Coinbase Dikkatini NFT Pazarına Çeviriyor

Coinbase Dikkatini NFT Pazarına Çeviriyor

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cuma, 28 Ocak 2022

Coinbase Dikkatini NFT Pazarına Çeviriyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası, yeni bir pazaryeri başlatarak NFT patlamasını takip etmeye çalışıyor.

Coinbase Global Inc.'in en büyük rakibi Binance, bu yıl Haziran ayında kendi NFT pazarını başlattı. Ancak şimdi, kripto para borsası, “NFT'leri basmayı, satın almayı, sergilemeyi ve keşfetmeyi her zamankinden daha kolay hale getireceğini” belirtiyor .

NFT pazarları ve Merkezi Olmayan Otonom Organizasyonlar (DAO), OpenSea ve Foundation'ın NFT'ler açısından öncülük ettiği gibi her zaman ortaya çıkıyor. Ancak, NFT topluluğu, internetin ilk günlerinin yaptığı gibi, çok heyecan verici bir zaman dilimine sahip.

Doğru pazar yerini bulmak zor olabilir.

Coinbase gibi endüstri liderleri, pazarlarını yığının en üstüne taşımak için çok büyük miktarda sermayeye ve altyapıya sahiptir. Coinbase, kripto alanının tüm alanlarına yatırım yapıyor, dallanıyor ve endüstrinin kontrolü için rekabet ediyor . Coinbase, kripto varlıklarınızı harcamak için banka kartları bile sunuyor.

Coinbases NFT Marketplace için Ne Planlanıyor?

Coinbase, NFT meraklıları için gidilecek yeri üretmeye odaklanıyor, yaratılamaz tokenler oluşturmak , satın almak, reklamını yapmak ve toplamak için bir alan sunuyor. Coinbase planının bir diğer önemli yönü, yeni ve mevcut müşterilere bu yenilikçi yeni teknoloji hakkında kendilerini eğitme fırsatı sunarak öğrenmeyi teşvik etmektir.

Hedef, yıl sonuna kadar Coinbase NFT adı altında piyasaya sürülecek ve “NFT'leri basmayı , satın almayı, sergilemeyi ve keşfetmeyi her zamankinden daha kolay hale getirecek bir eşler arası pazar yeri” sağlamak olacak. Coinbase'in amacı, müşterilere bu gelişen yeni pazara erişim sağlayarak kripto para birimi değişim platformlarının ayak izlerini takip etmektir. Kolay ve güvenilir bir yolun aynısını NFT'ler için de yapmak istiyoruz."

Binance NFT pazarından farklı olarak Coinbase, endüstrinin yaratıcı doğasının gelişmesi için bir yer sağlamayı amaçlayacaktır. NFT hareketi henüz emekleme aşamasındayken, geleceğin neler getireceğini ve zaman geçtikçe manzaranın nasıl şekilleneceğini hala öğreniyoruz. Buna bakılmaksızın, gerçek şu ki, bu jetonların fiyatını artıran, hızla büyüyen geniş bir alıcı ve satıcı topluluğu var. İş açısından bakıldığında, Coinbase'in pazara girmek için kendisini konumlandırması ayrılmaz bir şeydir.

NFT'ler , kripto para birimlerinin arkasındaki aynı teknoloji kullanılarak güvence altına alınan benzersiz dijital belirteçlerdir ve maddi olmayan varlıklar geçen yıl popülerlik kazanmıştır. Sanat eserleri, videolar, fotoğraflar ve hatta memler olabilirler.

Ancak şimdiye kadar satıcılardan çok daha fazla alıcı var ve bu, tokenlere duygusal veya yatırım nedenleriyle sahip olmak isteyenler için fiyatı yükseltiyor. Lansmanda pazar, benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunan Ethereum tabanlı ERC-721 ve ERC 1155 standartlarını destekleyecek. Pek çok uzman, 2017'den beri topluluğa hizmet eden OpenSea gibi borsalara sadık kalacak olsa da, Coinbase'in çok parlak bir ürünle geleceğine dair çok az şüphe var.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri