Kredi Kartı Temassız Özelliği Kapatma - Dövizmix

Kredi Kartı Temassız Özelliği Kapatma - Dövizmix

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Kredi kartı Temassız özelliği kapatma nasıl yapılır? Temassız ödeme özelliği nasıl devre dışı bırakılır? Temassız ödeme özelliği nedir?

Kredi kartlarına gelen temassız Ödeme Özelliği günümüzde çokça kullanılan bir Özelliktir. Özellikle pandemi dÖneminde insanların ilgisini çeken ve kullanışlı olan bu Özellik bir yandan da aşırı tehlikeli bir şey.

Kartınızı kaybetmeniz gibi durumlarda sizi zor durumda bırakabilecek olan temassız Ödeme Özelliğini kapatmak isteyen insan sayısı da gittikçe artmaktadır.

Temassız Ödeme Özelliği nedir?

Temassız Ödeme Özelliği kredi ve banka kartlarında pos cihazı ile herhangi bir temasta bulunmadan Ödeme yapabilmenizi sağlayan bir Özelliktir. Bu Özellik kartınızı pos cihazına dokundurduğunuzda Ödeme yapabilmenizi sağlar, herhangi bir şifre girilmesi gerekmez.

Kimi insanlar tarafından çokça kullanışlı bulunsa da kimi insanlar tarafından da tehlikeli gÖzüken bu Özellik ne olursa olsun Özellikle bu pandemi dÖneminde insanların sıkça kullandığı bir Özelliktir.

Temassız Ödemenin bankalardan bankaya değişen bir sınırı vardır. Büyük miktarlardaki Ödemelerin temassız Özellik ile yapılmaması bazı insanlara güven sağlasa da yine de bu Özelliği kapatmak isteyen insanlar mevcuttur. Peki, bu Özellik nasıl kapatılır?

Temassız Ödeme Özelliği Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Kredi Kartı Temassız Özelliği Kapatma

Temassız Ödeme Özelliğini devre dışı bırakmak için kullandığınız kartın ait olduğu bankaya gÖre farklı yollar mevcuttur. Genel anlamda çok zor olmayan kapatma işlemi, müşteri hizmetlerini arayarak, bankaların internet sitelerinden veya mobil bankacılık uygulamaları üzerinden yapılabilmektedir.

Bu Özelliğin kullanıldığı bankalardan biri olan Yapı Kredi bankasına ait olan bir kartın temassız Ödeme Özelliğinin nasıl yapılacağını aşağıda açıklıyoruz.

Kredi Kartı Temassız Özelliği Kapatma Yapı Kredi

Yapı Kredi bankasına ait bir kartın temassız Ödeme Özelliğini devre dışı bırakmak veya açmak için internet bankacılığı veya mobil uygulamalar kullanılabilmektedir. Giriş yapıldıktan sonra, sırasıyla belirtilen işlemleri yapmanız durumunda temassız Özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

  • İnternet bankacılığı sitesine veya internet üzerinde bulunan yapı kredi mobil uygulamaya giriş yapınız.
  • Sol taraftaki panelden kredi kartlarım menüsünü seçiniz.
  • Kredi kartı ayarları yazan seçeneğe tıklayıp menüye giriniz.
  • İnternet alışverişi ve temassız Ödeme ayarlarını kontrol edebileceğiniz kısım karşınıza çıkacaktır. Buradan gÖnül rahatlığı ile temassız Ödeme Özelliğini kapatabilirsiniz.

Kredi Kartı Temassız Özelliği Kapatma İş Bankası

Maximum kredi kartı temassız Özelliğini kapattırma işlemi için İş Bankası'nın tüm şubelerinden işlem yaptırabilirsiniz. Ayrıca müşteri hizmetlerini arayarak telefon bankacılığı üzerinde de temassız kart Özelliğini iptal ettirme şansınız bulunmakta.

Maximum kredi kartını temassız Özelliğini iptal ettirmek için 0 850 724 0 724 numaralı müşteri hizmetleri telefonunu aramanız yeterlidir. GÖrüştüğünüz müşteri temsilciniz size çeşitli sorular sorarak kartınızın temassız Özelliğini pasif hale getirecektir. İsterseniz internet bankacılığı yetkilerinizle de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri