Mainnet nedir? Mainnet fiyata etkisi ne olur? Mainnet güncel haberleri ile bu yazıda. Testnet, Signet ve Regtest Nedir?
Mainnet Nedir: Gerçek Bitcoin blok zinciri ve ağı için kullanılan bir terimdir ve testnet , signet ve regtest ağlarının aksine kullanılır.
Test amaçlı kullanılan diğer ağlardan farklı olarak ana ağ paraları (BTC) parasal değere sahiptir. İnsanlar Bitcoin ağına atıfta bulunduklarında, genellikle ana ağa atıfta bulunurlar.
Mainnetlar, gerçek dünyadaki bir uygulamada bir kripto para biriminin net bir değerini sağladığı için kısmen önemlidir.
Bunun ne olduğunu ve nasıl çalıştığını kontrol edelim.
Kripto para birimindeki Mainnet, fiyatların tahmin edilmesi zor olduğunda bir blok zinciri projesinin başarısını ölçmenin kolay bir yolunu sunar.
İlk Madeni Para Teklifine yatırım yapmak isteyen herkesin herhangi bir parayı kullanmadan önce net bir fikre sahip olması gereken önemli bir teknoloji özelliğidir. Daha detaylı bir şekilde mainnet nedir yakından bakalım.
Mainnet Nedir?
Mainnet, dijital para birimini göndericiden alıcıya aktarma işlevini yerine getiren bir blok zinciridir. Mainnet, basitçe Mainnetdır, bu sayede gerçek işlemler dağıtılmış bir defter üzerinde gerçekleşir. Buna karşılık, bir test ağı, Merkezi olmayan uygulamaların ve EDCC'lerin test edilip geliştirildiği bir test ağıdır.
İlk defa kripto para birimlerine yatırım yapmadan önce, bir yatırımcının bir blok zinciri projesinin bir Mainneta sahip olduğundan emin olması hayati önem taşır. Bir Mainnet veya test ağının işareti, bir projenin ne kadar ciddi olduğunu gösterir, çünkü iki özellik bir kripto para biriminin fiyatını bir şekilde etkiler.
Kripto para birimlerindeki Mainnet, dijital para birimlerinin gönderilmesini ve alınmasını mümkün kılan blok zinciri projelerindeki nihai üründür.
Mainnetlar, proje ekipleri güncelleme veya revizyona ihtiyaç olduğuna karar verdiğinde zaman zaman değişikliklere uğrar. Dahası, kripto tabanlı Mainnet lansmanlarının bir cüzdan sistemi içermesi gerekecek.
Kripto Para Birimlerindeki Mainnet Fiyatları Nasıl Etkiler?
Bir kripto para birimi projesinin yükselen fiyatlar açısından geniş bir başarı elde etmesi gerekiyorsa, sürekli yükseltme ve Mainnet işlevinin revizyonu bir zorunluluktur.
Bitcoin , kısmen Mainnet yükseltmeleri nedeniyle sektörde büyük başarı elde eden bir projedir. Mainnet yükseltmesi, kripto para biriminin fiyatını, başlangıçta 10.600 $ 'dan düştükten sonra, sonraki haftalarda 7000 $ işaretinin altından 9.500 $' a kadar yükseltmeye yardımcı oldu.
Mart ayında, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi, blok zincirine ikinci bir katman ekleyen kripto para birimi özelliğinde bir Mainnet olan Lightning Network'ü başlattı. Off-chain çözümü, BTC'yi daha ölçeklenebilir hale getirmeyi amaçlayan önemli bir güncellemeydi, böylece blok zincirinin saniyede daha fazla işlem yapmasına izin verdi. Dahası, kripto tabanlı Mainnet lansmanlarının ticaret sürecine yardımcı olmak için bir cüzdan sistemi içermesi gerekecek.
Kripto Para Birimlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Mainnet
EOS Mainnet
Gerçekte EOS , Ethereum'un hızlı, ölçeklenebilir ve verimli bir versiyonu olarak görülen en çok beklenen blok zinciri projelerinden biriydi . EOS, merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesi için bir blok zinciri platformudur.
Ethereum katili olarak adlandırılır. Dahası, temel yazılımı hesaplar, kimlik doğrulama, bulut depolamanın yanı sıra veritabanları ve sunucu barındırma sağladığı için. Platform ayrıca saniyede milyonlarca işlemi işleyebilir.
Nuls Mainnet
Nuls, uzun süredir uyuyan dev olarak adlandırılan bir blok zinciri projesidir. Proje, sürtünmesiz bir deneyim yaratmayı hedefliyor. Dahası, müşteriler ve işletmeler birden fazla blok zinciri aracılığıyla etkileşime girebilecekler. Ayrıca programlama dilleri ve akıllı sözleşmelerle etkileşime girebilirler. Projenin kripto para birimindeki Mainnetı Nisan ayında test edilmeye başlandı.
VeChain Mainnet
VeChain projesi, Nesnelerin İnterneti ve blok zinciri arasında sorunsuz entegrasyon sağlamayı amaçlamaktadır. Şeffaf bilgi akışı için güvenilmez ve dağıtılmış bir ekosistem oluşturma yarışında. Kripto para birimindeki VeChain Mainnetı'nın 30 Haziran 2018'de piyasaya sürülmesi planlanıyor. 1 Mayıs 2018'de bir test ağının başlatılmasının ardından.
Ontology Mainnet
Ontology, blok zincirlerini işletmeler ve tüketiciler için erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan iddialı bir blok zinciri projesidir. Ağ şu anda müşterilerin ve işletmelerin Sharding, oracles ve yıldırım gibi zorluklarla karşılaşmadan verilerle etkileşime gireceği doğrulanabilir bir sistem inşa ediyor.Proje, piyasaya sürüldükten ancak üç ay sonra kripto para biriminde bir Mainnet çekmeyi hedefliyor.
Ethereum Mainnet
Ethereum Mainnet, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasına yardımcı olacak bir platform sunmak istiyor . Böylece, geliştiriciler platformu kullanarak farklı türde dApp'ler oluşturabilirler. Gerçekte, blockchain'in benimsenmesini hızlandıracak. Ayrıca Ether adında bir kripto para birimi sunuyorlar.
Şu anda, Ethereum'a dayalı birçok merkezi olmayan uygulama var ve piyasadaki üstün Mainnetlardan biri. Kripto para birimindeki Mainnet, ortaya çıkan herhangi bir blok zinciri projesinin başarısını ölçmenin güvenilir ve etkili bir yolunu sunar.
Bu tür özellikler, bir blok zinciri projesinin uygulandığının ve geliştirici ekibinin onu verimli ve daha iyi hale getirmek için çalıştığının kanıtı olarak işlev görür. Mainnet ayrıca hem kısa vadede hem de uzun vadede kripto para birimlerinin fiyatlarını etkiler. Blok zinciri teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen bir acemi iseniz, ücretsiz blok zinciri kursumuzla başlamanızı öneririz.
Signet
Signet, Bitcoin ağına paralel olarak önerilen yeni bir test ağıdır. Testnet ve regtest gibi, signet de geliştiriciler tarafından bir test ortamı olarak kullanılacaktır. Bitcoin ana ağı veya diğer test ağlarından farklı olarak, mühür blokları doğrulamak için bir İş Kanıtı sistemi değil, dijital imzalar kullanır.
Regtest
Regresyon Test Ağı (regtest), Bitcoin blok zincirine paralel bir blok zinciridir. Bitcoin ağıyla neredeyse aynı şekilde çalışır, ancak özel geliştirme için kullanılır. Regtest, testnet'e en çok benzer , çünkü regtest ağındaki jetonlardan para kazanılmaz. Ek olarak, regtest yalnızca özel testler içindir; harici bağlantılar etkinleştirilmedi ve madencilik zorluğu sıfıra ayarlandı. Bu, bir regtest kullanıcısının istedikleri kadar blok madenciliği yapmasına izin vererek testi kolaylaştırır.
Testnet
Testnet, Bitcoin'in blok zincirine paralel bir blok zinciridir. Bitcoin ağıyla neredeyse aynı şekilde çalışır, ancak test ve geliştirme için kullanılır.
Testnet bitcoin, ana ağ (gerçek) bitcoin'den tamamen ayrıdır ve paraya çevrilmez. Bu, geliştiricilerin yazılımlarını riske atmadan, ücret ödemeden veya blok zincirini tıkamadan test etmelerini sağlamak için yapılır.
Testi kolaylaştırmak için, Bitcoin ağına göre test ağında zorluk çok daha düşüktür. Bu, blokların daha hızlı çıkarılmasını ve test işlemlerinin daha hızlı onaylanmasını sağlar.