Kusama Coin Nedir? Yorum, Grafik, Geleceği ve Kaç TL?

Kusama Coin Nedir? Yorum, Grafik, Geleceği ve Kaç TL?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Pazar, 09 Ocak 2022

Kusama Coin Nedir, Yorum, Geleceği, Kusama Coin Kaç TL? Detaylı Kusama Coin Analizi | Dövizmix

Blok zinciri sektörü büyüdükçe çeşitli projelerde bu sektör etrafında gelişmekte. Sektör büyümeye devam ettikçe çeşitli blockchain teknolojileri başka platformlarla çapraz çalışma özellikleri sayesinde beraber çalışabilmekte.

Kusama (KSM Coin) nedir sorusunun cevabına gelince: Kusama, blok zincirlerindeki potansiyel zayıflıkları ve açıkları ortadan kaldırmayı hedefleyen projelerden biridir.

Resmî web sitesinde yer alan açıklamada Kusama kendini “Polkadot'un vahşi kuzeni” olarak nitelemekte. Tasarlanış şekli birlikte çalışabilir ve ölçeklenebilir şekildedir. Geliştirici ekibin arkasında Dr. Gavin Wood yer alır.

Platform, Parity Teknolojileri vakfı altında hizmet veren Substrate isimli blok zinciri yapı kiti üzerinde kod tabanlı olarak oluşturuldu. Çalışma şekli Polkadot ağına çok benzer olan platform daha hızlı ve daha fazla özelliğe sahiptir.

Kusama Coin Nedir?

Geliştiriciler Kusama platformunu deneysel geliştirmeler yapmak ve yenilemek için kullanabilir. Özellikle Polkadot ağında geliştirme yapmadan önce test etmek amacıyla kullanılabilir.

Dolayısıyla Polkadot'a benzer alt tabakalar ve kodlarla inşa edilen Kusama için Polkadot denetim sistemini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır denilebilir. Çoğu blok zinciri ekosistemi, merkezi olmayan uygulamalarını (DApp'ler) ve projelerini geliştirmek için yalnızca bir test ağı kullanır. Ancak Kusama, diğer zincirlerin sağlamadığı işlevsel bir pazar ve test ağı koşulları sağlar. Kusama, Polkadot ekosisteminden dört kata kadar daha hızlı çalışmasına izin veren değiştirilmiş yönetişim parametrelerinden de yararlanıyor.

Kusama ağında doğrulayıcıların bulunduğu röle chainler ve Parachainler olmak üzere iki tür blokchcian bulunur. Röle Chain, sistemi koordine ederken, parachainler ayrı katmanda blok zincirlerinin çalışmasını sağlar. Bunlar aynı zamanda ağdaki güvenlikten de sorumludur ve ölçeklenebilir sorununu ortadan kaldırır. Dolayısıyla Kusama ağında ölçeklenebilirlik ve güvenlik sorunları iki katmanlı ağ sayesinde ortadan kaldırmayı hedefler.

Polkadot ile birebir aynı açık kaynak kodlarıyla inşa edilen ağ, Kanarya Ağı olarak türemiştir. Bu sistem, geliştiricilerin projelerini eklemelerine ve kullanıcılar için faydalı olacak birçok özellik üzerinde deneme yapmalarına izin verdiği için çalışır. Bir başka deyişle kullanıcılar projelerin Polkadot'da yayımlamadan önce bu ağda test sürüşü gerçekleştirebilir ve kusurları ortadan kaldırabilir.

Ancak daha önce de belirtildiği üzere Kusama Polkadot'dan daha hızlıdır. Kısaca KSM nedir sorusuna da Kusama ağında kullanılan yerel belirteç denilebilir. Ancak KSM coin alabilmek için Poladot ağının yerel belirteci olan DOT Coin satın almaları gerekir.

Kusama Coin Yorum

2021 yılının son aylarında 390 ve üzerinde işlem görmeye devam eden Kusama, 2022 yılına ufak çaplı bir düşüşle başladı ve mevcut fiyatı 295 dolar. Kullanıcılara çeşitli avantajlar sağlayan Kusama (KSM Coin) yorumları için odaklanılması gereken iki konu bulunur. Bunlardan ilki DOT Coin fiyatları, diğerleri ise ekosisteminin devamı. Elbette bu faktörleri etkileyen bir diğer tetikleyici de Bitcoin ve genel piyasa verileridir.

KSM, kullanıcılar için önemli ölçüde teknolojik yenilikler sunar ve yeni fikirler geliştirmesine yardımcı olur. Bu, kullanıcılar için bir nevi bir test ağı olarak kabul edilebilir. 2020 yılından bu yana birçok kullanıcı tarafından tanınmaya başlayan KSM, 1 yıl içinde önce 1 dolardan 30 dolara daha sonra bu değer üzerinde 10 kata kadar yükseldi.

Kusama ağının 2022 yılında değer kazanmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bize göre bu yıl sonuna kadar ortalama KSM Coin fiyatları en iyi ihtimalle %100'e kadar yükselebilir. Ancak elbette kesin bir tahminde bulunmak yanıltıcı ve zor olacağından bu fiyat yukarı ve aşağı yönde değişkenlik gösterebilir. Analizlerimize göre bu yıl ortalarına kadar Kusama fiyatlarının 500 dolar üzerinde işlem görmesi de ihtimaller arasında. Uzun vadeli bir yatırım peşinde olanlar için yükseliş trendinin 2025 yılına kadar devam edeceği ve fiyatının 1000 doları geçebileceği şeklinde tahminlere itibar edebilir.

Kusama Coin Geleceği

Aslına bakılırsa Kusama (KSM Coin) geleceği hakkında konuşmak bu vakitten sonra mantıksız olabilir. Çünkü sahip olduğu teknoloji son 3 yıl içinde fazlasıyla kendini gösterdi. Buna 0.01 dolarlık fiyattan 400 dolara kadar yaklaşan fiyatları da destekler nitelikte. Merkeziyetsiz uygulamalar değer kazanmaya ve blockchain teknolojileri insanlar tarafından kullanılmaya devam ettikçe altcoinler de bu ana akımdan faydalanacaklar.

Polkadot'un piyasanın en popüler kripto paralardan biri olduğunu söyleyebiliriz. DOT Coin ile doğrudan bir ekosistemsel bir bağı bulunan KSM Coin bu popülariteden faydalandı ve güçlendi. Bir test platformu olarak büyüyen KSM, diğer ağlar için de bir ilham kaynağı oldu.

Ayrıca bu yılın en hızlı büyüyen Web 3.0 ekosistemini desteklemesi ve Dot ile neredeyse aynı özelliklere sahip olması gibi avantajları da bulunmakta. Ayrıca platform kullanıcılar için cesur yenilikler sunmaya izin verir.

Kusama Coin Kaç TL

Bugünkü canlı Kusama fiyatı 242,11 USD ve 24 saatlik işlem hacmi 68.295.952 USD. KSM'mizi gerçek zamanlı olarak USD fiyatına güncelliyoruz. Kusama son 24 saatte %0,66 değer kaybetti. Mevcut CoinMarketCap sıralaması 2,050.658.664 USD canlı piyasa değeri ile 62. sırada. 8.470.098 KSM coin dolaşım arzına sahiptir.

Kusama Coin Grafik

Kusama Coin Hangi Borsada

Kusama coin hangi borsada sorunuzun cevabı olarak; Kusama coin Binance , OKEx , Huobi Küresel , FTX , ve HitBTC Küresel kripto para borsalarından alınabilir diyebiliriz.

Kusama Coin Fiyat Tahmini

Digitalcoinprice web sitesinin Kusama coin fiyat tahmini verileri aşağıdaki gibidir.

Kusama Coin Geleceği 2022
$335.91 USD
Kusama Coin Geleceği 2023
$398.74 USD
Kusama Coin Geleceği 2024
$422.37 USD
Kusama Coin Geleceği 2025
$516.13 USD
Kusama Coin Geleceği 2026
$458.19 USD
Kusama Coin Geleceği 2027
$667.37 USD
Kusama Coin Geleceği 2028
$885.45 USD
Kusama Coin Geleceği 2029
$1,017.36 USD

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri