2023 En İyi Maaş Veren banka, bankacı maaşları ne kadar?

2023 En İyi Maaş Veren banka, bankacı maaşları ne kadar?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Pazar, 13 Ağustos 2023

2023 yılında bankacı maaşları ne kadardır? En İyi Maaş Veren Bankalar Hangileri? Çift Maaş veren Bankalar hangileridir? Detaylar bu yazımızda.

Banka tanım olarak, mevduat kabul edip ve kabul etmiş olduğu bu mevduatı en kazançlı haliyle kredi işlerinde kullanmak amacıyla hazırlayan ve uygulayan kurum ve kuruluşlardır diyebiliriz.

Bankacı maaşları 2023 yılında özellikle işsizliğin artması ve koronavirüs ile beraber en çok merak edilen meslekler haline geldi.

Biz de bu makalemizde bankacılık sektöründe çalışanların maaşları ve özellikleri hakkında siz değerli okurlarımıza değerli ve önemli bilgiler paylaşacağız. Bankaların en önemli görevlerine baktığımızda kredi almak ya da insanlara kredi vermek olan finansal kuruluşları olduğunu görmekteyiz.

Genel bir tabir ile yaklaşacak olursak en basit haliyle banka faizle para transferi yapan yani faiz ile para alıp veren, iskonto yapıp, kambiyo işleri sağlayan, kasalarında nakit para, döviz, değerli belge ve değerli eşya bulunduran ekonomik etkinlik ve hareketlilikte bulunan kurum ve kuruluşlardır. Bankalar devlet ya da özel kuruluş bankaları olarak hizmet verebilmektedirler.

Genel bilgilendirme sonrası gelin bankacılık maaşları ne kadar? Banka'da çalışılan pozisyonlar ve maaşları ne kadar, banka maaşları hangi bankada kaç para isimli konumuza geçelim.

Kuruluş amaçlarına baktığımızda yukarıda bahsettiklerimizden hariç çok farklı amaçları da bulunan bankaların yerine getirmiş olduğu temel görevlerden bahsedecek olursak, bankaların en önemli görevleri arasında; İnsan ya da kurumlar arasında aracılılık hizmeti, mevcut olan kaynaklara akıcılık sağlama, kişilerin ve kurumların sahip oldukları maddi değerlerine rasyonel bir şekilde kullanımını sağlama, kaynak kullanımlarını geliştirerek ülke kaynaklarının dağılımına hareket verme, kaynak kullanımlarını geliştirme, kişilerin kısa süreyle sahip olduğu küçük fonları zaman geçtikçe uzun süreli fon haline getirmede olanak sağlama, kaydı para ve banka parası oluşturma, Türkiye ve Dünya arasında ticareti geliştirme gibi önemli görevleri bulunmaktadır.

Bankacıların Maaşları Ne Kadardır?

Banka çalışanlarının maaşlarına baktığımız zaman, diğer sektörlere göre maaşların daha yüksek olduğu gözlenmektedir. Bankalarda çalışan kişilerin maaşları görev ve sorumluluklarına göre değişmekle beraber 2023 yılı için 8.500 TL ile 16.100 TL arası değişmektedir. Buna istinaden genel olarak her işte olduğu gibi bankada çalışan insanlar için de işteki tecrübeleri ve işlerin de olan bilgileri de maaşlarını etkileyen önemli unsurlardan biridir.

İşe yeni giren tecrübesiz bir bankacı ile yıllarını bu işe vermiş, aynı bankada 15 yıldır çalışan bir bankacının maaşları elbette ki aynı olmayacaktır.

Bankacı Maaşları 2023
Bankacı Maaşları 2023

Bankacı Maaşları 2023

Bu sorunun sorulduğuna, birçok insanın merak ettiğine şahit olmuşsunuzdur. Bankacı çalışanları maaşları 2023 kapsamında derlemiş olduğumuz makale ile siz değerli okurlarımıza bu sorunun cevabına detaylı bir şekilde cevap vermeye çalıştık. Hemen aşağıda bankacıların maaşlarını liste halinde inceleyebilirsiniz.

Banka maaşları listesi:

Görevi En Düşük Maaş En Yüksek Maaş
Banka gişe görevlisi 8.500 TL 14.600 TL
Banka gişe asistanı: 8.500 TL 13.800 TL
Banka müşteri temsilcisi: 8.500 TL 14.000 TL
Banka şube müdürü: 30.600 TL 56.8000 TL
Genel müdür: 28.000 TL 70.000 TL
Müfettiş maaşı: 20.600 TL 20.600 TL

Üstte belirttiğimiz banka personel maaşları, net bilgi olmayıp, genel olarak bankaların ortalama rakamlarına göre hazırlanmıştır. Bankadan bankaya farklı maaş ve prim olarak ödeme yapılmaktadır. Devlet bankaları ve diğer özel bankalar arasında maaşlarında fiyat farkları vardır. Ayrıca bazı bankalar yemek parası ya da yol parası gibi banka şubelerinin performansına göre personellere ekstra prim verilmektedir.

Yukarıdaki bankacı maaşları asgari ücretin 2023 yılında artışı belirlenmesinden sonra yeniden güncellenecektir. Bankacı maaşları ortalama olarak verilmiş olup kesinliğini ilgili bilgileri bankalardan öğrenebilirsiniz. Denizbank personeli ile İş bankası personeli maaşları arsında farklar olması oldukça normal bir durumdur.

Yukarıdaki hazırlamış olduğumuz Banka maaşları 2023 hakkında detaylı bilgilerimiz tabloda da görüldüğü hali ile kesin olmamakla birlikte görülen yakın olarak rakam aralıklarında yer almaktadır. Siz değerli okurlarımı bu makalemizde bankalar ve banka çalışanlarının maaşları hakkında bilgilere yer verdik. İleride geleceğe yönelik bankacı olma hedefi olan ve sorularına yanıt olacak metnimizi siz değerli okurlarımız ile paylaştık. Sizler de detaylı bilgilerimizle merak ettiğiniz sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Bankada yukarıda yer alan kadroların yanı sıra bankalarda pek çok farklı pozisyonda eleman istihdam edilmektedir. Güvenlik personeli, çaycı, gişe sorumlusu, gişe elemanı, gişe şefi, banka şefi, müşteri temsilcisi, web tasarımcı, sosyal medya uzmanı, yazılım geliştirme uzmanı ve teknolojik alanda da farklı iş imkanları da bulunmaktadır. Siz de bankacı olarak çalışmak ve bankada herhangi alanda görev almak istiyorsanız banka sınavları 2023 yılı bilgilerini internetten ya da bankaların sınavından takip ederek banka sınavlarına katılabilirsiniz.

2023 yılında bankacı olmak için önce hangi kadroda çalışmak istediğinize karar verin sonra bankaların internet sitesinden sınav gününü takip ederek banka sınavlarına girip başarılı olarak bankacı olabiliriniz. Bankada en çok maaş alan kişilerden bir pozisyon da Banka müfettişleridir. 2023 yılından itibaren banka müfettişleri 20.600 TL - 20.800 TL arasında maaş alacaktır. Banka müfettişleri şube genel müdürlerle eşdeğer olarak çalışıyor diyebiliriz.

Yukarıda yer alan bankacı maaşları 2023 yılına ait bilgiler banka personellerinin genel ortalaması olarak eklenmiş olup, her bankanın belirlediği maaş ve prim uygulaması birbirinden farklılık gösterebilmektedir. Örneğin bazı bankalarda satış ekibine bağladıkları BES (Bireysel Emeklilik), sattıkları her Kredi Kartı ve verdikleri her Kredi ile benzeri banka ürünleri satışından maaşlarına ek olarak komisyon da alınabilmektedir.

En İyi Maaş Veren Bankalar

En İyi Maaş Veren Bankalar

Bankacıların maaşları genel itibari ile yüksek diyebileceğimiz miktardadır. İnternette en çok aranan konulardan biri de en iyi maaş veren bankalardır. Bankalardan en yüksek maaş alabilmek için öncelikle bankacılık veya iktisat bölümlerinden iyi bir derece ile mezun olmak, sonra kendinizi bankacılık alanında oldukça geliştirmek olacaktır.

Geçecek yıllar ile birlikte işteki tecrübeniz sayesinde oldukça yüksek maaşlar kazanabilirsiniz. Hangi bankada çalıştığınızdan ziyade işinizi ne kadar biliyorsunuz o önemlidir. En yüksek maaş veren bankalar sıralamasında, bankada çalışılan pozisyonun önemi büyüktür. Ancak günümüz şartlarında genel olarak bakıldığında en yüksek maaş veren banka Ziraat Bankası olarak bilinmektedir.

Garanti Bankası Bankacı Maaşları

Garanti Bankasında çalışan personellerin maaşlarını sizlere ortalama olarak yazacağız. Genel itibarıyla Garanti Bankası gişe memurları görevini yürüten personeller başlangıç olarak asgari ücret almaktadır. Bankada çalıştıkça tecrübelerinin artmasıyla birlikte maaşları asgari ücreti geçmektedir.

Garanti Bankasındaki müşteri temsilcilerinin aldığı rakam ise gişe memurlarından daha yüksektir. Banka müdür maaşları ise tecrübelerine göre 30 bin ile 56 bin TL arasında değişmektedir. Garanti Bankası'nda prim, yol ve yemek ücretleri gibi diğer ödemeler de maaşlara yansıtılmaktadır. Garanti Bankası elemanlar arsandaki performansı artırmak adına işinde iyi olan personelin maaşını yüksek tutarak yarışmacı bir politika izlemektedir.

ziraat bankası personel maaşları
Ziraat Bankası Personel Maaşları

Ziraat Bankası Bankacı Maaşları

Ziraat Bankası Gişe Görevlisi Maaşları Bankacı Maaşları 2023 başlangıç yapan gişe görevlisi asgari ücret almaktadır. Ziraat Bankası Gişe Asistanı Maaşları: Gişe görevlilerinden daha fazla alarak 8.500 TL civarındadır.

Ziraat Bankası Müşteri Temsilcisi Maaşları: Müşteri temsilcileri genellikle 8.500 TL civarında maaş almaktadırlar. Ziraat Bankası Müfettiş Maaşları: Banka müdürlerinden sonra en yüksek maaşı 20 bin civarında müfettişler almaktadır. Ziraat Bankası Banka Müdürü Maaşı: En çok merak edilen soruların başında yer alan banka müdür maaşları, özel bankalar ve devlet bankaları arasında farklar vardır. Hatta özeldeki bankalardaki müdürlerin maaşları farklılık gösterebilir en düşük müdür 30 bin ile 56 bin TL arasında değişiklik göstermektedir.

yapı kredi çalışan maaşları
Yapı Kredi Çalışan Maaşları

Yapı Kredi Bankası Bankacı Maaşları

Yapı kredi bankasında da en düşük maaşı gişe görevlileri almaktadır. Yapı kredi bankası gişe görevlisi maaşları asgari ücret ya da asgari ücretin biraz daha üzerindedir. Yapı kredi bankası müşteri temsilcisi maaşları asgari ücretin üstünde 12 bin TL civarındadır. Yapı Kredi Bankası Müfettiş maaşları ise 20 bin ile 25 bin TL arasında değişiklik göstermektedir.

Yapı Kredi Bankası Genel Müdür maaşları ise 28 bin TL ve üzeri civarlarında seyretmektedir. Tabi ki vermiş olduğumuz tüm bu maaşlar bankada çalışma yılı, çalışma süresi, işteki verimlilik ve tecrübe gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilirler.

iş bankası memur maaşları
İş Bankası Memur Maaşları

İş Bankası Bankacı Maaşları

İş Bankası Gişe Görevlisi Maaşları Bankacı Maaşları 2023 başlangıç yapan gişe görevlileri genel olarak asgari ücret almaktadır.

İş Bankası Gişe Asistanı Maaşları: Gişe görevlilerinden daha fazla alarak 8.500 TL ile 13.000 TL civarındadır.

İş Bankası Müşteri Temsilcisi Maaşları: Müşteri temsilcileri genel tabir ile 8.500 bin TL - 14 bin TL civarında maaş almaktadırlar. İş Bankası Banka Müdürü Maaşı: Her bankada olduğu gibi müdür maaşları da en yüksek maaşı olan kesimdir. Müdür maaşları genellikle 28 bin ile 70 bin TL asındadır. Tabi ki bir de müdürlerin üstü olan genel müdürler vardır.

Banka Genel Müdür Maaşları Ne Kadardır?

Her ne kadar listemizin son sırasında olsa da bankacılık sektöründe en yüksek maaşı alan pozisyon Genel müdürlüktür. Genel Müdür pozisyonu için minimum maaş 28 bin tl den başlayıp bu rakam 70 bin TL'yi bile geçmektedir.

Çift maaş veren bankalar
Çift Maaş Veren Bankalar

Çift Maaş veren Bankalar hangileridir?

Bankalar arasında maaş haricinde çift maaş veren banka Garanti bankasıdır. İlerleyen zamanlarda Garanti bankasına ilave bankalar da eklenebilir. Genellikle verilen bu çift maaşlar 3 ayda bir çift maaş veren bankalar olarakda geçmektedir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri