STX Coin Nedir? Yorum, Grafik, Geleceği ve Kaç TL?

STX Coin Nedir? Yorum, Grafik, Geleceği ve Kaç TL?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cumartesi, 08 Ocak 2022

STX Coin Nedir, Yorum, Geleceği, STX Coin Kaç TL? Detaylı Stacks Coin Analizi | Dövizmix

Stacks kelimesi Türkçe'de yığınlar anlamına gelir ve en kısa taviriyle Stacks (STX Coin) nedir sorusuna Bitcoin'de programlanabilir bir katman sunan yığınlar protokolü cevabı verilebilir.

Bir başka deyişle Bitcoin'in orijinal kodunu değiştirmeden işlevselliğini arttırır. Bitcoin'in ölçeklenebilirlik ve genişletilebilirlik konusunda ciddi sorunları var. Bu sayede geliştiriciler ağda merkeziyetsiz uygulamalar ve akıllı sözleşmeler oluşturmak için yığınları kullanır.

Stacks ağı ayrı bir Bitcoin varlığı olarak çalışır, işlemler Bitcoin ağına yerleşir ödüller kazanır. Bitcoin platform içinde yedek bir varlık gibi çalışır. Bu sayede Stacks, aynı zamanda Bitcoin ekosistemine katkı sağlamakla kalmaz, konsensüz mekanizmasındaki sorunları düzeltmeye odaklanır.

STX Coin Nedir?

Tüm bunları kısaca özetlemek gerekirse: Bitcoin oluşturulduğunda DeFi işlemleri ve akıllı sözleşmeler yoktu. Bu da diğer kripto para birimlerine ve teknolojilerine kıyasla çok geride kalmasına sebep olan sistemsel sorunları beraberinde getirdi. Bitcoin, sanal saldırıları bertaraf edebilmek için sınırlı bir programlama dili kullanılarak oluşturuldu. Bu da günümüzün kripto teknolojisine nazaran geride kalmasına sebep oldu ancak güvenlik açısından başarılı olduğu söylenebilir. Stacks, ikinci katman ile Bitcoin'in iyi yönlerinden faydalanarak yeni nesil bir blok zinciri programlanabilirliğini arttırmayı hedefler. Ancak merkeziyetsiz olan Bitcoin ağı, diğer kripto para birimleriyle mücadele edebilmek için Stacks ağından faydalanır. Bir başka deyişle Stacks işlemleri Bitcoin ağında işlenir ve blok zincirinde doğrulanır.

Stacks'ın odaklandığı bir diğer konuda Bitcoin'in ölçeklenebilirlik sorunudur. Ağ yavaş ve pahalıdır ve bu yüzden bağımsız ölçeklenme gereksinimi duyar. Stacks tam burada devreye girer. Bu sayede kullanıcılar esnek bir ortamda Bitcoin tabanlı işlemler gerçekleştirebilir. Burada temel amaç, merkeziyetsiz uygulamaların Stacks üzerinde işlenerek Bitcoin'e yerleştirilmesidir. Clarity programlama dilinin tanıtılması, ağın benimsenmesine yardımcı oldu. Bu dil, hataların azaltılmasına yardımcı olan oldukça öngörülebilirdir. Özellikle Clarity, teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için tanıdık bir web 2.0 kullanıcı deneyimini bütünleştirir.

Tüm bunların özeti olarak Stacks blockchain esnek bir katman olarak çalışarak akıllı sözleşmelerin ve dijital varlıkların oluşturulmasını sağlar. Bu yolla Bitcoin'i ana akım kullanıcıların hizmetine sunar. Yani Bitcoin'in karşılaştığı büyük sorunları ortadan kaldırmaya ve onu daha çekici hale getirmeye odaklanır.

STX Coin Yorum

Stacks, bugün Bitcoin'in en büyük destekçisidir. Bu yüzden Bitcoin fiyatlarındaki yukarı veya aşağı gerçekleşen hareketler doğrudan STX Coin fiyatlarına etki edecektir. Bir başka deyişle STX Coin'in ekosistemi direkt BTC fiyatlarına endekslidir. STX Coin yorumları bu bağlamda incelenebilir. Elimizdeki verilere göre 6.19 dolar değerine sahiptir.

Bizimi Stx coin yorum hakkında söyleyeceklerimiz ise, stack'ın toplam dolaşım arzı 2.880.612.357 dolar ile 1.291.447.689 dolarlık piyasa değerine sahiptir. Son zamanlarda STX istikrarlı bir boğa trendinde gibi görünüyor. Bu düşüşün en büyük sebebi Bitcoin'de son zamanlarda gerçekleşmeyen istikrarsızlık olarak kabul edilebilir. SNX'in mayın ayındaki 23 dolarlık değerinden sonra 6 dolara kadar düşmesi, 14 ekimde tekrar 14 doları geçmesinin ardından tekrar 6 dolar seviyesine kadar gerilemesi de bunu doğrular nitelikte. İşlem hacmi de bu verilerle birlikte düşmüş görülüyor. Kısa zaman içinde STX yatırımcılarının beklediği fiyat artışı olacak gibi görünmüyor. Yani yatırımcıların beklenti içinde olduğu pumptan şimdilik söz etmek imkânsız. Öte yandan Bitcoin ile gerçekleşecek bir fiyat sıçraması STX'i doğrudan etkileyecek, buna şüphe yok.

Elimizdeki teknik verilerden yola çıkarak bu yıl STX'in geleceği en düşük fiyatın 3 dolar seviyelerinde olacağını, maksimum 30 dolar olabileceğini söyleyebiliriz.

STX Coin Geleceği

STX sayesinde kullanıcılar Bitcoin ağındaki madencilik coinlerine ihtiyaç duymazlar. PoX adı verilen benzersiz fikir birliği mekanızması STX'i eşsiz kılan teknolojik özelliklerinden biridir. Ayrıca BTC'leri Stacks blok zinciri ağında taahhüt eden kullanıcılara STX Coin kazanma gibi avantajlar da sağlar. Baştan aşağı makalemizi okuduysanız eğer, STX coin geleceğinin doğrudan Bitcoin'e bağlı olduğu çıkarımını elde etmiş olmalısınız.

Bitcoin'in dünyanın tek gerçek kripto para varlığı olduğunu biliyorsunuz. Dolayısıyla Bitcoin'in yok olması gibi bir durumdan söz etmiyoruz. Ancak bir varlık olarak borsada değer kazanmasına ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu durumda STX, BTC'nin işlevselliğine olduğu kadar ekosistemine de odaklıdır. Bu aynı zamanda geleceğini de doğrudan etkileyen bir faktördür.

STX Coin Kaç TL

Bugünkü canlı Stacks fiyatı $1,99 USD ve 24 saatlik işlem hacmi $46.655.885 USD. STX'imizi gerçek zamanlı olarak USD fiyatına güncelliyoruz. Yığınlar son 24 saatte %6,31 düştü. Mevcut CoinMarketCap sıralaması, 2.569.518.591 USD canlı piyasa değeri ile 53. sırada. 1.292.430.632 STX jetonluk dolaşım arzına ve maks. 1.818.000.000 STX coin arzı.

STX Coin Grafik

STX Coin Hangi Borsada

STX coin hangi borsada sorunuzun cevabı olarak; STX coin Binance, OKEx, Huobi Küresel, FTX, ve HitBTC Küresel kripto para borsalarından alınabilir diyebiliriz.

STX Coin Fiyat Tahmini

Digitalcoinprice web sitesinin STX coin fiyat tahmini verileri aşağıdaki gibidir.

STX Coin Fiyat Tahmini 2022
$2.74 USD
STX Coin Fiyat Tahmini 2023
$3.12 USD
STX Coin Fiyat Tahmini 2024
$3.57 USD
STX Coin Fiyat Tahmini 2025
$4.37 USD
STX Coin Fiyat Tahmini 2026
$3.79 USD
STX Coin Fiyat Tahmini 2027
$5.74 USD
STX Coin Fiyat Tahmini 2028
$6.87 USD
STX Coin Fiyat Tahmini 2029
$8.37 USD

Bu yazımızda sizlere stx coin geleceği, stx coin yorumları ve stx coin nedir hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri