İhtiyaç Kredileri Alırken Sorulan 10 Soru

İhtiyaç Kredileri Alırken Sorulan 10 Soru

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cumartesi, 01 Ocak 2022

İhtiyaç Kredisi Kullanılırken En Çok Sorulan Sorular ve İhtiyaç Kredisi çekmek İçin Genel Bilgiler bu yazımızda.

İhtiyaç kredisi kullanımı birçok nedenden dolayı atmıştır. Kredi alanların hepsi eskiye göre daha bilinçli hale geldi. Kredi almak için hesabı olan bankaya gitmek yerine araştırma yapan, karşılaştırma yapan yeni bir profil oluştu.

İhtiyaç Kredisi Kullanılırken En çok Sorulan Sorular

Kredi notu ne demektir?

Bankaların kredi verirken dikkate aldıkları 1 ile 1900 değerleri arasında değişen puan notudur. Düzenli ödenen borçlar sayesinde yükselen kredi notu borçlar düzenli ödenmezse düşüş gösterir. Bu zamana kadar bankayla herhangi bir işlem yapmayan müşterilerin kredi notu sıfırdır.

Neden kredi çıkmıyor?

Kredi başvurusunun olumlu sonuçlanması için bu zamana kadar kullanılmış olan kredi ve kredi kartları çok önemlidir. Eğer borçlar düzenli ödenmezse kredi notunuz düşer ve başvurularınız olumsuz sonuçlanır. Kredi notu sıfır olanlarında başvuruları olumlu sonuçlanmaz. Kredi çekebilmek için sigortalı bir işte çalışıyor olmak gerekir. Eğer gelirinizi belgeleyemezseniz başvurunuz yine olumsuz sonuç alır

Kredi alabilmek için ne kadar süre çalışmış olmak gerekir?

Bankalar için sigortalı çalışan olmanız çok önemlidir. 6 ay aynı yerde çalışıyor olmanız yeterli olacaktır.

Kredi notumu nasıl yükseltirim?

Ödemelerinizi düzenli ve geciktirmeden öderseniz kredi notunuz her ay düzenli şekilde artacaktır. Bu yüzden düzenli ödeme alışkanlığı kazanılmalıdır.

İhtiyaç kredisi mi nakit avans mı kullanılmalı?

Eğer birkaç gün içinde para ihtiyacınızı halledecek Deniz nakit avans kullanmanız daha kolay olacaktır. Uzun vadeli kullanılacaksa kredi çekilmelidir.

Kefil olarak kimi göstermeliyim?

Bankalarda kredi çekebilmeniz için kefil istenebilir. Bu kişiler kredinin ödeneceğine kefil olur kredi önlenmezse kredi kişi ile birlikte bankaya karşı sorumlu olurlar. Kefil olacak kişinin kredi notu yüksek olması gerekir kredi notu yüksek olan herkes kefil olabilir.

Masrafsız kredi var mı?

Bazı bankalar düşük masraflı ya da masrafsız krediler sunmaktadır.

Başkası adına kredi çekilir mi?

Krediyi çeken kişi başkasına borç verip borç olan kişinin de borcunu aylık olarak bankaya ödemesi şeklinde yapılır.

En uygun krediyi hangi banka veriyor?

Bu konuda kesin bir şey demek mümkün değildir. Bankaların kişilere sunduğu imkânlar farklılık gösterir.

İnternetten başvuru yapılır mı?

Kredi başvuru yapacağınız bankanın web sitesinden online olarak başvuru yapabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi çekmek İçin Genel Bilgiler

Yazımızda yer verdiğimiz konuları toparlamak gerekirse ihtiyaç kredisi çekmenizi sağlayacak en önemli etken kredi notunun yüksekliğidir. Eğer kredi notunuz düşük ise banka sizden kefil isteyebilir. Bankaya sunacağınız kefilin kredi notu yüksek olmalıdır.

Sizin için en uygun kredi fırsatını öğrenmek için bankalar aralarında karşılaştırma yapılmalıdır. Karşılaştırma ve analiz sonrası hangi bankadan kredi kullanılacağı kararı verilir.

Bankaya karar verildikten sonra istenirse online olarak kredi başvurusu yapılabilmektedir. Başvuru sonucu olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasıyla banka sizinle iletişime geçecektir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri