Kredi Çekmek İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Kredi Çekmek İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Kredi Çekmek İçin Gereken Şartlar Nelerdir? Çeşitli ihtiyaçları için kredi kullanmak isteyen kişiler için kredi çekmek için gerekli şartlar nelerdir?

Günümüzde birçok insan ihtiyaçlarını gidermek için banka kredilerine başvurmaktadır. Kimisi ev almak için bu kredilerden yararlanırken, kimisi ise ihtiyaçlarını gidermek için bu kredilerden yararlanmaktadır.

Bizlerden bu yazımızda çeşitli ihtiyaçları için kredi kullanmak isteyen kişiler için kredi çekmek için gerekli şartlar ile ilgili bilgileri derledik.

Kredi, finans kuruluşlarının kişiler, kurum ve kuruluşlara borç olarak verdikleri paralara denmektedir.

Her krediye uygulanan bir faiz oranı ve geri ödeme planı bulunmaktadır. Bireysel olarak kredi çekmek için gerekli olan şartları ise şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır.

  • Yeterli kredi notuna sahip olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Finansal kuruluşların belirledikleri sürelerde sigortalı olarak çalışmış bulunmak,
  • Kredi geri ödemesini gerçekleştirebilecek düzenli gelire sahip olmak ve bu geliri belgelendirmek,
  • İstenmesi durumunda kefile sahip olmak,
  • İpotek karşılığında kredi alınacaksa eşin rızasını almak,
  • Gerekli belgeleri hazır bulundurmak,

Kredi çekmek İçin Şartlar

Yeterli Kredi Notuna Sahip Olmak

Finansal geçmişe göre oluşturulan kredi notu kredi çekmek isteyen kişilerde aranılan ilk özelliklerden birisi olmaktadır. Kredi notunun risk oranını göstermesi sebebi ile bankalar özellikle dikkat etmektedir.

18 Yaşını Doldurmuş Olmak

Kredi çekmek için gerekli şartlar bir diğeri de imza yetkisine sahip olmak olmaktadır. Bunun içinde başvuru yapacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.

Sigortalı çalışmak

Sigortalı çalışma süreleri bankalara göre değişiklik göstermektedir. Diğer bir yandan genellikle aranılan şartlar son işyerinde 3 ay boyunca çalışıyor olmak ve toplam sigorta süresi ise 12 ay olmak bulunmaktadır.

Yeterli Gelire Sahip Olmak Ve Bunu Belgelendirmek

Bu konuda bankalara göre değişiklik göstermektedir. Diğer bir yandan genellikle uygulanan çekilmek istenilen kredi miktarının 2 katı gelire sahip olması beklenmektedir.

Kefil

Bazı zamanlarda bankalar kredi için başvuran kişilerden kefil isteyebilmektedir. Bu durum ise tamamen bankaların inisiyatifine bağlı olmaktadır.

Eş Rızası

Bankalar bazı durumlarda ipotek karşılığında kredi kazandırmaktadır. Bu özellikle ev kredisi çekerken yapılmaktadır. Bunun istenmesi durumunda eğer kredi çeken kişi evli ise ipotek edilecek mal için eşin rızası aranmaktadır. Eğer kredi çekmek isteyen kişinin eşi buna imzalı olarak rıza göstermezse mal ipotek edilmez.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri