Celo Coin Nedir? Yorum, Grafik, Geleceği ve Kaç USD?

Celo Coin Nedir? Yorum, Grafik, Geleceği ve Kaç USD?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cumartesi, 15 Ocak 2022

Celo Coin Nedir, Yorum, Geleceği, Celo Coin Kaç TL? Detaylı Celo Coin Analizi | Dövizmix

Celo Coin kendini “hızlı, güvenilir ve kararlı” olarak tanımlıyor. Ancak Celo Coin nedir sorusuna cevap arayanlar için ayrıntıları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Celo, en basit tabirle, telefonunuzu bir anahtar bağlantısı olarak kullanmayı ve istediğiniz herkese para gönderebilmenize olanak tanır.

Bu da kripto dünyasının gerçek dünyaya entegre edilebilmesini sağlayan projelerden biri olduğu anlamına geliyor. Dünya üzerinde milyarlarca akıllı telefon ve internet kullanıcısı için, merkeziyetsiz finans işlemleri kolaylaşıyor.

Celo, bankacılık işlemlerinde üçüncü tarafları ortadan kaldırmakta ve blockchain teknolojini akıllı sözleşmeler ile kullanıcıların hizmetine sunmakta.

Platformun yerel belirteci CELO'dur. Kullanıcılar, ağda yaptıkları işlemler için ödemelerini CELO ile yaparlar. Buna aynı zamanda GAS adı verilen ücretler ve protokol oyları kullanmak da dâhil.

Celo Coin Nedir?

Kullanılabilirlik bakımından kripto paraların gerçek dünya tarafından benimsenmesi konusunda önemli bir konumda. Tüm bunlara ek olarak ağ, Dapp adı verilen merkezi olmayan uygulama geliştirilmesine de imkân veriyor.

Nisan 2020 yılında başlatılan ana ağın CELO ve Celo Dollar (CUSD) adı verilen iki yerel coini bulunur. CUSD, hisse kanıtı (PoS) faaliyetleri için kullanılır. Proje, MIT, Google, Visa, Harvard Üniversitesi ve Dünya Bankası gibi çeşitli kuruluşlarda çalışan kişiler tarafından oluşturulmuştur. Ağın kontrolü, kâr amacı gütmeyen Özel Celo Vakfı kuruluşu tarafından yönetilir.

CELO'yu benzersiz yapan şey ise, akıllı telefon kullanıcılarına odaklanmasıdır. Özellikle kripto para ve finans işlemleri konusunda erişimde zorlanan kişiler için kolaylaştırıcı özelliklere sahip.

Celo Coin Yorumları

Celo Coin hakkındaki genel bilgiler dışında Celo Coin yorumları için odaklanılması gereken bir dizi şey var. Celo ağında kullanılan yerel belirteç olan CELO ve CUSD, toplamda 1 milyarlık coin arzına sahiptir. Bu toplam arzın %40'ı ücretler, katılımcılara verilen ödüller ve madenciler için serbest bırakılacak. 120 milyon CELO ve CUSD ise, fiyat dalgalanmalarına karşı korumak için tasarlanmış rezervdir. Sabit değerli bir coin olarak oluşturulan CUSD, varlıklarının değerindeki dalgalanmalar konusunda endişelenmek zorunda olmayan Celo kullanıcıları için uygun bir ödeme yöntemi olarak tasavvur edilmektedir.

2021 yılında CELO, yüksek değer kazançlarını ve kayıplarını bir arada yaşadı. 2021 yılının sonunda CELO'nun USD'ye olan ticaret hacmini arttırdı fakat kayda değer yükseliş olmadı ancak gene de 12. Ayın en yüksek seviyelerine kadar çıkmayı başardı. Piyasalardaki anlık değerlerin stabil olmasındaki en büyük sebep, Bitcoin'in yeni yıla 50 K bandının altında girecek olma ihtimali.

Buna bağlı olarak CELO'nun fiyat tahminleri arasında önümüzdeki aylar için karamsar bakılabilir. Tarihsel fiyat hareketleri ve trend analizinden yola çıkarak, Bitcoin'e endeksli CELO fiyatlarının önümüzdeki aylarda daha düşük seviyelerde olacağı söylenebilir.

Celo Coin Geleceği

CELO Coin geleceği, dünyanın önde gelen kripto para borsalarında listelenmeye başladıktan sonra daha parlak bir görünümde olduğu söylenebilir. Nitekim son zamanlarda fiyat hareketleri büyük sıçramalar gösterdi ve tüm zamanların en yüksek seviyelerini birden fazla test etti. Şimdiye kadar en düşük işlem ücreti olan 0.7 dolar ve 10 dolar arasında geniş bir fiyat farkı oluştu.

CELO'nun blockhain teknolojisi konusunda ölçeklenebilir ve teknolojik yapısı da dünya genelinde ses getirmesini sağlayan özelliklerinden bir diğeri oldu. Şimdiki misyonu, banka hesabı olmayan ve akıllı telefon kullanan herkes olduğu göz önüne alındığında geniş bir kullanıcı yelpazesine sahip olduğu söylenebilir.

Platform, kullanıcılar arasında kripto para birimlerinin transferini kolaylaştırmak için telefon numaralarını blok zincirinde ortak anahtarlar olarak kullanma fikrini ön plana çıkarıyor. Celo ekosisteminin potansiyeli muazzamdır ve akıllı telefon kullanıcılarının başarılı bir şekilde penetrasyonu, şüphesiz CELO token yatırımcıları için büyük bir destek olacaktır. Gene de CELO'ya yatırım yapmadan önce spekülatif bir yatırım olduğu unutulmamalı.

Celo Coin Kaç USD

Bugünkü canlı Celo fiyatı $5,05 USD ve 24 saatlik işlem hacmi 95.552.236 USD. CELO'muzu gerçek zamanlı olarak USD fiyatına güncelliyoruz. Celo son 24 saatte %74 düştü. Mevcut CoinMarketCap sıralaması 1.954.298.021 USD canlı piyasa değeri ile 65. sırada.

Celo Coin Grafik

Celo Coin Hangi Borsada

Celo'yu nereden satın alacağınızı öğrenmek istiyorsanız , Celo hissesi ticareti için en iyi kripto para borsaları şu anda Binance , OKEx , Mandala Exchange , FTX ve Huobi Global'dir . Kripto borsaları sayfamızda listelenen diğerlerini bulabilirsiniz .

Celo Coin Fiyat Tahmini

Celo Coin Geleceği 2022 - $6.84 USD
Celo Coin Geleceği 2023 - $8.06 USD
Celo Coin Geleceği 2024 - $8.99 USD
Celo Coin Geleceği 2025 - $11.1 USD
Celo Coin Geleceği 2026 - $9.95 USD
Celo Coin Geleceği 2027 - $14.02 USD
Celo Coin Geleceği 2028 - $18.15 USD
Celo Coin Geleceği 2029 - $21.47 USD

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri