Solana Coin Nedir? Yorum, Grafik, Geleceği ve Sol Kaç TL?

Solana Coin Nedir? Yorum, Grafik, Geleceği ve Sol Kaç TL?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cumartesi, 08 Ocak 2022

Solana Coin Nedir, Yorum, Geleceği, Sol Coin Kaç TL? Detaylı Solana Coin Analizi | Dövizmix

Merkezi olmayan uygulamalar için yaratılan Cenevre merkezi Solona platformu, Solona Vakfı tarafından yönetilir. Açık kaynaklı bir proje olan SOL, yüksek ölçeklenebilirlik özellikleriyle dikkat çeken projelerden biri olmuştur.

Hakkında düşük hız ve düşük ücret gibi çeşitli avantajlarla bilinen Solona Coin nedir?

SOL Coin, bugün piyasanın en değerli ikinci kripto para birimlerinden biri olan Ethereum'a rakip olarak ortaya çıkmıştır ancak birkaç farklı avantaja sahiptir. Her şeyden önce Prove of Stake (PoW) adı verilen iş kanıtını Prove of Stake (PoS) hisse kanıtı ile daha çevreci yapar.

Bu ağda kullanılan ve ekosistemin bel kemiğini oluşturan belirtecin adı ise bildiğiniz üzere SOL Coin'dir.

Merkezi olmayan bu blok zinciri platformunda hisse kanıtı, diğer kullanıcıların bilgisayarları ile doğrulanır. Bir başka deyişle madenciliği yapılır. Bu aynı zamanda ağın güvenliğini diğer kullanıcıların katkısıyla koruma altına aldığı anlamına da gelir.

Solana Coin Nedir?

Ancak bu gene de birçok kripto para madenciliğine göre çok fazla enerji gerektiren maliyetli ve karmaşık bir algoritmadır. Buna rağmen Bitcoin'den çok daha çevreci olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca kullanıcılar Solana ağında SOL'lerini Stake edebilir. PoW ve PoS mekanizmalarında doğrulayıcı ve madenci olarak görev alan kullanıcılar ödüllendirilir.

BTC madencileri BTC, Solana madencileri SOL ile ödüllendirilir. Solana ağındaki kullanıcılar madencilik için doğrulayıcı olarak çalışmaları ve düğümü çalıştırması gerekir.

Sansüre karşı dayanıklı ve genişletilebilir bir şekilde oluşturulan Solana ağı, yüksek ölçeklenebilirlik ve hız konusunda öne çıkan bir projedir. Solana, Temsil Edilen Hisse Kanıtı (PoS) ağıdır. DPoS ağları, PoS ağlarından birkaç yönden farklıdır. Her iki mekanizma da işlemleri işlemek için Doğrulayıcıları kullanır. Doğrulayıcılar, elinde tuttuğu varlıklara göre seçilir ve ellerindeki SOL ne kadar uzun süre tutulursa, seçilme oranı da o kadar artmış olacaktır. Bu sayede ağda bulunanların pozisyon sağlaması için teşvik edilir.

Doğrulayıcı olmayan kullanıcılar varlıklarını doğrulayıcılara devrederek hem kendileri kazanç elde edebilir hem de doğrulayıcılara kazanç sağlayabilir. Bu sayede herkes ağa katkı sağlayabilir.

Solana Coin Yorum

Kulağa inanılmaz gelse de Solana geçtiğimiz senenin mart ayına girdiğinde sadece 1.25 dolardı. İstikrarlı bir boğa koşusunun sonunda 240 doların üzerine çıktığında Solona hem yatırımcılar hem de kullanıcılar için ilgi çeken kripto para varlıklarından biri olmuştu. Bu sayede işletim mimarisi açısından eşsiz diyebileceğimiz Avalanche, Near ve Cardano gibi birimleri de geride bırakmayı başarmıştı. Peki dünyanın en değerli kripto paralar listesinde ilk 10'da yer alan SOL için gelecek ne diyor. Bilmek için Solana (SOL Coin) yorumlarını okumaya devam edin.

Şaşırtıcı bir şekilde fiyat artışı gösteren SOL, 0.22 dolar ile bir ICO yapmıştı. Daha sonra tüm rakiplerini geride bırakmayı başaran bir performans gösterdi ve şimdilerde 170 dolar civarında işlem görüyor. Geçtiğimiz yılki büyümenin sebeplerden biri, FTX isimli kripto para borsasının desteği olabilir. Bir diğer sebebi ise rakiplerine göre daha ucuz işlem ücretlerine sahip olması.

Toplam Değer Kilidi adı verilen TVL adındaki sistem, Solona ekosistemine güç veren etkenlerden biri. Ağlarda toplamda 8 milyara yakın token bulunmakta.

Fiyat tahminlerine gelecek olursa, mevcut fiyat ortalamasının üzerinde birkaç ay dayanabilirse, SOL'ün fiyatı 300 dolar ve hatta 400 dolara kadar çıkabilir. Solana'nın artık yükseliş konusunda öngörülemez olduğu ve sarsıcı düşüşler yaşamadığından bahsederek bu konuda daha güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. Ancak özet olarak ani fiyat düşüşlerine karşı dikkatli olmak gerekir.

Solana Coin Geleceği

İster inanın ister inanmayın, SOL Coin 6 ay gibi bir süre içerisinde 1.25 dolardan 200 dolara kadar yükseldi. Buda sol coin geleceği ne olacak sorusunu getiriyor. Elbette bu yükselişi teknik analizlerle görmek mümkün değildi ancak temel analizlere baktığımızda bu pumpın sürpriz olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Bu kıssadan hisseden yola çıkarak Solona (SOL Coin) geleceği için olumlu konuşmak yanlış olmayacaktır.

Ayrıca SOL'un Ethereum alternatifi olduğunu söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi Ethereum'un şu sıralar sıkışık trafik ve yüksek işlem ücretleriyle başı belada. Sol ağında 350'den fazla çalışan uygulama olduğunu söyleyerek bu argümanı destekleyebiliriz.

SOL, 50.000 TPS işleyebilme özelliği göz önüne alınarak ETH'den kat ve kat hızlı olduğu söylenebilir. Kaldı ki Ethereum'un saniyedeki hızı en fazla 45 TPS'dir. Elbette güncellemeden sonra bu hız değişecek ancak Solana kadar hızlı olup olmayacağı bir muamma. Sonuç itibariyle teknoloji konusunda VISA gibi firmalardan bile hızlı olan SOL, piyasada bulunan en güçlü teknolojilerden birine sahiptir.

Solana Coin Kaç TL

Bugünkü canlı Solana fiyatı $146,13 USD ve 24 saatlik $2.126.519.547 USD işlem hacmi. SOL fiyatımızı gerçek zamanlı olarak USD olarak güncelliyoruz. Solana son 24 saatte %48 düştü. Mevcut CoinMarketCap sıralaması, 45.477.950.404 USD canlı piyasa değeri ile 5. sırada. 311.206.738 SOL coin dolaşım arzına sahip.

Solana Coin Grafik

Aşağıda Solana coin grafik verilerine erişebilirsiniz.

Solana Coin Fiyat Tahmini

digitalcoinprice web sitesinin Solana coin fiyat tahmini verileri aşağıdaki gibidir.

Solana Coin Fiyat Tahmini 2022
$205.9 USD
Solana Coin Fiyat Tahmini 2023
$237.63 USD
Solana Coin Fiyat Tahmini 2024
$261.09 USD
Solana Coin Fiyat Tahmini 2025
$328.94 USD
Solana Coin Fiyat Tahmini 2026
$290.84 USD
Solana Coin Fiyat Tahmini 2027
$437.47 USD
Solana Coin Fiyat Tahmini 2028
$514.82 USD
Solana Coin Fiyat Tahmini 2029
$622.01 USD

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri