Kripto Borsası, Hackerların Bitcoin ve Ethereum'da 33 Milyon Dolar Çaldığı Bildirildikten Sonra Para Çekme İşlemlerini Kapattı

Kripto Borsası, Hackerların Bitcoin ve Ethereum'da 33 Milyon Dolar Çaldığı Bildirildikten Sonra Para Çekme İşlemlerini Kapattı

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Pazartesi, 31 Ocak 2022

Crypto.com, birden fazla kullanıcının hesaplarında şüpheli etkinlik bildirmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Kripto piyasasının dalgalanması, özellikle dijital cüzdanların ve blok zinciri teknolojisinin giriş ve çıkışlarına daha az aşina olanlar için, belirli madeni paralara yatırım yapmayı büyük bir kumar gibi hissettirebilir. Ayrıca, dijital bilgisayar korsanlarının ve hırsızların portföylerinize girmenin bir yolunu bulması durumunda siber güvenlik riski oluşturur.

17 Ocak Pazartesi günü, Crypto.com borsasından tahminen 15 milyon dolar değerinde Ethereum çalındığı tespit edildiğinde durum tam olarak buydu .

Birden fazla kullanıcı, hesaplarındaki eksik fonları ve tuhaf etkinlikleri bildirmeye başladı ve sitenin Twitter üzerinden bir açıklama yayınlamasını istedi ve “Hesaplarında şüpheli etkinlik bildiren az sayıda kullanıcımız var. Ekibimiz araştırma yaptığı için para çekme işlemlerini kısa süre içinde duraklatacağız. Tüm fonlar güvende.”

"Garip aktivite" ilk olarak Dogecoin'in yaratıcısı Billy Markus tarafından "yeni bir cüzdana aynı işlemlerden birden fazla" alan bir kripto cüzdan modeline dikkat çekti .

Blockchain güvenlik ve analitik firması PeckShield Inc. verileri çalıştırdı ve hack'te kabaca 4.6K ETH madeni parası olan 15 milyon dolarlık Ethereum'un alındığını buldu. Ancak Çarşamba sabahı, tek kayıpların bunlar olmadığı keşfedildi.

OXT Research tarafından yayınlanan yeni bir rapor , bir bilgisayar korsanının fonları taşımak için bir Bitcoin tumbler kullanmasının ardından yaklaşık 444 Bitcoin'in de borsa sitesinden çalındığını iddia ediyor. Bitcoin'in son değerlendirmesine göre, bu madeni paraların kaybı yaklaşık 18,4 milyon dolara eşittir ve çalınan fonların toplam değerini 33 milyon dolar civarında tutmakta.

Crypto.com, en son bulgular hakkında henüz yorum yapmadı, CEO Kris Marszalek en son "Müşteri fonunun kaybolmadığını" tweetledi ve ekledi, "Ekibimiz olaya yanıt olarak altyapıyı sağlamlaştırdı. İç soruşturma tamamlandıktan sonra tam bir otopsi paylaşacağız.”

Çarşamba sabahı geç saatlerde, Ethereum haftadan haftaya yaklaşık %4 düştü ve Bitcoin aynı dönemde sadece %2 düştü .

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri