Ada Coin Nedir? Ada Coin Yorum, Geleceği, Grafik ve TL Fiyatı

Ada Coin Nedir? Ada Coin Yorum, Geleceği, Grafik ve TL Fiyatı

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Cumartesi, 11 Aralık 2021

Ada Coin Nedir? Ada Coin Yorum ve Geleceği. Grafik ve Fiyatı Kaç TL? Tüm Detayları ile Cardano (ADA) Coin Rehberi.

Hiçbir suni destek ve pump etkisi altında kalmadan başarı sağlayabilen ve günümüzün en fazla bilinen kripto para birimlerinden biri olan ADA, aynı zamanda ilk onda yer alma başarısına da sahiptir. Doğal olarak yatırımcılarda Ada Coin yorum ve yorumlarını okumak istiyor. Ada Coin geleceği hakkında fikir edinmek istemekteler.

2020 yılının son ve 2021 yılının ilk günlerinde ortaya çıkan pump ile daha fazla topluluğun ilgisini çeken ADA Coin, bugün oldukça büyük bir geliştirici desteğine sahip.

Bu yazımızda bizde, ADA Coin nedir? Ada coin geleceği ne olacak gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağız. İşte ADA Coin hakkında bilmeniz gerekenler:

Geliştiricisi ve CEO'su Charles Hoskinson, Ethereum ve BitShares gibi çeşitli projelerde geliştirici olarak görev aldıktan sonra tüm tecrübesini ADA için kullanmaya başladı.

Cardano'nun ortaya çıkışı da Ethereum ve Bitcoin gibi eski platformlara nazaran daha teknolojik, hızlı ve kullanılabilir bir proje ortaya koymak.

ADA Coin Nedir?

Nitekim kendi deyimiyle üçüncü nesil bir blok zinciri olarak ortaya çıkan Cardano, kendisinden önceki blok zincirlerini kopyalamak yerine tamamen yeni bir teknoloji ile oluşturuldu. Bu arada Cardano para gönderip almanızı sağlar, ADA ise bu işlemler için ödeyeceğiniz belirtecin adıdır. Dolayısıyla Cardano nedir ve ADA coin nedir sorularının cevabı tam olarak aynı değildir.

Cardano ağı, Ethereum ağındakine benzer şekilde akıllı sözleşmeler oluşturulmasına izin verir ve üçüncü taraflara ihtiyaç duymadan sözleşme yapabilmenizi sağlar. Ağ yalnızca önceden belirlenen koşulların yerine getirilmesine bağlı olarak çalışabilir. Aynı zamanda birçok kripto para zincirine benzer şekilde merkezi değildir ve karar mekanizması tek bir otoriteye bağlı değildir.

Cardano çalışma prensibi olarak iki farklı katmanda düşünülebilir. Bunlar:

Yerleşim katmanı: ADA coin göndermek ve almak için kullanılır.

Hesaplama katmanı: Akıllı sözleşmeler oluşturulmasına izin verir.

Bu katmanlar, kendisinden önceki blok zincirlerinden farklı olarak birden farklı katman üzerinde çalışan ilk blok zinciri olmasını sağlar. Bu katmanlar ve sözleşmeler, üçüncü taraf olmaksızın işlemlerin otomatik olarak yapılabilmesini sağlar. Yani, hizmet alan hizmetini aldıktan sonra ödemesi taahhüt edilir. Aynı zamanda farklı bir madenciliğe sahip olan ADA, Bitcoin gibi İş Kanıtı modeli yerine Ouroboros modelini kullanır. Ada coin nedir sorunuza umarız cevap verebilmişizdir.

ADA Coin Yorum

Birçok veri yoruma bağlı olarak ADA Coin yorumlarının olumlu olduğunu fark etmişsinizdir. Ancak bunun fiyatlara neden yansımadığına gelince, ADA'nın varlıktan çok birim olarak kullanılması denilebilir. Dolayısıyla DeX'ler yerine gerçek hayata entegre edilebilen projelerde kullanılıyor olması ADA'yı özel yapan şeylerden biri. Gene de asıl mesele borsadaki değerlerinin yükselecek olup olmaması.

Cardano, birden fazla katmana sahip yeni nesil blokchain platformlarının ilki ve Ethereum ve Bitcoin'den daha güçlü bir mimariye sahip olduğu kabul edilir. Dolayısıyla sahip olduğu başarı, doğrudan geliştirici ekip ve Charles Hoskinson'un yazılım tecrübelerine bağlıdır.

ADA Coin Geleceği

2017 yılında Cardano, kripto pazarına muazzam bir giriş yaptı. İlk aşamada, Cardano'nun ekibi ICO (İlk Para Teklifi) sırasında 63 milyon dolar topladı. Büyüme ve talep ilk haftada dikkat çekiciydi. 1 Ekim 2017 itibariyle piyasa değeri 600 milyon doları aştı. Bu başarının ardından ADA, her değerli ve en iyi borsada yer almaya başladı. 29 Kasım 2017'de token yükseldi ve artış %142.4 oldu. Pazar 600 milyon dolardan 3.5 milyar dolara ulaştı.

Ocak 2018'in ilk çeyreğinde , kripto para birimi 33 milyar dolarlık piyasa değeri ile rekor kıran bir konuma ulaştı .

2019 , Cardano(ADA) için çok olumlu geçti. 9 Ocak'ta ADA fiyatı 0,05 dolara ulaştı. ADA fiyatı, daha az destek nedeniyle düşürüldü ve 0.035 dolarda durduruldu. Ancak, ADA destekçileri tarafından 3 Nisan'da 0.10 $'a gitti. Fiyatın 0.057$'a geri çekilmesinden sonra, Cardano 0.10$'da devrim noktasına ulaşmak için beş kez denedi. Kısa bir süre sonra ADA, 26 Haziran 2019'da 0.11 $'a ulaştı. Bundan sonra, kalan yıl ADA için düşüş eğilimindeydi ve 0,03 $ destek değerini buldu.

Sonunda 2020 geldi, herkesin hayatının en kötü yılları ama kripto para birimi için değil. ADA, Ocak ayına kadar 0.03 dolardı. Ancak, belirli bir değişiklikle fiyat Şubat ayının ortasında 0,06 dolardan hareket etti. Burada Mart ayına girdi, fiyat Covid-19 salgını nedeniyle 0,02 dolara düştü. Ancak, Temmuz ayında bir süre sonra, 0.15 dolarlık bir maliyetle istikrarlı bir toparlanma başladı. Mektup fiyatı yatırımcıları sarstı ve Eylül ayında 0,07 dolara düştü. Fiyatın 0.18 $ olduğu Kasım 2020'nin ortasında.

Cardano, Japon Ethereum'udur. Rapora göre Cardano'nun %95'i Japon halkı tarafından satın alındı. Sonuçta, tahmin her zaman bir tahmindir. %100 doğru çıkabilir veya çıkmayabilir. Gelecekteki fiyatı üstlenmeye hazır olduğumuzda eklenecek daha birçok faktör var. Bitcoin(BTC) fiyat dalgalanması, diğer madeni paraların fiyat dalgalanması için de bir faktördür. Mevcut duruma göre, ADA 2021 yılına kadar en az bir kez 2 ila 5 dolar arasında bir yere ulaşabilir.

Trading Beasts fiyat tahminine göre , ADA fiyatı bu yılın sonunda yani 2021'de artacak ve fiyat 1.105$'a yükselecek. 2020 fiyat tahmini 1,00$ ve 2022 yılına kadar 1,50$. Bu fiyat yavaş yavaş yükselecek ve 2023 yılına kadar 1,80$'a kadar çıkabilir. Cardano çok karlı olacak çünkü Aralık 2024'te 2 dolara çıkacak.

ADA, gelecekteki büyüme için güçlü bir seçimdir. Gelecekteki Cardano projeleri nedeniyle büyüme potansiyeli var.

ADA yatırımcılarını ve sahiplerini iyi haberler bekliyor. 2021'de sağlıklı bir kâr elde etmek için gözünüz ADA'da olsun . En son teknik raporlar ve piyasa analizleri, uzun vadeli sahipler ve yatırımcılar için Cardano'ya yatırım yapmaları için iyi sinyallerdir.

Burada, istikrarlı olmadığı için kripto ve piyasa hareketinin tam fiyatını tahmin edemeyiz, ancak ADA'nın gelecekteki projelerine göre, mevcut ve geçmiş performans ve token talebi, 2025 yılına kadar 8 ila 15 dolar civarında bir yere vuracak , ya da 2025 yılından önce 15 dolara ulaşabilir.

Mevcut duruma göre fiyat ve piyasa hareketini varsayıyoruz. Ancak 2025 yılına kadar fiyatta pek çok iniş çıkışlar görebiliriz. Yani ADA portföyünüzde olmalı.

ADA Coin geleceği hakkında her zaman olumlu görüşler hâkimdir. Ancak mesela varlık listelenmesine geldiğinde farklı bir açıdan gözlemlemek gerekir. ADA Coin'in biranda yüksek değerlere fırlamasını beklemek biraz hayali olacaktır. Çünkü çok fazla Cardano kullanıcısı vardır ve değer kazanmasındaki asıl sebep borsadaki talep arzından ziyade ekosistemindeki işlevselliktir.

Yine de 2021 ve 2022 ADA Coin fiyat tahminleri arasında birkaç farklı analizcinin yatırımcıları heyecanlandıracak tahminleri mevcut. Crowdwisdom'a göre ADA Coin 2022 yılının ağustos ayında 4.89 dolar olacak. Biz ise ekim ayından bu yana birçok farklı destek seviyeleri gören ADA'nın bu yılsonuna kadar 2.40 dolar maksimum seviyeleri görebileceği kanaatindeyiz. Şimdilik ada coin geleceği hakkında yazacaklarımız bu kadar.

ADA Coin Haberleri

Güncel Cardano (ADA Coin) coin haberlerini dövizmix.com'dan takip edebilirsiniz.

ADA Coin Hangi Borsada?

Cardano (ADA Coin) coin ile şu anda işlem yapılan en büyük borsalar :

  • Binance
  • Mandala Exchange
  • FTX
  • HitBTC

ADA Coin Grafik

Ada coin grafik verilerine yukarıdan erişebilirsiniz.

Ada Coin Fiyat Tahmini

Yıl bazında Ada coin fiyat tahmini şu şekilde sıralanmaktadır.

2022 $2.03 USD
2023 $2.1 USD
2024 $2.76 USD
2025 $2.26 USD
2026 $3.27 USD
2027 $4.17 USD
2028 $5.22 USD

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri