Binance Global Referans Kodu İle Üye Olma

Binance Global Referans Kodu İle Üye Olma

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Çarşamba, 11 Mayıs 2022

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, 220'den fazla kripto para birimi sunmaktadır ve tüm kripto para hacminin %70’i buradadır.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, 220'den fazla kripto para birimi sunmaktadır ve tüm kripto para hacminin %70’i buradadır. Bu özelliği ile Türkiye'den birçok kullanıcı Binance referans kodu araması yaparak Binance'e üye olmak istemektedir. Yazının devamında en yüksek komisyon indirimi sağlayan referans kimliği kodu ile nasıl üye olabileceğinizi, referans kodu ile üyelik sonrası ne gibi bir kazanç elde edebileceğiniz anlatılmaktadır.

Binance referans kodu nasıl uygulanır?

Binance borsasına kaydolurken, bir referans kodu ekleme seçeneği olacaktır. Bu isteğe bağlıdır ve bazen gözden kaçabilmektedir, bu yüzden bu adımın kaçırılmadığından emin olunmalıdır. Kaydolmak için e-posta adresi, güvenli bir şifre ve EWSN8BUS referans kodunu girmek gerekmektedir.

Bağlantı çubuğuna https://accounts.binance.com/tr/register?ref=EWSN8BUS bu linki yapıştırarak referans kodunu aktif olmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Binance uygulamasını indirin.
  2. Bir e-posta adresi ve güçlü, güvenli bir şifre girilmelidir.
  3. "Yönlendirme Kimliği (İsteğe Bağlı)" bağlıdır, buraya EWSN8BUS yazılmalıdır.
  4. Şartlar okunup devam edilmelidir.
  5. Hesap oluştur butonuna tıklanmalıdır.
  6. Yönlendirme kimliğini eklemeyi işlemi unutulursa binance desteğine başvurulabilir.

Kaydolup tavsiye kodunu ekledikten sonra %20 komisyon indirimi uygulanacaktır.

Binance TR Referans Kodu

Binance yönetimi, Türkiye'de kripto paraya olan talep neticesinde Binance globale nazaran daha kolay kullanımı olan ve hızlı para çekme/yatırma işlemi yapabileceğiniz Binance TR'yi bir başka deyişle trbinance.com'u açmıştır.

Binance TR güvenli bir uygulama olmasına karşın kripto para çeşitliliği azdır. Kullanıcıların büyük çoğunluğu Binance Global'e coin aktarmak için hesap açmaktadır. Binance TR'ye T3J64499 referans kodu ile kayıt olabilirsiniz.

Binance yönlendirme kodu ne kadar süreliğine geçerlidir?

Geçerli bir Binance referans kodu kullanarak kişi kayıt olduğu zaman tüm alım satım ücretlerinde ömür boyu ücret indirimi olacak ve her alım satımda kişiye %20 komisyon iadesi sağlanacaktır.

Coinbase veya Kraken gibi Binance alternatifleriyle karşılaştırıldığında, Binance tavsiye bonusu, kripto borsaları için mevcut en iyi kayıt bonusu tekliflerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Binance indirimi nasıl hesaplanır?

Binance'de 50 BTC'nin altında (30 günlük bir süre içinde) alım satım yaparken alım satım başına binde 1 komisyon ödenmektedir. Yani 1.000$ alım satım yapılırsa 1$ alım satım ücreti ödenmektedir. Ayrıca EWSN8BUS referans kodu girildiği zaman ek olarak %20 komisyon indirimi de uygulanmaktadır. Böylece ödeyeceğiniz komisyon 0,8$'a düşmektedir.

Binance en büyük kripto borsası olmasına rağmen, standart işlem ücreti makuldur. Ancak işlem yapılıyorsa ve BNB ücret ödemek için kullanılıyorsa daha düşük işlem ücretleri ödenmektedir. Bu maliyeti %25 daha azaltacaktır. Son adımda yukarıdaki hesaplamada ödeyeceğiniz komisyon 0,6$'a kadar düşmektedir.

Binance'de nasıl kayıt olunur / hesap açılır?

Ücretsiz bir Binance hesabına kaydolmak çok basittir. Yalnızca bir dakika sürmektedir ve yalnızca e-posta hesabı yeterlidir. Ayrıca referans kodu ile kayıt olunduğunda spot ticaret ücretlerinde %20 indirim uygulanmaktadır, bunun için şu kod kullanılabilir: EWSN8BUS Binance sitesinde sağ üst köşede 16 dil ve 48 döviz kuru arasından seçim yapılabilmektedir.

Kayıt için detaylar aşağıdaki gibidir:

  1. Sık kullanılan bir e-posta hesabı ile kayıt olunmalıdır.
  2. Şifre en az sekiz haneli olmalı ve büyük harf içermelidir.
  3. “18 yaşının üzerindeyim ve Binance Hizmet Koşullarını kabul ediyorum” kutusu işaretlenmelıdır.
  4. Kayıt olmak için tıklanmalıdır.

Kayıttan sonra Binance, e-postaya 6 haneli bir doğrulama kodu gönderecektir. Doğrulama kodunu doldurduktan sonra kayıt tamamlanmıştır. Görüldüğü gibi kayıt işlemi çok kısa sürmüştür. Bu işlemlerden ardından KYC ve 2FA doğrulama adımlarını da yapmak yeterli olacaktır.

https://www.okripto.net/binance-referans-kodu/ bu bağlantıda Binance referans kodu ile üyelik hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) nasıl kurulur?

İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), hesabı korumak için bir araçtır. Kullanıcının oturum açmak için başka bir doğrulama yöntemi sağlamasını gerektirmektedir.

Binance'da seçilebilecek iki tür doğrulama yöntemi vardır:

  • Google doğrulama
  • Telefon doğrulama

Hesap güvenliğini göz önünde bulundurarak, kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) ayarlaması önerilmektedir. Bu şekilde gelecekte hesap şifresi sızdırılsa bile karşı taraf telefon numarası veya mail hesabına sahip olmayacağı için kişinin Binance hesabına giriş yapamayacaktır.

Google doğrulama

İkincil doğrulama, temel olarak telefonun App Store'undan indirilebilen bir Google Authenticator aracılığıyla yapılır:

  • App Store
  • Google Play

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra Binance web sitesinde bir QR kodu / anahtar görüntülenecektir. Taramak/doğrulamak için Google Authenticator açılmalıdır.

Ardından, web sayfasında 16 haneli bir şifre görüntülenecektir. Kişi bunları güvenli bir şekilde yedeklediğinden emin olmalıdır! Telefon ileride kaybolursa/kırılırsa, şifre kodu Google doğrulamasını sıfırlamaya yardımcı olmaktadır.

Son adım, ikincil doğrulamayı başarıyla etkinleştirmek için şifreyi ve Google doğrulama dinamik şifresini girmektir.

Telefon doğrulama

Cep telefonu doğrulaması seçilirse bu nispeten basittir. SMS doğrulama kodunu almak için cep telefonu numarasını girmek yeterlidir. Ayar tamamlandıktan sonra gelecekte her giriş yapıldığında hesabın güvenliğini büyük ölçüde artıran Google doğrulaması/telefon doğrulamasından geçmek gerekecektir. Hem Google hem de telefon doğrulaması aynı anda ayarlanırsa giriş yaparken ikisinden birini seçilebilmektedir, bu nedenle her ikisini de kurmak ekstra güvenlik sağlamaktadır.

Kimlik Doğrulama (KYC) işlemi nasıl tamamlanır?

Kaydolduktan sonra, hangi işlevlerin ve işlem hizmetlerinin mevcut olduğunu görmek için öncelikle Binance'in ana sayfasına göz atılabilir. Kimlik doğrulamasını tamamlamak için profil sayfasındaki adımları sırayla tamamlamak gerekmektedir. Bu adımlar arasında kimlik fotoğrafının ön ve arka yüzünün çekilmesi, kimlik ile fotoğraf çekilmesi gibi süreçler mevcuttur.

Binance kimler için tasarlanmıştır?

Tasarım açısından platform, bir süredir kripto para birimi piyasasında bulunanlara yöneliktir. Bu, çevrimiçi para birimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen yeni kullanıcılar tarafından benimsenmediği anlamına gelmemektedir. Gelişmiş bir kullanıcının arzu ettiği tüm en iyi özellikleri sağladığı için böyle bir tanımlama yapılmıştır. Sunulan tüm gelişmiş ticaret araçlarına ihtiyaç duymayan çok daha geniş bir kitleye hitap etmek için temel ve gelişmiş görünüm arasında geçiş yapma seçeneği vardır. Çevrimiçi, her şey dahil bir öğrenme merkezi olan Binance Academy, yeni yatırımcıların kripto para birimleri ve bunları nasıl takas edecekleri hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için yararlı bir kaynaktır. Akademi'ye ek olarak, yeni başlayanlar Binance Info oldukça faydalı bulacaktır. Bu tam bir kripto ansiklopedisidir. Üst düzey bir araştırma platformu olan Binance Research, daha derin kripto piyasası analizi arayan deneyimli yatırımcılar için mevcuttur.

Binance artıları ve eksileri

Binance borsasının çoğunlukla pozitif özellikleri mevcuttur, nadiren de olsa negatif bazı özellikleri vardır.

Artıları

  • Yüzlerce kripto para birimi ve kripto para çifti vardır
  • En düşük işlem ücretlerinden bazılarına sahiptir. Spot ticaret için %0,1 ve anında alım veya satım ücretleri için %0,5 işlem ücreti ödenmektedir
  • Gelişmiş kripto kullanıcıları için uygun grafik ve ticaret özellikleri
  • Yerel tokeni (BNB) ile işlem yapmak, işlem ücretlerini azaltmaktadır
  • Müşteri varlıkları, güvenlik ihlalleri durumunda sigortalanmaktadır

Eksileri

  • Banka kartı işlemleri, işlem maliyetlerinde %4,5 gibi bir kesinti sağlar
  • Platform kullanıcı arayüzünü öğrenmek yeni yatırımcılar için biraz zaman alabilir
  • Platform pek çok geleneksel ödeme yöntemini desteklemez, bu nedenle en iyi yol kripto çiftleri kullanarak ticaret yapmaktır.

Kısaca Binance

  • Desteklenen kripto para birimleri: Oldukça fazla sayıda kripto para birimini desteklemektedir.
  • Desteklenen fiat para birimleri: Binance; GBP, AED, ARS, AUD, TRY ve daha fazlası dahil olmak üzere 46 para birimini kabul etmektedir.
  • Mobil uygulaması var mı? Binance mobil uygulaması, harika bir kullanıcı arayüzü ve sağlam bir itibar ile son derece güvenli ve güvenilirdir. iOS ve Android'de kullanılabilmektedir.
  • Mobil cüzdanı var mı? Binance'in resmi kripto cüzdanı Trust Wallet, bir mobil cihazda kripto satın almanın, saklamanın, takas etmenin ve kazanmanın ya da takas edilemeyen tokenleri (NFT'ler) toplamanın en güvenli yollarından biridir.
  • Exchange güvenliği: Binance, SMS kimlik doğrulaması, 2FA kimlik doğrulaması ve kimlik avına karşı koruma desteği dahil olmak üzere yüksek düzeyde güvenlik sunmaktadır.
  • Müşteri desteği: Bir yardım merkezine sahiptir ve 7/24 destek sunmaktadır.
  • İşlem platformu özellikleri: Binance'in üç işlem platformu vardır: Dönüştürme, Klasik ve Gelişmiş seçenekleri bunlardır. Bunlar, ihtiyaç duyulabilecek tüm ticaret araçlarına tam erişim sunmaktadır.
  • İşlem ücretleri: Yapıcı ve alıcı spot ticaret ücretleri %0.075'ten başlamaktadır.
  • Kripto para yatırma ücretleri: Binance, kripto için depozito ücreti almamaktadır.
  • Fiat depozito ücretleri: Ülkeye ve ödeme yöntemine bağlı olarak %0 ila %3,5 civarıdır.
  • Kripto para çekme ücretleri: İşlem ücretleri ve ağ ücretleri, Binance'a değil madencilere ve doğrulayıcılara ödenmektedir.
  • Fiat para çekme ücretleri: Ülkeye ve yönteme bağlı olarak %0 ila %2,5 civarındadır.
  • Kimlik doğrulama veya müşterinizi tanıyın (KYC) gereksinimleri: Artık tüm Binance müşterilerinin hesap doğrulaması için bir tür kimlik doğrulaması yapması gerekmektedir.
  • Genel İtibar: Yüksektir. Binance, CoinMarketCap'te 9.9/10 puanına sahiptir.

Binance borsası hakkında

Binance, 2017 yılında Çinli-Kanadalı bir mühendis Zhao Changpeng tarafından çeşitli kripto para birimi ürünlerinin takasına ya da alım satımına odaklanarak kurulmuştur. Sadece üç yıl içinde Binance, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Asya'da en popüler olan dünyanın en iyi kripto para ticaret platformu haline gelmiştir. Ayrıca Binance, sözleşmeli alım satım, kaldıraçlı alım satım vb. gibi birçok ürünü aktif olarak geliştirmektedir. Binance, kullanıcıların işlemler sırasında işlem ücretlerini azaltmalarının veya bu ücretlerden muaf olmalarının bir yolu olarak, blockchain teknolojisi Binance Coin (BNB) aracılığıyla kendi platform para birimini yayınlamıştır. Yatırım açısından bakıldığında, Binance Coin (BNB) şu anda dünyadaki popüler yatırım değerine sahip birkaç platform para biriminden biridir. Bunun nedeni, Binance Enterprise'ın hızlı büyümesi ve genişlemesidir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri