri durumunda ücretli öğretmenlik yapabilmektedir. Bu doğrultuda ücretli öğretmenlik nedir? Sorusuna cevap arayalım. Öğretmenlik vasfına sahip olup ayrıca akademik anlamda da yeterliliğe ulaşan öğretmenlerin belirli ders saati karşılığı ücret talep ettikleri bir sistemdir.

Ücretli öğretmen olmak isteyen öğretmen adayları bulundukları şehrin ya da ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde duyurulan öğretmen ihtiyaç listesine göre başvuruda bulunmaktadır.

Milli Eğitim Müdürlükleri de gelen başvurulara göre ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak ücretli öğretmenleri süreli ya da geçici olarak görevlendirmektedir. Ancak tam zamanlı olarak ücretli öğretmenlere görev verilmesi valilik kanalından onayı da aranmaktadır. Valilik onayı sonrasında görevlendirilen öğretmen, artık nerde görevlendirildi ise görevlendirildiği okulda öğretmen olarak faaliyet yürütmeye başlamaktadır.

Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Ücretli öğretmenler ilçelerde Milli Eğitim Müdürlükleri yani MEM bünyesinde görevlendirilirler. Bu anlamda ücretli öğretmenler ihtiyaç doğrultusunda farklı okullarda da görevlendirilebilirler. Bu anlamda akıllara ücretli öğretmen maaşı ne kadar? Sorusu ister istemez gelmektedir.

Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Ücretli öğretmen maaşı genel olarak öğretmenin girdiği ders saatine göre ücretlendirilmektedir. Ücretli öğretmenler net maaş almazlar. Aylık net maaş yerine ücretli öğretmenler girdikleri ders saati başına ücret alırlar. Böylece ücretli öğretmenlerin maaşları kesin olarak "şu kadardır" demek, doğru bir bilgi olmayacaktır.

Ücretli öğretmen maaşı ne kadar?

Ücretli öğretmen ders ücreti, ders saati başı 19,78 TL ücret alan ücretli öğretmenler girdikleri toplam aylık ders saatlerine göre maaş almaktadır.

  1. Böylece haftada 15 saat derse giren bir öğretmen aylık olarak toplam 1.187,07 TL maaş almaktadır.
  2. Ayrıca haftada 20 saat ders veren ücretli öğretmenin toplam maaşı ise 1.582,35 TL.
  3. Haftalık 30 saat ders veren bir ücretli öğretmende ayda toplamda 2.283,16 TL ücret alıyor.

Ücretli Öğretmen İşsizlik Maaşı Alabiliyor Mu?

Ücretli öğretmenliği araştıran pek çok insanın yanıtı en çok merak edilen sorular arasında ücretli öğretmenler işsizlik maaşı alabilir mi? Sorusu yer almaktadır. İşsizlik maaşı alabilmek için öğretmenlerin 3 yıl içerisinde toplam 450 gün boyunca prim ödemesi gerekmektedir.

Yine işsizlik maaşı alma şartları arasında iş ati feshedilmeden önce en az 120 gün kadar sigortalı olma şartı da aranmaktadır. Ancak ücretli öğretmenlerden işsizlik primi olmadığı için işsizlik maaşı alamamaktadır.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Son dönemde pek çok işlem, artık online olarak yapmaya başlandık. Bunlardan işlemlerden biri de sözleşmeli öğretmenlik başvurusudur. Sözleşmeli öğretmenlik yapmak istiyorsanız, başvurularınızı e devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ücretli Öğretmen Maaş Hesaplama

Ücretli öğretmen maaşı hesaplama işlemi için örnek verecek olursak:

Haftada toplam 25 saat derse girdiğinizi düşünelim. 4 haftada 25 saat'den derse girdiğinizi düşünürsek aylık toplam 100 saat derse girdiniz. Toplam 100 saat ders, 14 gün SGK prim günü ile brüt 2044,85 TL vergiler sonrası net 1699,99 TL ücret almış olursunuz.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri