Güncel Şubat Ayı Bitcoin, Ethereum Teknik Analizi - Dövizmix

Güncel Şubat Ayı Bitcoin, Ethereum Teknik Analizi - Dövizmix

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Çarşamba, 02 Mart 2022

Bitcoin, Ethereum Teknik Analizi: ETH 3.000 Doların Üzerinde, BTC Boğaların Dönüşü Olarak 45.000 Dolara Yakın.

Haftalarca süren piyasa geriliminden sonra kripto boğaları tam güçle geri döndüğü için Ethereum Salı günü 3.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Bitcoin de yükseldi, fiyatlar 45.000 dolara yaklaştı ve kripto para piyasaları bir bütün olarak %14'ün üzerinde yükseldi.

Bitcoin

Dünyanın en büyük kripto para birimi, yükseliş hissi bir kez daha piyasalara döndüğü için Salı günü ilk ona en çok kazandıranlardan biriydi.

Dünkü 39.649.06$'lık dip seviyesinin ardından, BTC/USD bugünkü seansın erken saatlerinde 44.793.60$'lık gün içi en yüksek seviyesine ulaştı.

Yazım anına kadar BTC, 17 Şubat'tan bu yana en yüksek fiyat ticaretiyle gün içinde %15.20 arttı.

Bitcoin Teknik Analiz
Bitcoin Teknik Analiz

Grafiğe bakıldığında, Salı günkü hareket, bitcoin fiyatını Ocak ayının başından bu yana gerçekten kırılmamış olan 45.043 dolarlık kilit direnç noktasına yaklaştırdı.

Fiyatların dirence yaklaşmasıyla, bugünün mum çubuğu önceki derinliğinin bir kısmını kaybettiği için, doğal olarak kâr alıcılar girdi.

Fiyat gücü de biraz fazla satın alındı ​​ve şu anda neredeyse üç haftanın en yüksek seviyesi olan 60'ın üzerinde seyrediyor.

45.000 dolarlık marjinal bir kırılma gerçekleşene kadar yükseliş baskısı muhtemelen devam edecek.

Ethereum

ETH fiyatı da Salı günü birkaç haftanın en yüksek seviyelerinde işlem görüyordu ve bazıları şimdi yakın gelecekte daha da fazla kazanç bekliyor.

ETH/USD seans sırasında 3.029.72$'lık gün içi en yüksek seviyesine ulaştı ve bu, dünün düşük seviyesi olan 2.620.38$'dan neredeyse %14 daha yüksek.

Bugünkü hareket, 18 Şubat'tan bu yana ilk kez gerçekleşen 2.882 dolarlık direncin kırılmasını takip ediyor.

Ethereum Teknik Analiz
Ethereum Teknik Analiz

Fiyat gücünün 47.9 seviyesini geçmesi ve şu anda 54.81'de izlemesi nedeniyle 14 günlük RSI'da da bir kırılma meydana geldi.

Bu yeni bulunan momentum muhtemelen geçmişte direnç olarak hareket eden 3.200 dolarlık alanı hedefleyen bazı boğalara sahip olacak. Ancak, şimdi ve o zaman arasında bir türbülans olması muhtemeldir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri