Mina Coin Nedir, Yorum, Geleceği, Fiyat, Grafik ve Haberleri.

Mina Coin Nedir, Yorum, Geleceği, Fiyat, Grafik ve Haberleri.

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Pazar, 06 Mart 2022

Mina Coin nedir? Mina Coin geleceği 2022, yorum ve haberleri. Fiyat Analizi ile grafik verileri Dövizmix'de.

Mina Protokolü, 2017 yılında Evan Shapiro ve Izaak Meckler tarafından kurulan O(1) Labs ekibi tarafından kriptografik hesaplamayı insanlara dijital yaşamları üzerinde kontrol sağlamanın bir yolu olarak kullanmak amacıyla oluşturuldu.

Dört yıl boyunca platformlarını oluşturup test ettikten sonra, O(1) Labs ekibi, 23 Mart 2021'de Mina ana ağını başlattı.

Mina Vakfı, Nisan 2021'de proje için 18.75 milyon$ toplayan bir topluluk token satışına ev sahipliği yaptı.

İleriye dönük olarak, Mina Vakfı topluluk geliştiricileri için hibeleri denetleyecek ve Mina ağının varlıklarını sürdürecek. Gelinn biraz daha detaylı şekilde Mina coin nedir bakalım.

Mina Coin Nedir?

Mina Coin Nedir: Mina Protokolü, ağa kaç işlem yapıldığından bağımsız olarak sadece 22 kB'lik sabit bir boyutu koruyan hafif bir blok zinciri olmayı hedefliyor. Bu boyut, herkesin bir düğümü çalıştırmasına izin vermeli ve karmaşık bilgisayar donanımına ihtiyaç duymadan ağının güvenliğini sağlamaya yardımcı olmalıdır.

Mina, blok zincirinin tamamını telefonunuzdaki çoğu resimden daha küçük tutarak, büyüdükçe diğer projeleri rahatsız eden blok zinciri boyutu sorunlarının üstesinden gelmeyi planlıyor. Mina Protocol'ün yerel kripto para birimi MINA , ağ işlemlerini kolaylaştırmak ve kullanıcılar arasında ücretleri dağıtmak için kullanılır.

Blockchain teknolojisi popülerlik kazandıkça, çoğu platformda depolanan işlem sayısı önemli ölçüde arttı. Örneğin, Ethereum blok zinciri Nisan 2016'da 5 GB'ın biraz üzerindeydi, ancak Nisan 2021'e kadar 220 GB'ın üzerine çıktı. Bu beş yıl boyunca blok zincirine milyonlarca işlem yayınlandı.

Mina Coin Nedir?
Mina Coin Nedir?

Blok zincirleri, merkezi olmayan tarihsel işlemlerin defterleri olduğundan, bir düğümü (blok zincirinin tüm geçmişini depolayan) çalıştırmak, blok zinciri büyüdükçe daha fazla bilgi işlem gücü ve enerjisi gerektirdi. Bu, genellikle ortalama kullanıcıların blok zincirinin bakımına katılmasını giderek daha zor hale getirdi. Çoğu kişi, bunun blok zincirini merkezileşme riskine açtığını düşünüyor, çünkü en büyük bilgi işlem gücüne sahip olanlar, zincirin büyük boyutunu yönetmede en verimliler.

Bu soruna yanıt olarak Mina'nın geliştiricileri, her bir düğümün tarihi işlemlerin tam kaydını kaydetmesini gerektirmeyen ödeme odaklı bir blok zinciri oluşturmak için zk-SNARKS adlı bir şifreleme tekniği kullandı. Bu, tam bir blok zinciri ağını desteklemek için gereken hesaplama gereksinimlerini etkili bir şekilde azaltır. Mina coin, daha fazla kullanıcı düğümleri çalıştırabilir ve işlemleri doğrulayabilirse, ağın daha merkezi olmayan ve güvenli hale gelmesini destekleyecek daha fazla düğüm oluşturulacağının nedenidir.

Mina Protokolü Nasıl Çalışır?

Mina Protokolü'nün anahtarı, "sıfır bilgi, kısa ve öz, etkileşimli olmayan bilgi argümanları" anlamına gelen zk-SNARK'ların dahil edilmesidir. Bu, ilk olarak MIT profesörü ve Algorand'ın kurucusu Silvio Micali tarafından geliştirilen ve kullanıcıların bu verileri birbirlerine açıklamadan belirli verilere sahip olduklarını doğrulamalarına olanak tanıyan bir bilgi işlem konseptidir. zk-SNARK'ları kullanan bir diğer popüler kripto para birimi Zcash'tir.

Mina'nın durumunda bu, ağın oluşturulan her blokta bir işlemi doğrulaması gerekmediği anlamına gelir. Bunun yerine blok zinciri, kolayca doğrulanabilen bir kriptografik kanıtla (zk-SNARK) temsil edilir. Bu kanıt, diğer birçok blok zincirinden çok daha küçüktür ve en son bloktan ziyade tüm zincirin durumunu temsil eder.

Mina, Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasıyla birleştiğinde, zk-SNARK'ların uygulanmasının işlemleri işlemek ve kaydetmek için gereken kaynakları önemli ölçüde azalttığını iddia ediyor.

Mina ağında işlem göndermek ve almak için her katılımcının bir düğüm çalıştırması gerekir. Ek olarak, Mina Protokolü, etkin bir şekilde çalışması için ağ içinde iki özel düğüm gerektirir:

Mina Coin Yorum

Mina coin yorum: MINA, ağ işlemlerini yürütmek için Mina Protokolü tarafından kullanılan belirteçtir. Kullanıcılar, diğer herhangi bir kripto para birimi gibi MINA'yı takas edebilir veya ağı korurken bir ödül kazanmak için MINA'larını paylaşmayı seçebilir. MINA aynı zamanda MINA Protokolünün ödeme aracı olarak da hizmet eder, blok üreticilerini blok oluşturmaya teşvik eder ve işlem geçerliliğini kanıtlayan snark çalışanlarını ödüllendirir.

MINA belirteci, Mina Protokolü üzerine kurulmuş merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) olan "Snapps" ile etkileşim kurmak için de kullanılır. Örneğin, ilk Snapps'lerden biri olan Teller, kullanıcıların kredi puanlarının belirli eşiklerin üzerinde olduğunu (krediler gibi geleneksel finansal hizmetler için gerekli) özel verilerini paylaşmadan kanıtlamalarına yardımcı olan bir kredi riski platformudur.

MINA'nın ilk arzı 1 milyar jetondu. Toplam arz zamanla artacak, ancak enflasyon ilk beş yılda %12'den %7'ye düşecek şekilde ayarlandı. Enflasyon oranındaki daha fazla düşüş Mina Protokolü'nün yönetimine tabi olacaktır.

Mina Coin Geleceği

Mina coin geleceği: Kullanıcılar, Mina Protokolünün diğer birçok blok zinciri çözümünün karşılaştığı büyük bir sorunu çözme hedefinde değer bulabilir. Mina, blok zincirini mümkün olduğunca küçük yaparak, daha geniş bir kitlenin bir düğümü çalıştırmasını daha erişilebilir hale getirerek daha derin güvenlik ve ademi merkeziyetçilik sağlamayı amaçlıyor.

Ek olarak, Snapps blok zinciri topluluğu genelinde yaygın bir şekilde benimsenirse, MINA belirteci daha fazla fayda ve değer görebilir.

Yatırımcılar, hafif blok zincirlerinin daha geniş bir şekilde benimsenebileceğine ve diğer blok zincirlerinin ölçeklendikçe karşılaştıkları birçok zorluğu çözebileceğine inanırlarsa, portföylerine MINA satın almak ve eklemek isteyebilirler.

Bugünkü canlı Mina coin fiyatı $1,97 USD ve 24 saatlik işlem hacmi $32.056.748 USD. MINA'mızı gerçek zamanlı olarak USD fiyatına güncelliyoruz. Mina son 24 saatte %2,26 değer kaybetti. Mevcut CoinMarketCap sıralaması, 781.059.601 USD canlı piyasa değeri ile 88. sırada. 396.212.884 MINA coin dolaşım arzına sahiptir ve maks. tedarik mevcut değildir.

Mina Coin Geleceği
Mina Coin Geleceği

Gelin bazı kripto para analizi yapan web sitelerinin yapmış oldukları Mina coin yorumlarına bakalım.

Pick A Crypto, MINA-USD'nin 2021'in sonunda madeni para başına ortalama 15 ila 40$ olabileceğini ve 2025 yılına kadar 60 ila 150$ arasında herhangi bir yere tırmanabileceğini söylüyor.

Gov Capital'in mina coin yorumları şu şekilde, bir yıllık Mina (MINA-USD) fiyat tahmini 113,32$'dır.

Wallet Investor'ın mina coin yorum'u ise bir yıllık Mina (MINA-USD) fiyat tahmini 0,359$.

Digitalcoinprice'ın mina coin geleceği ile ilgili ön gördüğü yıl bazında fiyat aralığını aşağıda bulabilirsiniz.

Yıl Minimum Fiyat Ortalama Fiyat Maksimum Fiyat
2022 2,40$ 2,63$ 2,76$
2023 2.60$ 2,92$ 3,16$
2024 2.39$ 2,80$ 3.46
2025 3.37$ 3,75$ 4.17$
2026 3,17$ 3,59$ 3.84$
2027 3,78$ 4.73$ 5.53$
2028 5.72$ 6,19$ 7,01$$
2029 7.69$ 8.05$ 8.35$
2030 8.66$ 8.88$ 9.17$
2031 9.64$ 10.35$ 10.82v

Mina Protokolü (MINA) gibi bir kripto para biriminin gelecekteki fiyatını tahmin etmenin en basit yöntemlerinden biri, bir grafik üzerinde önceki fiyat geçmişine bakmaktır. Yatay destek ve direnç seviyelerini belirlemek, hareketli ortalamaları hesaplamak ve piyasadaki güç veya zayıflığı belirtmek için göstergeleri çağırmak gibi yaygın teknik analiz tekniklerinin kullanılmasıyla, çevrimiçi olarak ücretsiz olarak kullanılabilen araçlardan bir MINA fiyat tahmini özetleyebiliriz.

Mina Coin 2022 Fiyat Tahmini

Destek/direnç, trend çizgileri, hareketli ortalamalar ve RSI gibi basit göstergeleri kullanarak, 3, 6 ve 12 ay öncesi için oldukça doğru bir Mina Protokolü fiyat tahmini oluşturabilirsiniz. Fiyatın 2022'de 15 ila 40 ABD Doları arasında bir yere ulaşabileceğini düşünüyoruz.

Kendi Mina Protokolü fiyat tahmininizi oluştururken temel analiz analizinizin bir parçası olmalıdır. Mina Protokol Ekibinin önümüzdeki birkaç ay içinde ne yapacağını araştırmak, belirli olaylar, yol haritası hedefleri veya kilometre taşlarına ulaşıldıktan sonra bir yatırımın karlı olup olmayacağını belirlemenize yardımcı olabilir. Kısa vadeli MINA fiyat hareketlerini belirlemede teknik analiz temel analize göre daha fazla ağırlık taşır, ancak önümüzdeki haftalarda ve aylarda yaklaşan olayları kabul etmek önemlidir.

Mevcut eğilimler, Yatırımcı duyarlılığı ve kripto para piyasasının genel yönü aracılığıyla, Mina Protokolü'nün (MINA) 2022'de 15 ila 40 ABD Doları işaretini ziyaret etme şansının iyi olduğunu düşünüyoruz, bu eğilim devam ettiği ve Ekip kendi hedefleri üzerinde çalışmaya devam ettiği sürece ürünler ve ortaklıklar.

Mina Coin Grafik

Aşağıdan Mina coin grafik ve mina coin fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz.

Mina Coin Haberleri

Güncel Mina coin haberlerine web sitemizden güncel şekilde ulaşabilirsiniz.

Mina Coin Hangi Borsada?

Mina coin almak ve satmak için en iyi kripto para borsaları şu anda Binance, OKX, Mandala Exchange, FTX ve DigiFinex'tir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri