Pilot Maaşları Ne Kadar? 2023 THY Maaş Listesi.

Pilot Maaşları Ne Kadar? 2023 THY Maaş Listesi.

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Pazartesi, 24 Ocak 2022

Pilotlar ne kadar maaş alır? 2022 THY Pilot maaşları ne kadar?

Pilotluk mesleği küçüklük hayali olmaktan ziyade, kariyer dünyasının hedeflerinden biridir.

Bazı durumlarda çalışma saatleri ve eğitimleri zahmetli ancak günümüzün en çok kazanan mesleklerinden biri olarak göze çarpmakta.

Bugün dünya ve Türkiye genelinde birçok şirket pilot bulmakta zorlanıyor ve kendi pilotlarını yetiştirmeyi hedefliyor.

Pilot maaşları birçok insanın tahmin ettiğinden çok daha fazla. Elbette pilot maaşları ne kadar sorusunun cevabı, çalışma saatleri, kıdem, çalıştığı şirket ve koşullar gibi faktörlere göre değişiklik göstermekte.

Pilot Maaşları Ne Kadar?

Örneğin her uçağın kokpitinde pilot ve yardımcı pilot olmak üzere uçuş personelleri bulunur ve maaşlar buna göre değişiklik gösterebilir. Öte yandan bazı firmalar pilotlara uçuş başı ve saati gibi durumlara bağlı olarak ek pirim ödemeleri yaparlar.

Pilotun Görevleri

Aldığı sorumluluk gereğince pilotlar ağır bir iş yükü altında çalışırlar. Nitekim özellikle iniş ve kalkış sırasındaki yanlış hesaplamalar veya küçük hatalar büyük facialara sebep olabilir. Bu yüzden aldığı eğitimler neticesinde pilotların edindiği bilgi ve becerilerden bazıları şunlardır:

  • Hava koşulları hakkında bilgi sahibi olmak ve buna bağlı iniş takımı ve kalkış hızı gibi hesaplamalar yapmak
  • Uçağın gösterge panelinde bulunan bilgiler ışığında uçağın ağırlığından yakıt miktarına kadar çeşitli bilgileri gözetmek
  • Uçuş sırasında hava güvenliğini sağlamak veya zafiyet oluşturacak unsurları ortadan kaldırmak
  • Kabin görevlileri ile iletişim halinde olmak
  • Hava trafik kontrolü yapmak ve gidilecek rotayı önceden belirlemek
  • Hava navigasyon sistemlerini okumak ve doğru çalıştığını teyit etmek
  • Uçağı zamanında ve güvenle önceden belirlenen havaalanlarına indirmek

Pilotlar Ne Kadar Maaş Alır?

Uçuş yapmak geçtiğimiz yıllara göre çok daha popüler ve kolay bir hal almış durumda. Güvenilir ve hızlı seyahat gibi avantajlar, günümüzün sık tercih edilen seyahat türlerinden birisi olmasını sağlamakta. Uçak seferleri ve havalimanları arttıkça insanların uçakla seyahat etme sayısı da artış gösterdi. Buna bağlı olarak şirketler pilot bulmakta zorlanıyor.

Pilot olabilmek için üniversitenin ilgili bölümünden mezun olmak, fiziksel koşulları sağlamak, belli yaş aralığında olmak, düzgün diksiyona sahip olmak ve orta seviyede İngilizce bilmek gibi kriterler bulunur. Buradan baktığımızda pilotların aldığı maaşları hak ettiği düşünülebilir. Öte yandan kıtalar arası uçuş yapan pilotlar günlerce evinden ve ailesinden uzak kalabilir.

Tüm bu şartlar ve eğitim düzeyi göz önüne alındığında kolay bir iş olmadığı da söylenebilir. Peki, pilotlar ne kadar maaş alır?

Pilot maaşları dolar ve Euro üzerinden hesaplanmaktadır. Buna bağlı olarak Türk lirasına göre oldukça yüksek bir kazanç oranları vardır. Ortalama pilot maaşları şu şekildedir:

  • En düşük yardımcı pilot maaşları: 20 bin TL
  • En yüksek yardımcı pilot maaşları: 25 bin TL
  • En düşük pilot maaşları: 30 bin TL
  • En yüksek pilot maaşları: 41.800 TL

Şeklinde olup, güncel bilgiler kur farkı ve pandemi gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri