Rusya ve Ukrayna Arasındaki Gerginlik Artarken Bitcoin 40.000 Doların Altına Düştü

Rusya ve Ukrayna Arasındaki Gerginlik Artarken Bitcoin 40.000 Doların Altına Düştü

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Pazartesi, 28 Şubat 2022

Rusya ve Ukrayna Arasındaki Gerginlik Artarken Bitcoin 40.000 Doların Altına Düştü

Madeni para Salı sabahı erken saatlerde %6'nın üzerinde düştü. Bitcoin, artan gerilimler ve Rus birlikleri tarafından Ukrayna'ya seferberlik sözlerinin ortasında bu haftanın başlarında düştü.

Madeni para hafta sonu değerlemesinde 40.000 doların altına düştü ve ardından CNN tarafından hazırlanan bir rapora göre Pazartesi sabahının erken saatlerinden Salı gününün başlarına kadar yaklaşık %6.5 düştü .

Salı öğleden sonra 3:00 civarında, kripto para önceki haftaya göre yaklaşık %13,72 düşüşle 38.031 dolar civarında ve Kasım 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık 30.000 dolar daha düşük değerdeydi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğu Ukrayna'nın “barışı korumaya” yardımcı olmak için bağımsız olarak tanınan iki bölgeye asker göndermeye başlama kararı, diğer Avrupa ülkelerini ve ABD'yi, Rusya'nın tırmanmaya devam etmesi halinde daha sıkı yaptırımlar uygulamaya karar vermesine neden oldu. askeri harekat.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Pazartesi günkü BM Güvenlik Konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Yarın, ABD, uluslararası hukukun ve Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün bu açık ihlali nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulayacak.".

Yaklaşan eylem, özellikle sürekli değişken kripto dünyasında, piyasaları fırtınaya soktu.

Rusya'nın kendisi de tarihsel olarak kripto ve küresel pazarlarda uygun düzenleme eksikliği ile çekişmeli bir ilişkiye sahipti.

Geçen ay, Rusya Merkez Bankası'nın kriptoya tam bir yasak önerdiği bildirildi . ülkede kripto ödemeleri ve yatırım fonları adına yatırım yasakları zaten yürürlükte.

18 Şubat'ta Rusya Maliye Bakanlığı, kripto para biriminin (madencilikten dağıtıma ve harcamaya) tamamen yasaklanması yerine düzenlenmesini talep eden bir yasa tasarısını parlamentoda geçirmeye çalıştı. hala endüstrinin tamamen yasaklanması çağrısında bulunuyor.

Geçen Kasım ayına ait ayrı bir rapor , Rusların her yıl yaklaşık 5 milyar dolarlık kripto işlemi gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Bitcoin, Salı öğleden sonra geç saatlerde günden güne %2.82 civarında tırmanıyordu.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri