Algorand (ALGO) Coin Nedir, Geleceği, Yorum ve Fiyat Analizi

Algorand (ALGO) Coin Nedir, Geleceği, Yorum ve Fiyat Analizi

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Algorand (ALGO) Coin Nedir, Haberleri, Yorum ve Fiyat Analizi ile Dövizmix.com'da. Algo Coin Geleceği Ne Olacak? Algo Nereden Alınır, Hangi Borsada?

Algorand (ALGO), hızlı, güvenli ve ademi merkeziyetçi üçlemesini çözmek için oluşturulmuş, merkezi olmayan blok zinciri platformu olarak bilinir. ALGO, 2019 yılında Profesör Silvio Micali tarafından oluşturulmuştur.

Proof of Stake ile saniyede binden fazla işlemi anında kesinliğe ulaştırabilir ve açık kaynaklı olmasından üzeri herkesin platform üzerinde ağ inşa etmesine izin verir.

ALGO Coin nedir sorusuna detaylı cevabı makalemizin devamında bulabilirsiniz.

Algo coin projesi, PoS konsensüs mekanizması üzerinden doğrulanan işlemlerde, doğrulayıcılar ALGO ile ödüllendirilir.

Algo Coin Nedir

Ağ üzerinde kısaca dApp adı verilen merkezi olmayan uygulamalar geliştirilebilir. Aynı zamanda güçlü işlemcisi, ölçeklendirme konusundaki sorunları da ortadan kaldırır. En büyük rakibi olan Ethereum'a göre daha makul fiyatlara sahip olmasının yanında, adil kazançlar sağlar. Ayrıca geliştiriciler, Algorand Standart Asset protokolünü kullanarak, yeni veya hali hazırda var olan belirteçleri Algorand ekosistemine aktarabilir.

ALGO protokol yapısı, benzersiz ve iki katmanlı bir blok zinciri şeklindedir. Bu katmanların temeli, akıllı sözleşmeler, varlık ve varlık arası takaslar oluşturmaya yarar. Diğer katman ise, karmaşık akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar geliştirmeye yarar. Algorand, çoğu kripto biriminden farklı olarak İş Kanıtı yerine Hisse Kanıtı algoritmasının benzersiz bir kombinasyonunu kullanır. Bu işlemleri daha basit yaptığı gibi, Bitcoinve Ethereum gibi eski teknolojiye sahip varlıkların temel taşı olan defterlerin verimsizliklerini ortadan kaldırmayı amaçlar. Ayrıca işlem maliyeti ve enerji gereksinimi çok daha düşüktür.

Kısacası ALGO, sahip olduğu eşsiz teknolojiye de güvenerek, defter verimsizliğini, yüksek enerji gereksinimini ve işlem maliyetini ortadan kaldırmak üzere oluşturulmuştur. Günümüz şartlarında nispeten eski kripto varlıkların kullandığı dağıtılmış defterler, yetersiz ve hantal kabul edilmekte. Yukarıda bahsedilenlere ek olarak Algorand'ın odaklandığı diğer çözümlemeler ise şunlardır:

Güvenlik

Blockchain alanındaki güvenlik sorunları, malları gönderdikten veya hizmet sunduktan sonra tüccarların ödemelerini almaması gibi çeşitli sorunlara yol açabilir. Ayrıca sanal korsan saldırıları ve madencilik üzerine yapılan birtakım hileler de güvenliğin bir diğer sorunudur. ALGO, PPOS ve POS mekanizması ile etkin bir güvenlik sağlamaya odaklanır.

Ölçeklenebilirlik

Ethereum ağındaki işlemlerin yüksek maliyetli olmasının sebebi, çok sıkışık olması. Bu da ölçeklenebilirlik sorunu olduğu ortaya koyar. ALGO ise saniyede binden fazla işlem ile bunu ortadan kaldırır.

Ademi merkeziyetçilik

Ademi merkeziyetçilik, blockchain'in temel yönüdür. Algorands, topluluğunu, ekosistemin tüm teknik, politika veya parasal yönleriyle ilgili tüm kararlara dahil ederek ağın geleceğini şekillendirmek için güçlendirir.

Algo Coin Yorumları

Makalemizin bu kısmında Algorand (ALGO) Coin yorumlarına odaklanarak 2021 yılı ve sonrasındaki fiyatları hakkında aklınızdaki soruları gidermeye çalışacağız.

Algorand , kripto para biriminin halka açık olarak kabul edilen blok zincirlerinden biridir ve Protokol, kullanıcılara ademi merkeziyetçilik ve koruma sağlamayı amaçlamaktadır. 2021 yılında başlarında 0.37 dolardı. Haziran ayında 2.89 dolara kadar yükseldi ancak Bitcoin'deki çöküşten olumsuz etkilenerek fiyatı geriledi. Genel yükselişle beraber yükseliş trendi fiyatını toparlamasına yardımcı oldu. Bugün mevcut fiyatı 1.13 dolar ancak bu yıl sonuna kadar 6 doları görebilir.

Eğer 2022 yılına 6 dolar veya üzerinde giriş yapamazsa, mevcut fiyatının altına kadar düşebilir. Geliştirici ekip, yeni DeFi ve kullanıcı tabanlı iyileştirmelere odaklanırsa, 2022 yılının sonuna kadar 10 dolar olabilir. Algo coin nedir ne işe yarar sorularına cevap bulduktan sonra gelin devam edelim.

Algo Coin Geleceği

Merak edilen bir diğer konuda algo coin 2021 tahminleri ve algo coin geleceği konusu. Algorand coin geleceği ve algo coin analizi için bizde detaylı bir araştırma yaptık. ALGO diğer kripto para birimlerinin tıkandığı konulardaki çözümlemelere odaklandığından, ALGO coin geleceği altta kalan diğer para birimlerine oranla çok daha parlak denilebilir. ALGO, üstlendiği misyon açısından kripto paraların sorunlarını çözmeye yöneliktir. Algorand (ALGO) Coin geleceğine odaklanırken, bu seçenekleri göz önünde bulundurmak gerekir.

Algorand'ın sahip olduğu teknoloji ve güncellemeler ile yeni yatırımcıların ilgisini çekme potansiyeline sahip olmasının yanında, kripto dünyanın büyümesinden de olumlu yönde etkilenebilir. 2020 yılında gerçekleşen ALGO 2.0'ın yatırımcılar tarafından olumlu şekilde karşılandığını hatırlarsınız. Algorand topluluğu, diğer işletmelerle birlikte bir dijital varlık madencisi, Algomint ve Skybridge geliştirmek için ortaklık kurdu. Bu iş birliği ve iyileştirme, platformu ve parasını haritaya koyabilir ve daha fazla dikkat çekebilir.

Bunlar dışında ALGO, ortaklıklarla da gelişme potansiyeline sahip. Algorand Vakfı, platformu ileriye taşımak için çalışmaya devam ediyor ve büyük beklentilerin doğmasına sebep oluyor. Bu ortaklıklardan biri, Güney Amerika'daki Auna Ideas için oluşturduğu VitalPass projesidir. Daha fazla ortaklıkla ismini kitlelere duyuracağı ve bunlar üzerinde çalıştığı kesin.

Algo Coin Nereden Alınır, Hangi Borsada?

Algorand coini aşağıdaki borsalardan satın alınabilir:

  • Coinbase
  • Binance
  • OKEx
  • Kraken
  • Huobi

Algo Coin Kaç TL?

Algo coin grafik, yılbaşında başladığı 0.3457 dolar'dan 1.0148 dolar'a yükselmiş durumda.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri