CryptoPunk nedir? Nft'ler neden bu kadar pahalı?

CryptoPunk nedir? Nft'ler neden bu kadar pahalı?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 08 Mart 2022

ETH blok zincirindeki ilk NFT projesi olan CryptoPunks, bir süredir NFT pazarındaydı ve hala trendler. Daha fazlasını buradan okuyun

CryptoPunk nedir? : Decrypt web sitesi, 2021'de, takas edilemeyen tokenler (NFT'ler) şeklindeki kripto varlıklarının ilk altı ay içinde işlem hacmini 2,5 milyar ABD dolarına yükseldiğini bildirdi. Sayıdaki ani artış, birçok NFT hayranının ilginç yeni NFT projelerini kontrol etmek istemesine neden oluyor .

Bugün uzun süredir devam eden NFT projelerinden birini öğreneceksiniz. Piyasadaki en pahalı ve en iyi bilinen olarak kabul edildi. Tabii ki, CryptoPunks hakkında hayran kalıyoruz.

CryptoPunk, her görüntünün farklı kişilikleri, kombinasyonları ve rastgele oluşturulmuş özel benzersiz karakterleri gösterdiği 10.000 piksellik bir görüntü koleksiyonudur. 10.000 piksellik bir dizi görüntüden 6.039 erkek Punk ve 3.840 kadın Punk var.

CryptoPunk nedir?
CryptoPunk nedir?

Bazıları kırmızı rujlu, 3 boyutlu gözlüklü, örgülü saçlı ve inci dişli, bazıları havalı bir bere takıyor.

Bununla birlikte, bazı punkların benzersiz özellikleri veya nitelikleri olmayabilir. “Genesis Punk” olarak bilinirler.

Ethereum blok zincirindeki ilk NFT projesi olan CryptoPunk , fantastik satışlarla popüler NFT olarak sıralanıyor. Decrypt sitesi, 1 Eylül 2021 itibariyle CryptoPunk'ın 118 milyar ABD Dolarını aşan işlem hacmine ulaşmayı başardığını belirtti.

CryptoPunks'ın Yaratıcısı Kimdir?

CryptoPunk, 2017'de başlatılan Ethereum blok zincirindeki ilk NFT projelerinden biridir.

Bu NFT projesi Larva Labs stüdyosu tarafından geliştirilmiştir. Larva Labs, Kanadalı yazılım geliştiricileri Matt Hall ve John Watkinson tarafından kurulmuş bir şirkettir.

İşin ilginç yanı, bu projenin Neuronmancer romanı William Gibson, Blade Runner filmi ve müzik sanatçısı Daft Punk'ın da aralarında bulunduğu bir siberpunk topluluğu olan Punk London'dan ilham almış olması.

CryptoPunk ne kadar?

CryptoPunk ne kadar?
CryptoPunk ne kadar?

CryptoPunk NFT'lerin fiyatı çeşitlidir. İkincil piyasadan CryptoPunk NFT'leri satın almak için en düşük fiyat veya taban fiyat 80 ETH'nin altındadır.

Lava Labs, CryptoPunk'ın bir parçası olan CryptoPunk 1417'nin 79.99 ETH'den satıldığını bildirdi. Fiyat, bir CryptoPunk satın almak için en düşük fiyatlardan biri olan 2020'nin başlarında 0.9 ETH'de çok daha düşüktü.

2020'nin başlarında, 7 gün içinde birçok pahalı CryptoPunk NFT satıldı. Örneğin 12 Eylül'de “CryptoPunk 8857” 2.000 ETH teklif aldı. Ayrıca palyaço burunlu benzersiz bir parça olan “CryptoPunk 5169” 205 ETH'ye satılmıştı.

Şimdiye kadar satılan en pahalı CryptoPunk NFT.

Bir spor firmasının hissedarlarından ve milletvekili Shalom Meckenzie, Sotheby's müzayedesinde en pahalı CryptoPunk NFT'yi 11.8 USD karşılığında satın aldı.

Bu sanat eserinin satışı, uzaylı CryptoPunk 7804 tarafından tutulan ve Mart 2021'de 7,7 milyon ABD dolarına satılan bir önceki rekoru geride bıraktı.

Her iki şaheserin yanı sıra, kredi kartı devi Visa, CryptoPunk'ı 150.000 USD'ye dikkat çekici bir fiyatla satın aldı. Orada durmadı. CryptoPunk, satışlarını en yüksek fiyata Çinli bir yatırımcıya 380.832 USD karşılığında iade etti.

Cryptopunk neden bu kadar değerli?

Şimdiye kadar satılan en pahalı CryptoPunk NFT.
Şimdiye kadar satılan en pahalı CryptoPunk NFT.

Yukarıdaki fiyatları görünce bazılarınız CryptoPunk NFT'lerin neden bu kadar popüler olduğunu merak edebilir.

CryptoPunk popülaritesini artıran kilit faktörlerden biri, bu kripto varlığının Ethereum ağındaki ilk proje olarak kabul edilmesidir.

Kısacası, proje NFT öncüsüdür ve Bored Ape Yacht Club, Pudgy Penguins ve daha pek çok benzer sanat eseri için ilham kaynağı olmuştur.

Ayrıca, CryptoPunk koleksiyonunu değerli kılan bir başka neden de, şimdiye kadar satılan en nadir ve en pahalı CryptoPunk NFT haline gelen Alien Avatar gibi büyüleyici benzersizliğidir.

CryptoPunk NFT'leri nasıl satın alınır?

CryptoPunk NFT'leri satın almak ve bunlara yatırım yapmakla ilgileniyorsanız, kesinlikle bugün başlayabilirsiniz. Bilmeniz gereken bir CryptoPunk NFT satın almak için basit adımlar şunlardır:

Yen
Yen
  • OpenSea'de bir hesap açın . Opensea, NFT ticareti yapmak için en büyük pazar yeridir. Mart 2022 itibariyle, 2 milyondan fazla NFT kaydedildi ve bu platformda işlem görmeye hazır.
  • Bundan sonra, cüzdanınızı bağlamanız gerekir . OpenSea'de kullanılan en yaygın kripto cüzdanı Metamask'tır . Metamask'ın Google Chrome uzantısı, siteyle etkileşime girmemize ve kripto para birimini kolayca işlememize olanak tanır. NFT'lerinizi güvenli bir şekilde saklamak istiyorsanız, muhtemelen onları Ethereum cüzdanında saklamalısınız.
  • Dilediğiniz CryptoPunk sanatını kurulumdan hemen sonra satın alabilirsiniz. 10.000 CryptoPunk sanatının tamamı Ethereum blok zincirinde depolanmıştır. CryptoPunk'lardan birini almak için, mevcut koleksiyonlara sahip birinden satın almanız gerekir.

OpenSea'de satılık birçok kayıtlı CryptoPunk vardır. Bir koleksiyonun fiyatı yaklaşık 1 Ethereum'dan birkaç düzine Ethereum'a kadardır.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri