Solana, Satıcıların SOL Ödemelerini Kabul Etmesine İzin Veren Yeni Bir POS olan SolanaPay'i Başlattı

Solana, Satıcıların SOL Ödemelerini Kabul Etmesine İzin Veren Yeni Bir POS olan SolanaPay'i Başlattı

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 08 Şubat 2022

Solana, Satıcıların SOL Ödemelerini Kabul Etmesine İzin Veren Yeni Bir POS olan SolanaPay'i Başlattı

Solana blok zincirinin arkasındaki geliştirici olan Solana Labs, bir blog gönderisinde, tüccarların Solana Pay adı verilen neredeyse anında kesinlik ve uygun ücretlerle kripto ödemelerini kabul etmelerini sağlayan yeni bir satış noktası (POS) ödeme ürününü duyurdu.

Ödeme çözümü, müşteri sadakatini benzersiz bir şekilde ödüllendirerek tüccarların müşterileriyle doğrudan etkileşime girmesine yardımcı olacak bir oyun değiştirici olarak faturalandırılıyor.

Solana Pay, müşterilerin “kripto ile ödeme” yapmalarını sağlamaktan daha büyük.

Solana Labs ödemeler sorumlusu Sharez Shere, bir blog yazısında, Solana blok zinciri üzerine inşa edilen tüccarlar için yeni bir ödeme çözümünü açıkladı. Solana Pay, tüccarların müşterileriyle gerçekten “eşler arası” bir temelde etkileşim kurmasını sağlayacağını söyledi.

Solana Pay, tüccarların, Solana balok zincirinin yerel belirteci olan USDC stabilcoini SOL'u ve diğer belirteçleri herhangi bir aracı olmadan ve düşük ücretlerle anında kabul etmelerini sağlayacak.

Shere, Solana ödemesinin ardındaki vizyonun, tüccarların kripto ödemelerini kabul etmesine izin vermekten çok daha büyük olduğunu ekliyor. Solana Pay, tüccarların müşteriler için teklifleri kişiselleştirebilecekleri, zincir üzerinde sadakat programlarına sahip olabilecekleri ve ayrıca müşterilerine fiziksel satın almalara eşlik edecek NFT'ler şeklinde benzersiz sanal ürünler sunabilecekleri yeni iş modellerini teşvik edecek.

Tüccarlar, ağ maliyet tasarrufu, DeFi getirisi oluşturma, sıfır dolandırıcılık sorumluluğu, anında ödeme ve müşteri ilişkisine sahip olma gibi zincir üstü merkezi olmayan ödemelerin sağlayabileceği tüm avantajlardan yararlanmalı, dedi.

Ödeme çözümü, USDC stabilcoin, Checkout.com ve ödeme işleme şirketi Citcon'un ihraççısı Circle ile ortaklaşa geliştiriliyor. Phantom, FTX ve Slope'dan dijital cüzdan entegrasyonlarına sahip olacak. Ek olarak, diğer ödeme sağlayıcıları, Solana Pay'i platformlarına entegre edebilir.

Solana Labs, blok zincirinin ağ tıkanıklığının üstesinden geleceğinden emin

Solana blok zinciri, ağ tıkanıklığı zorluklarıyla karşı karşıya. Bununla birlikte, Sheres, Solana blok zincirinin çekirdek geliştiricileri blok zinciri için ölçeklenebilir kullanım durumlarını desteklemek için çalıştığı şu anda bile yeni ödeme çözümünün bundan rahatsız olmayacağını kaydetti. Sol şu anda son 24 saatte %3.19 artışla 109$'dan işlem görüyor.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri