EFT Nedir? EFT Havale Ücreti Almayan Banka Listesi 2023

EFT Nedir? EFT Havale Ücreti Almayan Banka Listesi 2023

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

EFT Nedir? EFT Ücreti Almayan Bankalar Hangileri? EFT Ücreti Almayan Bankaları Tercih Etmeli miyim? Sorularınızın yanıtı bu yazımızda.

EFT ücreti almayan bankalar ücretsiz eft ile para transfer masraflarından tamamen kurtulmanıza yardımcı olabilir. Öncelikle; havale eft nedir sorusunun cevabına bakalım. Bildiğiniz gibi farklı 2 banka arasında para transferi yapılmasına EFT denir. Bu EFT işlemi için belirli bir ücret ödemeniz gerekir.

Havale nedir: Aynı banka arasında farklı hesaplar arası para transferine verilen isimdir. Bu şekilde havale eft nedir sorusunun yanıtı vermiş olduk.

Para transfer işlemleri bankalara ve hali hazırda kullanılan banka hesap çeşitliiğine göre değişiklik gösterse de, genellikle 5 ila 10 TL arasında ücret kesintisi yapılır. Maaş hesaplarınızda ise bu rakamlar Havale/EFT saati dışında biraz daha uygun, diğer saatler ise ücretsiz olacaktır. Ancak EFT ücreti almayan bankalar ile, ayrıca bu bankalar havale ücreti de almamaktadırlar. Böylece para transferlerinizi her zaman hiçbir ücret ödemeden masrafsız bir şekilde, hesaba para yatırma ücreti almayan bankalar ile çalışabilirsiniz.

EFT Ücreti Nedir?

Farklı iki banka arasında gerçekleşen para transferi yapmayı mümkün bir hale getiren EFT, bilgi sistemleri ortamdaki bilgisayar ağları kullanarak parayı bir hesaptan diğer hesaba taşır. Pek çok bankada gerçekleşen bu EFT işlemi için ücret alınır, bu işleme EFT ücreti denir.

Peki bankalar neden EFT ücreti alırlar? Bankaların EFT ücreti almalarının en önemli sebebi şube gider maliyetleridir. Fakat günümüzde internet, telefon ve ATM bankacılığı gibi elektronik platformların kullanımı hızla artarken fiziki şube kullanımları her geçen düşmektedir.

Bazı yenileğe açık olan bankalar da para transfer işlemlerini bu şube dışı kanallar aracılığı ile (İnternet bankacılığı, telefon gibi) gerçekleştiren müşterilerine, bankalar arasında artan rekabetten de dolayı, EFT gibi maliyetlerini müşterilerine yansıtmamayı tercih etmektedirler.

Havale EFT Ücreti Almayan Bankların Listesi

EFT Ücreti Almayan Bankalar Hangileri?

Konumuz eft havale ücreti almayan bankalar, madem teknoloji çağındayız, her bankanın internet şubesi var bu yüzden her banka EFT ücreti almaması lazım demek isterdik ama maalesef ki onlarca banka arasında sadece bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sayıdaki belirli bankalar müşterilerinden EFT ücreti talep etmiyor.

EFT ücreti almayan bankalara şöyle bir göz atacak olursak, bunların yarısının doğrudan şubesiz dijital bankacılık alanında faaliyet gösterdiğini görmekteyiz. Bu da EFT ücreti talep etmeyen bankaların birçoğunda, bankacılık işlemlerinizi fiziki olarak şubelerden değil; internet, telefon ya da ATM gibi yollardan gerçekleştirebileceğiniz anlamına gelmektedir.

Mevcut bankanızın eski usul şubelerini kullanmak yerine EFT gibi bankacılık işlemlerinizin hepsini internet ve ATM gibi yollar aracılığı ile yapıyorsanız, bir an bile beklemeden EFT ücreti olmayan bankalara geçiş yapabilirsiniz. Fiziki şubeleri kullanmanız gerekiyorsa, az da olsa isteklerinizi karşılayacak seçenekler bulunmaktadır.

EFT Ücreti Almayan Bankalar

Türkiye'de hizmet veren, eft ve havale ücreti almayan bankalar aşağıda listelenmiştir.

  • Enpara
  • CEPTETEB
  • ING Bank
  • Kuveyt Türk

Listemizde yer alan eft ücreti almayan bankaları bir inceleyelim.

Enpara

QNB Finansbank'ın yen nesil dijital bankacılık hizmeti olan Enpara, müşterilerine tamamen masraftan uzak bir bankacılık deneyimi yaşatıyor. Şubesinin olmaması ve tamamen dijital olması özelliği ile EFT maliyeti almamanın yanı sıra diğer tüm bankacılık hizmetlerini de masrafsız olarak sunuyor.

Enpara'da bankacılık işlemleri, mobil uygulamaları, internet şubesi ve QNB Finansbank ATM'leri sayesinde yapılabiliyor. Ayrıca bir önemli nokta ise, çoğu bankada olmayan muazzam bir çağrı merkezi sistemini kullanmaktadır.

Her ne kadar fiziki bir şubesi olmaması ve ve tamamen dijital ortamda faaliyet gösteriyor olsa da, hesabınıza yüksek tutarda para yatırmak ya da hesabınızdan para çekmek gibi işlemler için QNB Finansbank şubelerini dilediğiniz zaman kullanılmanızı mümkün kılıyor.

CEPTETEB

Türk Ekonomi Bankası'nın sık olarak bilinen kısa adı ile TEB'in dijital bankacılık servisi olan CEPTETEB, EFT başta olmak üzere birçok bankacılık işleminden hiçbir ücret almıyor.

CEPTETEB'de bankacılık işlemleri TEB ATM'leri, internet şube ve mobil uygulama sayesinde gerçekleştiriliyor.

Her ne kadar şubesi olmayan dijital bir bankacılık hizmeti veriyor olsa da, tıpkı Enpara gibi CEPTETEB de yüksek tutarda para yatırma ya da istediğiniz zaman paranızı çekme işlemleri için TEB şubelerini kullanmaya imkan sağlıyor. Biz bu imkanların yüksek emniyet ve güvenlik açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

ING Bank

ING Bankta, gözde hesap planlarından olan e-Turuncu ve Turuncu Ekstra hesaplarını kullanan müşterilerinden EFT ücreti almıyor. Ama sadece EFT'lerin ING bankasının internet ya da mobil uygulama kanallarından yapılması gerekiyor.

ING Bank, Enpara ve CEPTETEB'e kıyasla tamamen ya da kısmi olarak şubesiz faaliyet göstermemektedir. ING Bank şubelerini her daim her işlem için kullanmaya olanak sağlamaktadır. Fakat EFT masrafları gibi ücretlerin ödememesi için bankanın internet bankacılığını gibi dijital kanallarını kullanmak gerekiyor.

Kuveyt Türk

Katılım bankalarından biri olan Kuveyttürk, tıpkı ING Bank gibi bir mantıkla işlemektedir. Bankanın şubeleri her türlü bankacılık işlemi için kullanılabilmektedir. Ancak EFT gibi maliyetlerin ödenmemesi için internet şubesi ve mobil uygulama gibi dijital kanallarının kullanılması gerekiyor.

özetlemek gerekirse, siz hiç şube kullanmıyorsanız, Enpara veya CEPTETEB sizin için harika bir tercih olabilir. Ama illaki banka şubesi kullanmam gerekir fakat EFT gibi bankacılık işlemlerimi internet ya da mobil şubelerden yaparım diyorsanız, ING Bank ya da Kuveyt Türk sizin için çok daha doğru bir seçenek olabilir.

EFT Ücreti Almayan Bankaları Tercih Etmelimiyim?

Genellikle sık para transferi yapıyor ve her bir işlem için bir miktar ücret ödüyorsanız, EFT ücreti almayan bankalara geçiş yapmanız maddi anlamda mantıklı olacaktır. çünkü EFT ücretleri yaklaşık 5 - 10 TL arasında değişebiliyor ve sıklıkla yapılan işlemler bu miktarlar birikerek bir süre sonra sizin için yüksek bir maliyet oluşturabiliyor.

EFT işlemi için ücret kesintisi almayan bankalar arasından sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak en uygun bankayı seçip, para transfer ücretleri ödemekten tamamen kaçınabilirsiniz. Banka seçimi yapmaya başlamadan önce, ilk olarak ücretsiz EFT isteği dışındaki diğer bankacılık ihtiyaçlarınızı da mutlaka göz önünde bulundurmayı unutmayınız.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri