ARK Invest : 2030'a kadar Bitcoin 1 Milyon, Ethereum 180.000 Dolara ulaşabilir!

ARK Invest : 2030'a kadar Bitcoin 1 Milyon, Ethereum 180.000 Dolara ulaşabilir!

Serkan Çağlar Serkan Çağlar
Salı, 15 Şubat 2022

ARK Invest'e göre Bitcoin ve Ethereum'un önemli fiyat değerleme potansiyeli var.

ARK Invest, yeni bir araştırma raporunda, Bitcoin'in 2030'un sonunda 1 milyon dolara ulaşabileceğini öngördü.

ARK, Bitcoin'in küresel varlıkların değerinin yalnızca bir kısmını temsil ettiğini savundu.

Raporda ayrıca Ethereum'un piyasa değerinin aynı zaman diliminde 20 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor.

Raporunda, Amerikan yatırım şirketi ARK Invest, bu on yılın sonu için Bitcoin ve Ethereum için cesur fiyat tahminlerini paylaştı.

ARK, Lider Kripto Varlıkları İçin Boğa Davası Yapıyor

ARK Invest, kripto ve özellikle de uzaydaki önde gelen iki varlık konusunda hala yükselişte.

Cathie Wood'un ABD merkezli yatırım şirketi, hem Bitcoin hem de Ethereum için pembe bir tablo çizen “Big Ideas 2022” başlıklı yeni bir rapor yayınladı. Rapor, 2030'un sonuna kadar Bitcoin başına 1 milyon dolarlık bir fiyat hedefi veriyor ve ayrıca Ethereum'un piyasa değerinin 20 trilyon doları aşabileceğini söylüyor.

Ethereum'un yaklaşık 120 milyon arzı var ve on yılın sonunda arzı 110 milyona yaklaştıracak olan Proof-of-Stake ile birleştiğinde yılda yaklaşık 1 milyon jeton yakacağı tahmin ediliyor . Bu, ARK'nın tahmini gerçekleşirse ETH'nin fiyatının yaklaşık 180.000 dolar olacağı anlamına gelir.

ARK analisti Yassine Elmandjra , Bitcoin'in büyüme potansiyelini tartışırken şunları yazdı:

“Bitcoin'in piyasa değeri hala küresel varlıkların bir kısmını temsil ediyor ve ulus devletler bunu yasal ihale olarak kabul ettikçe ölçeklenmesi muhtemel. Tahminlerimize göre, bir Bitcoin'in fiyatı 2030 yılına kadar 1 milyon doları geçebilir.”

Bitcoin başına 1 milyon dolardan bugün varlığı satın alan herhangi biri, mevcut 37.800 dolarlık fiyatın yaklaşık 26 katı getiri elde edebilir. Firma , uzun vadeli çağrısını, en iyi kripto varlığının, her yıl artan kabulün ortasında küresel varlıkların değerinin yalnızca bir kısmını temsil ettiği argümanına dayandırdı.

ARK Invest, aktif olarak yönetilen birkaç borsada işlem gören fon sunmaktadır ve yönetim altındaki varlıklarda 23,9 milyar doları tutmaktadır. Yakın gelecekte bir Bitcoin ETF ürünü piyasaya sürmeyi umuyor .

Wood, kripto konusundaki yükseliş duruşunu gizlemedi: 2021'de, Bitcoin'in 2026 yılına kadar 500.000 dolara ulaşabileceğini tahmin etti. Kriptoda kurumsal talebin arttığı bir yılda, ilk Bitcoin vadeli ETF'sinin isabet etmesinin yolunu açan yorumları yaptı. ABD pazarı Ekim 2021'de.

ARK ve Wood Bitcoin'e güven duymuş olsa da, piyasa son haftalarda varlığa daha az ilgi gösterdi. Son 30 gün içinde, Bitcoin 51.000 dolardan 34.000 doların altına düştü. Son birkaç günde hafif bir toparlanma kaydetmesine rağmen, Kasım 2021'de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000$'dan hala %44 aşağıda.

ARK Invest'in araştırması, zayıf piyasa koşullarına rağmen, Bitcoin'in benimsenmesinin uzun vadeli bir zaman ufkunda nasıl büyüyebileceğine işaret ediyor. Rapor, en büyük sahiplerinin uzun vadeye odaklandığını göstermek için Bitcoin'in zincir üstü ölçümlerini kullandı. ARK, uzun vadeli yatırımcıların sayısının 2021'de keskin bir şekilde arttığını ve uzun vadeli davranış gösteren adreslerin toplu olarak 155 günde hareket etmeyen 13,5 milyon Bitcoin'i elinde tuttuğunu belirtti.

Ethereum için 20 trilyon dolarlık piyasa değeri hedefini doğrulayan ARK, ETH'nin DeFi, NFT'ler ve diğer Ethereum yerel uygulamalarında varsayılan para birimi olarak değere sahip olduğunu söyledi. ETH'nin, 2030 yılına kadar 123 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaşması beklenen küresel finansal hizmetler pazarının önemli bir bölümünü alabileceğini ekledi. ETH şu anda 2.630 dolardan işlem görüyor ve Ethereum'un piyasa değerini 312 milyar doların biraz üzerine çıkarıyor. Kasım ayından bu yana %47 düştü.

Raporda, "Araştırmamıza göre, Ethereum birçok geleneksel finansal hizmeti yerinden edebilir ve yerel tokeni Ether, küresel para olarak rekabet edebilir."

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Son Dakika Haberleri