Kripto Trader Ne Demek - Dövizmix

Kripto Trader Ne Demek - Dövizmix

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Kripto trader ne demek? Trader ne iş yapar? Nasıl trader olunur? Tüm detayları Dövizmix'de.

İngilizce'de 'tüccar” ya da 'tacir” anlamında gelen ve Türkçe'de de bu kullanımı uygun görülmüş 'trader” kavramı, uluslararası finansal sektörlerinde işlem ya da işlemler gerçekleştiren girişimciler olarak adlandırılmaktadır.

Diğer bir söylemle; bir aracı borsada hesaba sahip olan ve bu hesap doğrultusunda finansal ürünlerin alım - satım işlemlerini gerçekleştiren bütün kişiler 'trader'olarak adlandırılmaktadır.

Piyasa kapsamında pozisyon açmak - kapamak, açık olan pozisyonu bir sonraki güne taşımak ve benzeri işlemleri yapan kişiler olarak bilinirler. Her kripto para sisteminde trader'lere ihtiyaç söz konusudur.

Traderler, analiz ettiği yatırım ve piyasa araçları bazında kar elde edebileceğini tahmin ettiği yatırım aracını seçmektedirler.

Trader ne iş yapar?

  • Piyasalarda sınırsız sayıda alım ve satım işlemi gerçekleştirebilirler.
  • Analiz ettikleri piyasalarda avantaj sahibidirler. Kar edebilecekleri yatırım ve piyasa araçlarını seçerler.
  • Belirli özel bir koşul veya yönetmelik kapsamında sınırları çizilen herhangi belirli bir madde yoksa alt veya üst limitleri bulunmamaktadır.

Nasıl trader olunur?

Trader olacak kişilerin her an hazır olması ve stres seviyelerini çok iyi kontrol edebilmesi gerekmektedir. Bu durum doğrultusunda zaman kavramı oldukça önemlidir. Dolayısıyla, piyasa ve gündem sürekli güncel olarak takip edilmelidir. Traderler kendilerine en uygun zamanı kollamalıdır. Uygun zamanı seçtikten sonra yatırım aracı üzerinden tüm işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Finansal borsalarda trader olabilmek için; temel ve teknik analizler konusunda yeterli bilgi sahibi olmak gerekir. Bunun yanı sıra getirilerin ve risklerin, bir başka söylem ile gün içerisinde yaşanan dalgalanmaların hangi sıklıkla yaşandığını, açılış fiyatlandırmasından gün sonuna kadar geçen aralıkta ne kadarlık bir farkın oluştuğu konusunda analizler yapılmalıdır.

İşlem esnasında risklerin getirilerden daha fazla olması; işlem yapılmamasına yönelik bir işarettir. Zarar edilmesi durumunda ise oluşabilecek zararları engellemek için iki çeşit ya da daha fazla ürün taşınmalıdır.

Trader konumunda var olunan sektörlere tamamen hakim olmak, yatırımların kazanca çevrilmesi noktasında en önemli etkendir. İyi ve tecrübeli bir trader olarak anılmak ve kazançlı bir şekilde yatırımlar elde edebilmek için bu konu doğrultusunda araştırma yapılarak, detaylı bilgiye sahip olunması oldukça önemlidir. Trader'ların hedeflemiş olduğu en önemli olgulardan birisi kaybetmemek ya da kaybını tam anlamıyla kısa tutmaktır.

Kripto para ticaretinde kazanç ele etmek için oldukça büyük bir potansiyel bulunmaktadır. Kripto para trader'ı olmak için öncelik olarak yapılması gereken ilk şey, kullanılacak tamamen güvenilir bir platform bulunmasıdır.

Daha sonra bir hesap açılmalıdır. Hesap açma işlemi tamamen ücretsiz olmakla beraber ad - soyad, e-posta, şifre ve hemen ardından da hesap doğrulama işlemi içermektedir. Doğrulama işlemi birkaç dakika içerisinde tamamlanmaktadır.

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra para yatırım işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Tabi ki de ticaretlerinizde sizleri zora sokmayacak bir miktar ile işlem yapmanız önerilmektedir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri