Banka Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür?

Banka Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Kredi kartı limit düşürme ziraat, Kredi kartı limit düşürme garanti, Kredi kartı limit düşürme iş bankası gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

Bu yazımızda kredi kartı limiti nasıl düşürülür, Kredi kartı limit düşürme ziraat, Kredi kartı limit düşürme garanti, Kredi kartı limit düşürme iş bankası gibi soruların cevaplarını bulacaksınız. Maaş ya da gelir durumuna göre belirlenmekte olan kredi kartı limitleri, yasalar gereğince geliri fazlaca aşan bir şekilde talep etmek ve bu şekilde başvuruda bulunmak mümkün olmamaktadır. Yani maaşınızdan ya da gelirinizden daha yüksek limitli kredi kartı talep edilememektedir. Kredi kartılimitini düşürmek isteyenler için için birçok yöntem sıralanabilir.

Kredi kartı limitini düşürmek için İnternet bankacılığı veya mobil banka uygulaması, müşteri hizmetlerini arayarak ve banka şubelerinden banka görevlileri ile görüşerek kredi kartı limiti düşürme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Teknoloji ne kadar ilerlese de bütün bankalar internet üstünden limit düşürme işlemine olanak tanımamaktadır. Bazı bankalar da yapmak istediğiniz işlemin aksine internet üzerinden sadece limit yükseltme başvurusu işlemine onay vermektedir.

Modern dünyanın finansal alanda en çok kullanılan araçlarından biri hiç şüphesiz kredi kartları. Kredi kartlarının bu kadar popüler olmasının nedeni ise gerek taksitli alışveriş yapılmasına imkân sağlamaları gerekse acil nakit ihtiyaçlarında para çekilmesine olanak tanımaları olarak gösterilebilir.

Bunların yanı sıra yapılan alışverişlerden puan kazanma ve çeşitli kampanyalardan faydalanma olarak da kredi kartının avantajlarını sayabiliriz. Kredi kartlarının bu avantajlarının yanı sıra bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Kart sahiplerinin bilinçsiz bir şekilde kullanımı kredi kartı borçlarının artmasına ve ödenemeyecek hale gelmesine sebep olabilmektedir.

Bu duruma engel olmak isteyen pek çok kişi ise kredi kartı limit azaltma yöntemini tercih ederek harcamalarını kontrol altına almayı tercih etmektedir. Sizde kendinize hâkim olamadığınızı düşünüyor ve kredi kartı limiti nasıl düşürülür sorusuna yanıt arıyorsanız işte cevabı:

Kredi Kartı Limit Azaltma

Tüketicilerin kredi kartı limitlerinin arttırılması da diğer pek çok finansal konuda olduğu gibi kredi notlarının hangi seviyede olduğuna bağlı olarak değişiklik göstermektir. Eğer kişinin kredi notu yüksek ise ve kredi ya da kredi kartı borçlarını zamanında ödüyor ise kredi kartının limiti bankalar tarafından otomatik olarak yükseltilecektir.

Kredi kartı limiti nasıl düşürülür sorusunun cevabı bankanızın telefon bankacılığı hizmetinden faydalanarak kredi kartı limitinizin düşürülmesini talep etmek ve otomatik olarak arttırılmasını engellemek şeklinde olacaktır.

Birçok kart sahibi kredi kartı limit düşürme nasıl yapılır sorusunun yanı sıra düşürülen kredi kartı limiti yeniden yükseltilebilir mi sorusuna da yanıt aramaktadır. Bu sorunun cevabı yine kredi notunuza bağlı olarak değişecektir. Bankanızla iletişime geçerek kredi kartı limitinizi yükseltme talebinizi ilettiğinizde eğer kredi notunuz yüksek ise ve ödemelerinizi zamanında yapıyorsanız kart limitinizin yükseltilmesinde bir pürüz çıkmayacaktır.

Ancak kredi notunuz düşük ise bankanın bu talebinize olumlu yanıt vermesi pek imkân dâhilinde değildir. Bu nedenle kredi kartı limitinizi düşürtmeden önce size aylık ne kadar bir limitin yeterli geleceğini hesap etmeli ve limitinizi bu doğrultuda belirlemelisiniz.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür

Müşteri Hizmetlerinden Kredi Kartı Limiti Düşürme Nasıl Yapılır?

Bankaların müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartı ile ilgili hemen hemen tüm işlemleri sıkıntısız ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir.Müşteri hizmetlerini aramak, günümüzde en çok kullanılan ve en kabul edilen bir yöntemdir. Kredi kartı limiti düşürmek için bağlandığınız müşteri hizmetleri personeline görüşerek limit düşürme talebinde bulunmanız gerekmektedir.

Ardından kredi kartı işlemleri menüsüne giriş yapılması gerekmektedir. Karşılaşılan sayfa gerçek bir müşteri temsilcisi olmayıp bir sesli yanıt sistemi ise “kredi kartı limitimi düşürmek istiyorum” demek işlemin gerçekleşmesi için yeterli olacaktır. Sonrasında müşteri temsilcisi ile yapılan görüşme sonrasında kredi kartı limiti müşterinin isteği doğrultusunda belirlenen miktara düşürülecektir.

İnternet Bankacılığı ile Kredi Kartı Limiti Düşürme Nasıl Yapılır?

Kredi kartı limitinizi düşürmenin bir diğer yolu da internet bankacılığı hizmeti üzerinden yapılabilmektedir. Fakat bazı bankalar maalesef internet üzerinden limit düşürme işlemi yapmanıza izin vermemektedir. İnternet bankacılığı kullanarak kredi kartınızın limitini düşürme başvurusu yapılmasına izin vermesi gerekmektedir. Bunu yapmak için ilk olarak internet üzerinden, kullanılmakta olan bankanızın internet bankacılığı uygulamasını indirip buraya giriş yapılmalıdır.

Ardından menülerden, kredi kartı menüsüne giriş yapılmalı ve kredi kartı limit düşürme talebi seçeneğini işaretlenmelidir. Bankalar sizden gelecek kredi kartı limit düşürme talebini aldıktan sonra kısa bir sürede bu istediğinize cevap vermektedir. Bankalar limit düşürme talebini aldıktan sonra kredi kartı limiti için tekrardan bir fiyat belirlemesi yapmaktadır. Bu işlem 2-3 iş günü gibi kısa bir zaman içinde gerçekleştirilebilmektedir.

Banka Şubelerinden Kredi Kartı Limiti Düşürme Yapılıyor Mu?

Kredi kartı limitini düşürmek için bir başka seçenek ise banka şubelerinden limit düşürme işlemleri yapılmaktadır. Fakat bu işlem diğer seçeneklere kıyasla daha fazla vakit harcamanız gerekmektedir. çünkü şubedeki müşteri yoğunluğu, şube personelinin hızı sizin işleminizin geç yapılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle diğer pratik yöntemler olan internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri yoluyla limit düşürme başvuruları yapılması hem daha kolay hem de çok daha hızlı olmaktadır. Bankalar genellikle müşterilerine bu pratik yolların tercih edilmesini önermektedir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri