Borsada En Az Komisyon Alan Banka Hangisi 2023?

Borsada En Az Komisyon Alan Banka Hangisi 2023?

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 11 Ocak 2022

Borsada En Az Komisyon Alan Banka Hangisi 2022? Garanti, Akbank, Denizbank, Yapı Kredi, Halkbank Katılım Hisse Senedi Komisyon Oranları.

Borsaya girmek için, yani hisse senedi alım satım işlemi yapabilmek ya da halk tabiri ile borsa oynamak için bir aracı kuruma ihtiyacınız vardır. Aracı kurumlar, alım satım yaptığınız zamanki işlemlerinizi Takasbank'a sizin adınıza iletir. Peki, Borsa'da en az komisyon alan banka hangisi?

Tabi ki her alım satım işlemi için de sizden bir miktar komisyon keserler. Bankaların ya da aracı kurumların borsa işlemlerinden kesikleri bu oranlar bankadan bankaya değişiklik gösterir. Bankalar da bu borsadan hisse senedi alım satım işlemi için sizin adınıza aracı kurum kimliği ile yapabilmektedirler.

Eğer hisse senedi alma ve satma işlemlerinize ilişkin işleminizi borsaya iletmek istiyorsanız, yani borsada hisse senetleri oynamak istiyorsanız muhakkak aracı kurumları veya bankaları kullanarak işlem yapmanız gerekir.

Borsada en az komisyon alan banka 2022

Biz bu makalemizde sizler için borsada en az miktarda komisyon alan banka alternatiflerini, borsada en az komisyon alan banka 2022 yılı verilerini derledik. Böylece, borsada alım ya da satım işlemi yaparken masrafınızı düşürebilecek ve alım satım işlemlerinizi çok uygun kesinti ile gerçekleştirme imkânına sahip olacaksınız. Tahmin edebileceğiniz gibi maliyetler ne kadar düşerse kazancınız da o kadar artacaktır.

Komisyon oranları genel olarak hacim olarak ve hisse senedi başına komisyon olmak üzere iki farklı yöntemle gerçekleşiyor. Hacim bazlı da komisyon miktarları portföyünüzdeki hisse senetlerinizin işlem kapasitesine göre belirlenir ve işlem miktarınız arttıkça hacim bazlı komisyonunuz düşer. Hisse senedi başına komisyon oranında ise komisyon oranı tutarı ne kadar olursa olsun her hisse senedi için aynı komisyon ücreti ödenir.

Buna istinaden düşük tutarlı hisse senetleri için de yüksek tutarlı senetler için de aynı komisyon oranı geçerdir. Bu komisyon oranlarına göre işlem hacminize ve aldığınız hisse senedi sayısı ve/veya miktarına bağlı olarak sizin için hangisinin en uygun olana karar vermelisiniz.

Şimdi sizler için hazırladığımız bankaların borsada yapılan işlemler için talep ettikleri banka borsa komisyon oranları konusundan bahsedelim. Buna göre en uygun komisyon oranına sahip bankayı seçmek sizlerin takdirine kalmıştır.

Garanti Yatırım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Garanti Katılım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Özel sermayeli bankalardan biri olan Garanti BBVA Bankası, borsa alanında işlem yapmak isteyen müşterileri için çok çeşitli avantajlar, imkânlar sunuyor. Borsada yatırım yapmak isteyen insanlar için günümüzde Garanti Bankasında yatırım komisyonu oranları binde 1,75 ve hisse senedi alış satış komisyon oranı ise binde 3,5 olarak belirlenmiş durumdadır. Ayrıca Garanti Bankası ile iletişim kurmanız halinde işlem hacminiz ve ekstra ihtiyaçlarınıza göre size özel, sizin için daha uygun oranlar da sağlayabilmektedir.

Akbank Yatırım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Akbank Yatırım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Diğer bankamız ise Akbank. Akbank'ta hisse senedi alım satım komisyon ücreti oranı binde 3,2 olarak yansıtılmaktadır. Aynı şekilde Akbank'ta da müşteri hizmetleri ile görüştüğünüz takdirde işlem hacminiz arttığı zaman komisyon oranının düştüğünü ve size özel komisyon indiriminden yararlanabileceğinizi bilmenizi isteriz.

Denizbank Yatırım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Denizbank Yatırım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Denizbank Deniz Yatırım adıyla borsada işlem yapan müşterilerine hisse senedi alım satım işlemleri için binde 5 oranında komisyon aldığı belirtilmiştir. Denizbank da müşterilerine özel avantajlı kampanyalar sunmaktadır.

Yapı Kredi Yatırım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Yapı Kredi Yatırım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Yapı Kredi Bankası da hisse senedi alım satım işlemlerinden Denizbank gibi binde 2 komisyon oranı belirlemiştir. Bankanın ilgili iletişim kanallarından müşteri temsilcileri ile görüşüp talep etmeniz halinde işlem hacminize göre bu oranı çok daha aşağılara indirebilirsiniz. Tabii ki bu oran indikçe sizin kazancınız çok daha artacaktır. Ayrıca Yapıkredi bankasının binde 2 lik oran çok uygun bir orandır.

Halkbank Yatırım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Halkbank Yatırım Hisse Senedi Komisyon Oranı

Borsa alı satım işlemlerinde komisyon oranları bakımından en avantajlı bankalardan biri olan Halkbank'ta borsa komisyon oranı binde 3'tür. Halk Bankası, işlem hacminizin 200 bin TL'yi bulması durumunda komisyon oranını binde 1,4 seviyelerine kadar düşürüp kazancınızın daha artmasına vesile olmaktadır.

2022 yılında borsada en az komisyon alan banka ve Aracı kurum komisyon oranlarının değişimini bankaları diledikleri zaman gerçekleştirebilir. Sizin için, borsa hesabı açmadan önce bankaların güncel borsa komisyon oranları hakkında bilgi aldıktan sonra işlemlerinizi gerçekleştirmeniz çok daha mantıklı olur.

Aksi takdirde hisse senedi komisyon ücretlerini bilmediğiniz ya da yanlış bildiğiniz bir banka ya da kurum hesabından işlem yaptığınız zaman beklemediğiniz komisyon oranları ile beklemediğiniz maliyetler ile karşılaşabilirsiniz. Borsada en az komisyon alan banklara ve aracı kurumlar yazımızı dikkatlice okuyup sizin için en uygun banka ve size en uygun komisyon oranları ile borsa hesabı açarak siz de borsada hisse senedi alım satım işlemi yapabilirsiniz.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri