Önümüzdeki Yıllarda Kripto Parayı Etkileyecek Faktörler Nelerdir?

Önümüzdeki Yıllarda Kripto Parayı Etkileyecek Faktörler Nelerdir?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cuma, 28 Ocak 2022

Önümüzdeki Yıllarda Kripto Parayı Etkileyecek Faktörler Nelerdir?

Covid19 pandemisi, kişiselden finansal alana kadar hayatımızın birçok yönüne dokundu. Sadece sağlık alanında kalmamış, dünya ekonomisini bile etkilemeye başlamıştır.

Mali yapılarımız ve çalışma şeklimiz, neredeyse her şey değişti. Böyle dinamik bir durumda, parasal işlemler de büyük ölçüde etkilenmiştir.

Mayıs ayında, bitcoin değeri uzun vadeli düşüş trend çizgisinin üzerine çıktığında dünya kripto para biriminde büyük bir atılım gördü.

Bitcoin , Olympus kripto para biriminin zirvesindedir ve yatırım yapılabilecek en iyi dijital paradır. Yaklaşık 10 yıldır var ve tüm blok zinciri endüstrisi onunla başladı.

Kripto bir zamanlar yalnızca sınırlı sayıda insanla sınırlıyken, 2020'de giderek daha fazla insan Covid19 sayesinde bu dijital para birimine ilgi duyduğu için ana akım haline geldi .

Ancak, özellikle finansal sistem olmak üzere sık sık değişikliğe uğrayan herhangi bir şeyle birlikte, genel ilerlemeyi etkileyen bir dizi belirli faktör ortaya çıkar. Dolayısıyla, kripto ile ilgilenmeye başlayan ve kripto meraklılarının dünyasına girmeyi düşünen biriyseniz, bu dijital para biriminin fiyatını etkileyen faktörleri göz önünde bulundurmalısınız .

Neden önemli olduğunu merak ediyorsanız? Önemli çünkü diğer tüm varlıklar gibi bu da arz ve talebe bağlı olarak dalgalanıyor, ancak büyümesinde veya düşmesinde rol oynayan başka birçok önemli faktör var.

Bu yazıda, kripto para birimi olasılığını şekillendiren ve bu para birimini benimseme kararınızı büyük ölçüde etkileyecek olan bu önemli faktörleri tartışacağız .

Arz talep

Ekonomiyle uzaktan yakından ilgili olan her şey, en temel ekonomik faktörlerden oldukça etkilenir; arz-talep.

Bitcoin ve Ripple ile karşılaştırıldığında, arzı fazla artmadığı için talebi artmaya devam ettiği için bitcoin fiyatı çok daha yüksektir. Öte yandan, arz bolluğu nedeniyle XRP'nin değeri zaten bitcoin değerine yakın değil.

Bu nedenle, bu para birimine geçmeyi planladığınızda, piyasayı gözlemleyin ve para biriminin talep ve arz kalıplarına odaklanın.

Kripto ile ilgili kurallar ve yasalar

Popülerliğine bakılmaksızın, bu para birimi son birkaç yıldır, onu çevreleyen kurallar ve düzenlemeler hala belirsizliğe ve komplikasyonlara tabidir.

Birçok ABD eyaletinin kripto para birimindeki değişimleri yasal olarak kabul ettiği yerlerde, birçok ABD eyaletinde ve aslında dünyanın birçok ülkesinde hala yasal bir ihale olarak kabul edilmiyor.

Bu nedenle, kripto ticareti yapmayı planlıyorsanız, öncelikle ticaret yaptığınız eyalet veya ülkedeki kripto para birimi ile ilgili düzenlemeleri iki nedenden dolayı kontrol etmelisiniz; Yasal sorunlara ve düzenlemelere yakalanmak istemezsiniz, para biriminin değerini büyük ölçüde etkiler.

Altyapıdaki Değişiklikler

Değişen talep ve arz ile kripto para biriminin ve özellikle bitcoinin görünümü sürekli değiştiği için altyapısı da her geçen gün değişmektedir.

Birkaç gün veya ayda bir, ATM'lerin açılması, daha büyük ödeme sistemleriyle bağlantı kurulması ve birçok büyük işletmenin bu yöntemi edinmesi gibi bitcoin dünyasında yeni ve büyük bir şeyin gerçekleştiği haberini alıyoruz.

Dijital para dünyasındaki tüm bu olaylar ve değişiklikler, talebindeki ve dolayısıyla değerindeki değişiklikleri hesaba katar. Bu dünyaya ne kadar çok yeni altyapı eklenirse, değeri o kadar artar ve bu da sonunda fiyatlarını etkiler.

Şu anda birçok küçük işletme de bu yöntemi benimsiyor, bu da kripto para biriminin geleceğinin en azından önümüzdeki birkaç ay için umut verici olduğu anlamına geliyor.

Küresel Haberler

Bu çağda, hemen hemen her şey üzerinde büyük etkisi olan bir şey varsa, o da medyanın gücüdür. İster ana akım medya isterse sosyal siteler olsun, haberler bir kez çıktığında tüm dünyaya bir orman yangını gibi yayılıyor. ve sadece yayılmaz, aynı zamanda söz konusu haberlerden etkilenen diğer birçok olay için bir dalgalanma etkisi yaratır.

Bu, haberlerin etki yaratmada ne kadar büyük bir rol oynadığıdır. Bu nedenle, ünlü şahsiyetler tarafından medya ve sosyal medya üzerinden bitcoin ve kriptonun sürekli tartışılması ve belirtilmesi de değerini ve fiyatını etkilemekten sorumludur.

Ünlü şahsiyetler tarafından bu para birimi hakkında ne kadar çok konuşulursa, değeri o kadar fazla olacaktır. Bu tür faktörler kripto para birimini oldukça değişken hale getirdiğinden, maksimum kâr ve sürekli kazanç sağlamak için ünlü web siteleri aracılığıyla ticaret yapmak her zaman iyi bir fikirdir. Resmi bitcoin devrimi web sitesini ziyaret edin ve başarılı bir bitcoin ticaret yolculuğuna başlamak için kendinizi kaydettirin.

Kripto Madenciliği

Bu muhtemelen kripto para biriminin fiyatlandırılmasında belirleyici bir faktör olarak hareket eden en etkili faktördür. Kripto para birimlerinin çoğu farklı şekilde çıkarılır, aralarında bitcoin madenciliği en zor olanıdır.

Madencilik sürecinin karmaşıklığı, madencilik havuzlarının ve madencilerin sayısından kaynaklanmaktadır; ne kadar çoksa, madenciliği o kadar zor olacak ve bu da bitcoin fiyatını artıracaktır.

Para Kullanımı

Her Cryptocurrency benzersiz bir kullanımla gelir ve en pratik kullanıma sahip bir para birimi piyasanın zirvesindedir.

Bitcoin her zaman daha pahalı olmuştur çünkü büyük finansal işlemler gerçekleştiren kişiler arasında en çok aranan eşler arası işlemleri sunmaktadır.

Bu nedenle bitcoin birçokları için her zaman ilk tercih olmuştur ve diğer kripto para birimleri arasında popülerlik kazanmıştır.

Ancak gelecekte hangi kullanımın daha pratik kabul edileceğini ve dolayısıyla kripto sahnesini nasıl şekillendireceğini bilmiyoruz.

Sonuç olarak

Şimdi, bu kripto para birimine geçmeye karar vermeden önce yukarıda belirtilen tüm faktörlerin dikkate alınması gerektiğini vurguladığımızı anlıyoruz, ancak bu dijital para biriminin oynaklığının o kadar da kötü olmadığını da unutmamalısınız. Yüksek volatilite daha yüksek getiriler için kapılar açtığından ve ticaretini ilginç tuttuğundan, bu para biriminin karlılığının da nedenidir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri