Kendi Kripto Para Birimi Oluşturabilir miyim?

Kendi Kripto Para Birimi Oluşturabilir miyim?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cumartesi, 29 Ocak 2022

Elbette! Kendi kripto para biriminizi oluşturmak için programcı olmanıza bile gerek yok.

Kendi Kripto Para Birimi Oluşturabilir miyim?

Elbette! Kendi kripto para biriminizi oluşturmak için programcı olmanıza bile gerek yok. Mevcut birkaç blok zinciri platformu, topluluk parası, şaka veya başka herhangi bir nedenle kendi para biriminizi oluşturmanıza izin verir.

Mevcut birkaç blok zinciri platformu, topluluk parası, şaka veya başka herhangi bir nedenle kendi para biriminizi oluşturmanıza izin verir.

Kendi kripto para birimimi oluşturabilir miyim? Elbette! Kendi kripto para biriminizi oluşturmak için programcı olmanıza bile gerek yok. Kripto evrenin açık kaynaklı doğası, onu nispeten kolay bir iş haline getirir.

Kendi kripto para biriminizi nasıl oluşturabilirsiniz?

Mevcut birçok blok zinciri platformu, topluluk parası, şaka, gerçek dünyadaki bir soruna gerçek bir çözüm veya başka herhangi bir nedenle kendi kripto para biriminizi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Kendi jetonunuzu veya jetonunuzu aşağıdaki yollarla kolayca basabilirsiniz:

Bu platformlardan herhangi birine bağımlı olmak istemiyorsanız veya ihtiyacınız olan işlevselliği sunmuyorlarsa, sıfırdan kendi blok zincirinizi oluşturmayı deneyebilirsiniz.

Tabii ki, ikinci yaklaşım çok daha karmaşıktır ve derinlemesine eğitim, kod/programlama becerileri ve teknolojinin temelden anlaşılmasını gerektirir.

Bir kripto para birimi yapmak için ne gerekiyor?

Platformlar söz konusu olduğunda, genellikle çok fazla değil. Bir kripto para birimi oluşturmayı bir web formunu doldurmak kadar kolay hale getiriyorlar: sadece bir isim, kaç jeton ihtiyacınız olacağını ve birkaç diğer ayrıntıyı belirtin ve işte karşınızda — kendi kripto para biriminiz!

Mevcut blok zincirlerin çoğu açık kaynak kodlarını GitHub'da bulabilirsiniz. Bir kod aldıktan sonra, projenizin amacını yerine getirmenize izin verdiğinden emin olmak için kodda değişiklik yapmak isteyebilirsiniz.

Yerleşik bir blok zinciri kullanıyorsanız, madeni paranızın da baştan daha güvenli olduğunu ve ek yerleşik özelliklerden yararlanabileceğini unutmayın.

“Sıfırdan kendi kripto para birimimi nasıl oluşturacağımı” merak ediyorsanız, çok fazla çalışma gerektiren dağıtılmış bir defter oluşturmayı içerir. Ancak, aynı zamanda size madeni paranız, defteriniz ve özellikleri üzerinde daha fazla özgürlük ve kontrol sağlayacaktır. Ayrıca, bazı kurallarını amacınıza uyacak şekilde değiştirerek halihazırda mevcut olan açık kaynaklı blok zinciri projelerinden birini çatallamayı da seçebilirsiniz.

Yine de, bir projeyi çatallamak, tüm ekosistemi ve paydaşları kodla birlikte kopyalamaz. Her şeyin işe yaraması için teşvikleri anlamanız ve işleyen bir ekosistem oluşturmanız gerekecek. Yeni kripto para birimlerinin çoğu, özellikle işlemleri doğrulamak için sizden başka kimse yoksa, temelde değersizdir.

Sizin için kripto para yaratabilecek şirketler

Blockchain tabanlı hizmetlere yönelik artan talep, başkaları için dağıtılmış defterler oluşturan ve sürdüren firmaların ve hizmetlerin büyümesini ateşledi. Bu tür işletmelere "hizmet olarak blok zinciri (BaaS)" şirketleri denir.

Farklı iş ihtiyaçları için çeşitli blockchain odaklı çözümler sunarlar. Bazıları sizin için özel bir blok zinciri oluşturabilirken, diğerleri kendi altyapılarını ve ilgili çözümlerini önerebilir.

En popüler BaaS şirketlerinden bazıları şunlardır:

  • Amazon Web Servisleri (AWS)
  • blok akışı
  • zincirleme
  • zincirciler
  • LeewayHertz
  • Microsoft Azure
  • IBM blok zinciri

Projeniz ciddiyse, ileride daha fazla zorluğa hazırlanın. Başarılı bir projeyi sürdürmek, onu başlatmaktan çok daha zordur. Madeni paranızın tanınmasını ve kullanılmasını istiyorsanız, bakım daha fazla kodlama, ekip çalışması, bir bilgisayar ağı ve satış ve pazarlama yatırımları gerektirebilir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri