En İyi 3 Altın Destekli Kripto Para Birimi

En İyi 3 Altın Destekli Kripto Para Birimi

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cuma, 28 Ocak 2022

En İyi 3 Altın Destekli Kripto Para Birimleri Hangileri?

Altın destekli kripto para birimi nedir?

Altın destekli bir kripto para birimi, altın fiyatına sabitlenmiş bir tür sabit madeni paradır.

Stablecoin'ler fiat para birimleri, değerli metaller gibi emtialar ve hatta diğer kripto para birimleri tarafından desteklenebilir. Örneğin, en yaygın kullanılan stabilcoinlerden biri olan Tether (USDT), ABD Doları tarafından 1:1 oranında desteklenmektedir. ABD Doları en popüler rezerv olmasına rağmen, dünya çapında diğer fiat para birimleri için benzer istikrarlı paralar var.

USD destekli sabit madeni paradan farklı olarak, altın destekli sabit madeni para, fiyatı altın fiyatıyla birlikte yükselen veya düşen bir madeni paradır. Altın destekli istikrarlı bir madeni para ilk üretildiğinde, fiziksel altın rezervi onu piyasaya süren varlık tarafından satın alınır ve bir kasada tutulur.

Bu rezerv, sahiplerin madeni paralarını dayanak varlık için değiştirmelerine izin vererek, sabit madeni paranın en az değiştirilebileceği varlık kadar değerli olduğunu garanti ederek, sabit madeni para için minimum bir değer sağlar.

Stabil bir madeni parada dikkat edilmesi gerekenler

Hangi altın destekli sabit paraya yatırım yapacağınızı seçerken göz önünde bulundurulması gereken birkaç şey var.

  • Stabil madeni paranın iyi kalitede ve iyi güvenlikte fiziksel altınla desteklendiğine dair mümkün olduğunca fazla doğrulamaya bakın.
  • Sabit madeni para üreticisinin, madeni parayı altınla takas etmeyi, takası kullanmayı planlamasanız bile garanti ettiğinden emin olun.
  • Bir gram altının bir kısmını temsil eden jetonlar, yatırımcıların istedikleri kadar çok veya az satın almalarına izin verdiği için daha küçük yatırımcılar için yardımcı olabilir.
  • Kripto para biriminin bir değişim aracı olarak kullanılabilmesi için hızlı onay ve işlem hızlarına bakın.

Bunları göz önünde bulundurarak, bugün mevcut olan en iyi 3 altın destekli kripto para birimini burada bulabilirsiniz.

Gold Coin

Gold Coin , altın ve kripto para birimine yatırım yapmak için kolay bir giriş noktası sunar. En büyük avantajı, her bir madeni paranın bir ons altının yalnızca küçük bir kısmını temsil etmesidir, yani istediğiniz kadar az veya çok altın satın alabilirsiniz.

Bazı jetonlar, tam çubuklar veya gram altın ile 1: 1 ticaret yapar ve bu kripto para birimlerini satın almak için giriş engelini çok daha yüksek hale getirir. Alım satım yapmak isterseniz, tam bir ons altını değiştirmek için yine de yeterli Altın Para (1000) toplamanız gerekecek.

Gold Coin, her bir tokenin kendi güvenli kasalarında saklandığı fiziksel altın desteğiyle, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir. Tüm altın varlıkları herhangi bir zamanda çevrimiçi olarak görüntülenebilir ve üçüncü taraf denetçiler tarafından tamamen denetlenir.

Son olarak, Altın Para satın almak için herhangi bir kimlik gerektirmez, yani varlığa yapılan yatırımlar tamamen özel olabilir. Satın alırken sadece bir Ethereum cüzdan adresi sağlarsınız ve jetonlar doğrudan yatırılır.

PAX Gold Coin

PAX Standard tarafından Eylül 2019'da piyasaya sürülen PAX Gold (PAXG), PAX sabit madeni para ağında çalışan altın destekli bir sabit madeni paradır. Her PAXG jetonu, Brink'in kasalarında saklanan bir ons altın külçesiyle desteklenir. Bunlar, Londra Külçe Piyasası Birliği'nin onaylı depolama tesisleridir ve birinci sınıf olarak kabul edilirler.

PAXG, Ethereum ağındaki diğer varlıkların çoğuyla uyumlu ve nispeten güvenli kabul edilen bir ERC-20 jetonudur. Ethereum ağı, düşük ticaret ücretleri ve yüksek hızlı yerleşimler sağlar.

PAX Gold'un amaçlanan amacı, altının saygın bir dijital versiyonunu sunmaktır. Her PAXG jetonunun sahibi, altının desteklenen kısmının tam mülkiyetini alır ve jetonu, altını temsil eden ERC-20 jetonunu kabul eden borsalar aracılığıyla dünya çapında takas edebilir.

PAX Gold, her PAXG jetonunu satın almak için önemli olmasına rağmen oldukça düşük bir yatırım minimumu sunar. Ek olarak, her bir jeton fiziksel külçe ile bağlantılıdır, bu da her PAXG'yi ilişkili altın için ayrı ayrı kullanabileceğiniz anlamına gelir.

PAX Gold, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı tarafından düzenlenir ve ona güçlü bir itibar ve destek sağlar. PAX Standard, her şeyin sorunsuz çalıştığından emin olmak için her ay depolama kasalarını kontrol eden bir üçüncü taraf denetçiye sahiptir.

Perth Mint Gold Coin

Avustralya hükümeti , her Perth Mint Altın Simgesinin arkasındaki altını hem ağırlık hem de saflık açısından resmi olarak onaylar. Bu, diğer stabil madeni paralara kıyasla desteğine gerçeğin en güçlü garantilerinden birini veriyor.

Bunun gibi hükümet destekli bir proje, daha muhafazakar ancak anlayışlı yatırımcıları çekme eğilimindedir. PMGT, altına yatırım yapmanın uygun maliyetli bir yolu olarak 2018'de başladı.

Her PMGT, GoldPass uygulaması aracılığıyla desteğinin kanıtı olarak bir dijital altın sertifikası ile birlikte gelir. Bu jetonlar doğrudan Batı Avustralya'nın Perth Mint'i tarafından oluşturulur ve kasalarında fiziksel altın külçelerle desteklenir. Altın sertifikasının kullanımı ayrıca her bir kripto para tokeninin temsil etmesi gereken altının yasal ve hükümet desteğine sahip olduğunu doğrular.

Bu listedeki tüm seçenekler arasında, Perth Mint Gold Token, her bir tokenin kendi altınıyla gerçekten bağlantılı olduğuna dair en yüksek garanti derecesine sahiptir.

Perth Mint, diğer altın destekli kripto para birimlerine kıyasla rekabetçi ve uygun maliyetli fiyatlarla altın külçelerinin tüm depolama ve sigorta ücretlerini üstlenir.

PMGT, günümüzde en popüler altın destekli istikrarlı paralardan biri olmasına rağmen, borsalarda diğerleri kadar yaygın değildir. Bu, uygun bir şekilde dahil olmayı zorlaştırır.

Hangi sabit paraya yatırım yapmalıyım?

Gördüğümüz gibi, her jetonun kendi avantajları ve dezavantajları vardır.

PMGT belki de en iyi garantiye sahiptir ancak kripto borsalarında bulmak daha zordur. PAXG, önemli bir desteğe sahip sağlam bir seçimdir, ancak minimum katılım, diğer seçeneklerden biraz daha pahalıdır. Son olarak, GLC, kısmi hisselerinden en basit katılımla en erişilebilir olanıdır, ancak bazılarının sahip olduğu garantilerin tam gücüne sahip değildir.

Ayrıca, her bir sabit para biriminin ne kadar merkezi olmadığı sizin için de önemli olabilir, bu nedenle yatırım yapmadan önce analiz ettiğiniz her bir sabit para birimi için bunu araştırdığınızdan emin olun.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri