Ethereum'a Yatırım Yapmadan Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey

Ethereum'a Yatırım Yapmadan Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Perşembe, 27 Ocak 2022

Ethereum'a Yatırım Yapmadan Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey

Son zamanlarda kripto para birimlerine olan ilginin artmasıyla birlikte, birçoğu, özellikle Bitcoin, yeni zirvelere ulaştı. Bitcoin'i ve bazı yatırımcıların ondan nasıl bir servet kazandığını duymaktan kaçınamazsınız. 

Bugünlerde herkes yatırım yapmak için yeni yollar arıyor.

Bazıları için Bitcoin'e yatırım yapmak iyi bir seçenek olabilir. 

Öte yandan, birçok yatırımcı, mevcut yüksek değerlemesi nedeniyle yatırım yapmamayı tercih edebilir ve bu da normal yatırımcılar için ulaşılmaz görünmesine neden olur. Sonuç olarak, birçok kişi alternatif kripto para birimleri arıyor. Ethereum (ETH) büyüleyici bir kripto para birimidir. 

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olması ve Bitcoin'den çok daha düşük bir değere sahip olması nedeniyle yatırımcılara dahil olma fırsatı sunuyor.

Ancak, diğer tüm yatırımlar gibi, ne yaptığınızı bilmiyorsanız yine de bazı riskler taşıyabilir. Ethereum'a yatırım yapmadan önce bilmeniz gereken dört şey: 

Ethereum'unuzu (ETH) Güvenli Depolamada Tutmak Önemlidir

Ethereum ve diğer kripto para birimlerine yatırım yapmadan önce hatırlanması gereken önemli şeylerden biri, onları güvenli bir şekilde saklamanın gerekli olduğudur. Ethereum, dijital olduğu için siber saldırılara karşı savunmasızdır. Siber suçlular, dikkatli değilseniz Ethereum cüzdanınıza girebilir ve paranızı çalabilir. Avustralya'da Ethereum cüzdanlarını bulmak için yatırımcıların öncelikle birçok farklı cüzdan türü olduğunu anlamaları gerekir ve hangisinin sizin için ideal olduğunu belirlemek zor olabilir. Donanım cüzdanı ve yazılım cüzdanı, iki ana cüzdan türüdür. 

Donanım cüzdanı, Ethereum'unuzu çevrimdışı olarak saklayan ve bilgisayar korsanlarının erişmesini zorlaştıran fiziksel bir cihazdır. Öte yandan bir yazılım cüzdanı, Ethereum'unuzu bilgisayarınızda veya telefonunuzda saklayan, erişimi kolaylaştıran ve siber saldırılara karşı daha savunmasız hale getiren dijital bir uygulamadır. Sonuç olarak, ne kadar korumaya ihtiyacınız olduğunu bulmak ve ardından uygun cüzdana yatırım yapmak çok önemlidir. 

Ethereum (ETH) Blokları Bulmak için Proof-of-Work (PoW) Kullanıyor

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), her ikisi de iş kripto para birimlerinin kanıtıdır. Bu, kendi ağlarındaki işlemleri işlemek ve güvence altına almak için madencileri ve madenciliği kullandıkları anlamına gelir. 

Proof of work madenciliği , zaman alan ve enerji yoğun bir prosedürdür. Madenciler, kripto para ağında yeni bloklar bulmak için matematik problemini çözmek için çok fazla hesaplama gücü kullanmalıdır. Karşılığında, ağın mayınlı tokenlerinin bir kısmını alacaklar. Bazı yatırımcılar, çok sayıda enerji madencisi nedeniyle Ethereum'un uzun vadeli uygulanabilirliği konusunda endişeli.

Bununla birlikte, Ethereum (ETH), hisse kanıtı adı verilen yeni bir fikir birliği algoritmasına geçiyor. Proof-of-stake madenciliği, ağdaki yeni blokları doğrulamak için madeni para sahiplerinin oylarını kullanır. Madencilerin çok büyük miktarda hesaplama gücü kullanmasını gerektirmediğinden, staking, iş kanıtından çok daha fazla enerji verimlidir. Ölçeklenebilirlik açısından, bu değişiklik Ethereum'a Bitcoin üzerinde üstünlük sağlıyor.  

Ethereum Bir Para Biriminden Daha Fazlasıdır

Ethereum, Bitcoin gibi yalnızca eşler arası bir ödeme ağı değildir. Ethereum kodu Ana amacı, merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesi için bir platform görevi görmektir. Bu uygulamalar Ethereum blok zincirine dayalıdır ve işlemler Ether (ETH) üzerinden yürütülür. 

Şirketler, çok uyarlanabilir olduğu için Ethereum kullanmak için yeni yöntemler buluyor. Ethereum blok zinciri, çevrimiçi kumar, sigorta ve dijital reklamcılık dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda kullanılır. Çok fazla büyüme potansiyeli olan bir kripto para birimi arıyorsanız, Ethereum harika bir seçenektir. 

Ethereum Blockchain Üzerinde Kendi Kripto Simgenizi Oluşturabilirsiniz

Ethereum'un en önemli özelliklerinden biri, Ethereum blok zincirinde kripto para birimi simgenizi oluşturmak için akıllı bir sözleşme kullanabilmenizdir. Bu jetonlara ERC20 jetonları denir ve Ethereum blok zincirine dayanır. Popüler ERC20 tokenlerinin bazı örnekleri OmiseGo (OMG), Tether (USDT) ve Chainlink (LINK).

ERC20 jetonunuzu oluşturmak için önce Ethereum blok zinciri ile akıllı bir sözleşme oluşturmalısınız. Akıllı sözleşme, blok zincirinde depolanan ve koşullar karşılandığında otomatik olarak yürütülen bir sözleşmedir. Akıllı sözleşmenizi oluşturduktan sonra bir simge sembolü, ad ve ondalık basamak oluşturmanız gerekir. Ayrıca mevcut toplam jeton sayısını, ne sıklıkta serbest bırakılacağını ve ne zaman sona ereceğini de seçebilirsiniz. Tamamladığınızda ERC20 jetonunuz dağıtılmaya hazır olacaktır. 

Son sözler

Ethereum, büyüme için çok fazla alana sahip çok yönlü bir kripto para birimidir. Blokları bulmak için iş ispatını kullanıyor ancak hisse ispatına geçiyor. Ethereum tabanlı kripto para biriminizi oluşturmak için akıllı bir sözleşme kullanılabilir. Ethereum, basit bir ödeme ağından daha fazlasıdır; ayrıca blockchain tabanlı uygulamalar sunar. Bu faktörler nedeniyle Ethereum, değeri artan ve birçok uygulama olanağına sahip bir kripto para birimi arayan yatırımcılar için harika bir seçimdir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri