Emlak Alırken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Emlak Alırken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Emlak Alırken Yapılması Gerekenler! Arsa satın almak istediğinizde de en çok önem vermeniz gereken konular nelerdir.

Hepimiz birikimlerimizi değerlendirmek için ilk olarak yatırım yapmayı hedefleriz. çünkü birikimler hem kazanç kapısı haline gelir hem de enflasyon oranları arasında eriyip gitmez. Ancak bilinçsizce yapılan emlak alışverişleri maalesef kimileri için hüsranla sonuçlanabiliyor.

Bu nedenle bazı noktalara büyük bir hassasiyetle yaklaşmak ve bir ev, arsa veya iş yeri satın alırken sadece fiyatının uygun olmasını temel almamak gerekiyor. Öncelikle her aracı firmaya güvenmemeniz, ileride oluşabilecek mağduriyetlerinde önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Mümkün olduğu kadar sektörün ileri gelen firmalarıyla anlaşma sağlamanız, alışverişinizi profesyonel aracılar ile yapmanız, her zaman için avantajlı bir durum olacaktır. çünkü sizin gözünüzden kaçan bir ayrıntı profesyonel ekiplerin gözünden asla kaçmaz. Bu da hem satıcı olarak hem de alıcı olarak sizin lehinize sonuçlar doğurur.

Ev Satın Alma işlemleri

Ev satın almak istiyorsanız öncelikle tapunun kimin üzerine olduğunu mutlaka öğrenmelisiniz. Emlak dolandırıcılarının başka isimler ile sahipleri olmadıkları evleri satarak binlerce kişiyi mağdur ettiğini asala unutmamalısınız. Tapunun mükerrer olup olmadığını da incelemenizin yanı sıra evin yüzölçümü gibi bilgileri mutlaka size verilen bilgilerle kıyaslamanız gerekiyor.

Uzman ekiplerden de yardım alabilir ve bu bilgileri hangi kanallarla öğrenebileceğiniz konusunda atmanız gereken adımları bu işin uzmanından öğrenebilirsiniz. Emlak danışmanlarının özellikle altını çizdiği bir konuda kiracılar ile ilgili. İçinde kiracı olan bir evi satın almadan önce kiracının evi boşaltacağı tarihe dair bir taahhütname almalısınız.

Arsa satın almak istediğinizde de en çok önem vermeniz gereken konu o alanı ne olarak değerlendireceğiniz olmalı. Amacınıza uygun bir arsa olup olmadığını satış işlemleri tamamlanmadan önce gözden geçirmenizde fayda var.

Satın almaya kalktığınız arsa borçlu konumda olabilir. Bunu gözden kaçırırsanız o arsayı borçlarıyla birlikte satın alırsınız ve yasalar önünde borçlu kişi de siz olursunuz. Bu nedenle ilgilendiğiniz arsayı borç açısından da kontrol ettirmelisiniz.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri