Dünyada En Çok Kripto Para Kullanan Ülkeler - Dövizmix

Dünyada En Çok Kripto Para Kullanan Ülkeler - Dövizmix

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Dünyada en çok kripto para kullanan ülkeler hangileri? 74 ülke arasında Türkiye kaçıncı sırada? | Dövizmix

Dünya geneline yayılmış olan kripto paralar; ülkelerde yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun gerçekleştirmiş olduğu araştırma doğrultusunda; dünyada en çok kripto parayı kullanan ülkeler ve yüzdelik olarak vatandaş oranları açıklandı.

Y kuşağının aktif bir şekilde kripto finansal piyasasına adım atması ile piyasada ki popülarite artmaya başladı. Dünyada en çok kripto para kullanan ülkelerin başında ise Nijerya yer aldı.

Piyasadaki popülaritenin artmasında Afrika ve Asya'da ki kripto para kullanmaya başlayan Y kuşağının oldukça etkisi oldu.

Son dönem içerisinde belirli ülkelerde kripto finansal piyasasında, alış satış işlemleri yasaklansa da; piyasa giderek büyümeye devam etmektedir.

74 ülke arasında Türkiye 4'üncü sırada yer alıyor

Yapılan araştırmalar doğrultusunda ikinci sırada Vietnam yer alıyor. 74 ülke arısında yüzde 21 oran ile 2'İnci olan Vietnam'da da kripto piyasası aktif bir şekilde kullanılmaktadır. üçüncü sırada ise yüzde 20 oran ile Filipinliler yer alıyor. ülkemizin sıralamasına geldiğimizde yüzde 16 oran ile tüm dünyada 4'üncü; Avrupa sıralamasında ise ilk sırada yer aldığı görülüyor.

Bu oranların yanı sıra bitcoin piyasasının bitmediğini ve yeniden yükselişe geçeceğinin habercisi olarak; bitcoinden yeni bir açıklama geldi. Açıklamada; Filipinliler Merkez Bankası'nın, ülkelerinde transfer ve havale şirketleri olarak detaylı çalışmalar yürütüleceği söylendi. Bu çalışmalar için birden fazla kripto borsasını onayladığını da ekledi.

özellikle Güneydoğu Asya ve Afrika'da ki ülkelerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği kripto para borsasına Latin Amerika ülkelerinin de yoğun rağbet gösterdiği açıklandı. ABD merkezli olarak bilinen banka Union bank da bu durumun yanı sıra Filipinlerin önemli şehirlerden Makati'de, kripto para birimlerinin ülkedeki asıl ana akıma nasıl yavaşça girdiğini açıkça gösteren bir Bitcoin ATM'si kurdu.

Peru'ya baktığımızda ise yüzde 16'Lık kripto para kullanımı ile Türkiye'nin hemen ardından 5'inci sırada yerini alıyor. Peru'nun ardından Kolombiya, Brezilya, Arjantin, Şili ve Meksika da çift haneli rakamlara ulaştı.

Britanya ve Orta Avrupa ülkelerinin pek fazla ilgi göstermediği kripto paralara Türkiye'den sonra en fazla ilgi gösteren Avrupa ülkeleri toplamda yüzde 11 ile Yunanistan ve İsviçre oldu. Yapılan çalışmanın sonucunda ise 74 ülke arasında en az kripto para kullanan ülkeler ise Danimarka ve Japonya olarak belirlendi.

En Çok Kripto Para Kullanan Ülkeler

Tüm bu bilgiler ışığında işte en çok kripto para kullanan ülkeler listesi:

  • Nijerya
  • Vietnam
  • Filipinler
  • Türkiye
  • Peru
Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri